Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Más is érezte már, hogy úgy,...

Más is érezte már, hogy úgy, de úgy pofon tudná vágni a gyerekét?

Figyelt kérdés
Előre leszögezem,hogy szinte már-már betegesen rajongok érte,annyira szeretem,és még egy újjal sem nyúltam soha hozzá,pedig már két éves,de sokszor annyira ki tod hozni a sodromból,hogy már viszket a tenyerem.Pl.ma is,most aludt el,úgy,hogy már másfél órája altattam,de nem volt hajlandó aludni,de a szemét már szinte szétszedte,annyira fáradt volt,engem meg már kínjában harapott,csipett,ütött,és annyira odacsaptam volna szívem szerint,hogy fejezze már be,de túl szeretem ahhoz,hogy meg tudjam ütni.És most tök pocsék szülőnek érzem magam,hogy igy érzek,és hogy ennyire nehéz volt tűrtőztetnem magam.Meg tegnap is így voltam,mikor este evett,állandóan felállt az asztaltól,odament a szekrényhez,ki akarta venni a kést,meg a sütőt nyitogatta,és bele akart mászni,holott százszor kértem meg hogy ne nyúljon a sütőhöz,mikor odamentem,hogy szépen elmagyarázzam neki,meg elkezdett toporzékolni,és ugyanugy mint ma,csipett,karmolt,ütött.Ez mi lehet?Annyira kikészít ez a viselkedése,meg a makacssága.
2010. jún. 8. 13:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen legális, hogy így érzel. Ahogy az is teljesen legális, hogy a kicsi dühös rád, amiért nem teheti, amit akar. Tudok ajánlani egy jó könyvet: Beszélj úgy, hogy értse, hallgasd úgy, hogy elmesélje! Hihetetlen, de működik. Pedig eleinte elég szkeptikus voltam. Plusz nagyon jól jött még nekünk a Gordon-módszer. Sajnos a könyvet nem lehet mostanság sehol kapni, (Thomas Gordon: A szülői eredményesség tanulása), de elég sok minden van róla a neten. F.Várkonyi Zsuzsa fordított, hátha megtalálod... Egyébként ez pont erről szól: az érzéseid miatt nem vagy rossz szülő, még ha negatívak is. Bizony van olyan, hogy fel tudnánk robbanni a saját gyerekünktől. És az sem baj, ha ezt ő is tudja, ha az megfelelően van kommunikálva felé.
2010. jún. 8. 13:47
 2/9 anonim ***** válasza:
41%

Hááát. Nekem ilyen még nem volt. Az altatással viszont úgy vagyok, hogy akkor alszik, amikor akar. Látom, hogy fáradt, berakom az ágyába, egy kis hiszti, de utána elalszik.

Lehet, hogy hamarabb elaludna, ha nem akarnád minden áron elaltatni. Az én fiam is most aludt el, teljesen jó időben szerintem.

A sütőt-kést, veszélyes dolgokat meg meg kell neki tanítani. Gondolom a konnektorba sem nyúlkál, mert azt is megtanítottad neki.

2010. jún. 8. 13:51
 3/9 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat.Az a helyzet,hogy neki nem mutatom,hogy milyen ideges vagyok rá,vele mindig kedvesen beszélek,odamegyek,megsimogatom,elmondom,hogy mit miért nem szabad,megfogom a kis kezét,és mondom neki,hogy gyere keresünk valami szupi játékot,amivel szabad játszani,és eddig meg is értette,de most elkezdett ellenkezni,makacskodni,de most sem érzékeltetem vele,hogy dühös vagyok,úgy viselkedek vele,mint idáig,csak felül érzem ugy hogy robbanni készülök.És úgy bánt,még ha csak gondolom is.Úgy érzem elfáradtam. :(
2010. jún. 8. 14:02
 4/9 A kérdező kommentje:
bocsánat:belül érzem
2010. jún. 8. 14:03
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

Akkor nem tudja,hogy mérges vagy rá?

Így nem is tudja,hogy rosszat csinál!

2010. jún. 8. 14:04
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Ez a hiszti kezdete,úgyhogy most nagyon nehéz de nem szabad hogy lássa rajtad hogy sikeresen felbosszantott,mert ugye ez a cél,feszegeti a határokat.Próbáld meg "figyelmen"kívűl hagyni és lehet úgy már nem lesz érdekes a rosszalkodás!Esetleg tereld el a figyelmét,mutass neki valami nagyon érdekeset.Pocsék szülőnek ne érezd magad ez természetes jelenség és szerintem az egyik legnehezebb feladata a szülőknek.A kisfiúnk 22hónapos és eddig a fentiekkel tudtuk "kezelni"az eddig még csak apróbb hisztijeit!
2010. jún. 8. 14:09
 7/9 anonim ***** válasza:

Dackorszaki hiszti, amit csinál. Az én kisfiam is üt és harap, ha nagyon-nagyon akar valamit, amit egyáltalán nem lehet. Nálunk is tipikus ilyen dolog a sütő piszkálása, vagy a legújabb: fel akar mászni a radiátorra a fürdőszobában, ami egyébként tényleg olyan, mint egy bordásfal, mert törölközőszárításra találták ki. Már azt sem tudom, hogy mit csináljak vele. De igazából, amit írsz, engem megnyugtat:) Mert én sem ütöttem meg soha, és mégis valahogy tudja, hogy hogyan kell jól odavágni, pedig biztos nem tőlünk látta.

Hogy van-e úgy, hogy pofon vágnám? Van, és nekem is bűntudatom van miatta, és baromi nagy önuralomra van szükségem, hogy ne tegyem meg. Ez a szituáció a következő: egyszerűen nem hajlandó a babakocsiban ülni, mindig ki akar jönni, így nem is viszünk babakocsit, ha megyünk valahová, hanem el kell sétálnia a buszig, villamosig (ezek nem nagy távolságok még gyerekléptékkel nézve sem). Van úgy, hogy jön, mint a kisangyal. De máskor, ha rájön a dili, elkezd ordítani, üvölteni és úgy jön mellettem. Ilyenkor elönti a fejem a méreg. Azért nem veszem fel ilyenkor, mert az a tapasztalat, hogy akkor aztán végig cipelni kell, míg haza nem érünk. És ez a dolog mindig induláskor jön rá, mihelyt kilépünk a kapun. Mikor kiüvöltötte magát, gyönyörűen sétál oda-vissza. Ja, és ezzel a viselkedéssel csak engem tisztel meg, az apukájával soha nem cirkuszol az utcán, és a nagymamával sem. Kifejezetten nekem szóló magánszám:) Szóval, amikor már egy utcahosszt ordított, és elérünk a lámpákhoz, ahol lehet kamiont látni, befejezi. De addigra már teljesen kiakaszt:)

2010. jún. 8. 14:35
 8/9 anonim ***** válasza:
32%
Azzal, hogy próbálod eltitkolni a dühödet, illetve az érzéseidet a gyerek előtt, gyakorlatilag hazudsz neki. A gyerekek minden egyéb csatornából megérzik, mi is folyik benned valójában. Nagyon is jól tudja, hogy most nem fogadod el a viselkedését, így azt is érzi, hogy hazudsz neki: nem vagy hiteles. Így hogyan bízhat abban, hogy amikor elfogadod, valóban így is van, és nem csak megjátszod magad???!!!
2010. jún. 8. 15:03
 9/9 anonim ***** válasza:
0%
Ha a forro dologhoz akar nyulni, és biztos, hogy rácsapnák a kezére vagy a fenekére egy kicsit. Igy megtanulja, hogy azt nem szabad. Ha csak beszélsz neki kovetkezmények nélkul, akkor ugy is azt fog csinálni amit akar.
2010. jún. 9. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!