Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok? Ráhagyni a...

Ti mit gondoltok? Ráhagyni a gyerekre mindent, vagy azért egy-két ütés popsira, késöbb pofon nem árt?

Figyelt kérdés

Még mielőtt valaki félreértené: a gyermekbántalmazast és hasonlót felháborítónak tartom.

Szerintem nem árt ha elcsattan pár pofon,már ha van rá indok. Én az első gyermekemet várom, és bár nem katonát akarok belőle nevelni, de azért szeretném ha szót fogadna. Meglátásom szerint igenis tudja mit szabad és mit nem,már az elejétől fogva,különben később nagyon nagy gondok lehetnek.

Én is kaptam jó pár "verést" ha úgy adódott,de felnött fejjel szerintem a hasznomra vált. Fel nem merném emelni pl a hangom a szüleimmel szemben. Ellentétben pl az unokatesómmal,aki még csak 15 éves,de lehet még egyszer tőle kap az anyja.

Mi a véleményetek?

2012. ápr. 6. 15:36
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
65%

Én pszichológusként és leendő anyaként is indokolatlannak tartom az összes pofont, amely elcsattan.

Más mód is létezik, ez általában nem vezet adaptív viselkedésformák elsajátításához.

35 hkm

2012. ápr. 6. 15:39
 2/29 anonim ***** válasza:
79%

Szia!

Amíg kicsi és nem érti, miért kapta, én nem ütöm meg. Inkább ha veszélyes helyekre nyúl rákiabálok, megijed, és többé a közelébe sem megy. De, ha nagyobb lesz (5-6 éves) és felesel, vagy nagyon rosszat csinál, igenis kell az a pofon. Én is kaptam, de én is akkor, amikor megérdemeltem, és szerintem jó ember lett belőlem, sok mindent elértem az életben. De mikor a gyerek a szemedbe üvölti, hogy hülye, igenis kijár a pofon.

2012. ápr. 6. 15:41
 3/29 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ha első perctől kezdve következetes, kellően szigorú, és türelmes tudsz lenni vele, akkor nem lesz szükséged a fizikális fenyítésre, a testi erőfölényed kihasználására a gondok elkerüléséért, leküzdéséért, mert megfogod találni azokat a nevelési eszközöket, amelyekkel ezek nélkül is leküzdhetitek a nehézségeket. Én négy testvéremmel nőttem fel úgy, hogy egy kezemen megtudnám számolni, hogy öten összesen hány popóra, vagy kézre ütést kaptunk. Még azt is, hogy hányszor kiabált velünk anyukánk. Én próbálom ezt az utat járni, és remélem nem kiabálom el, de sikerül. Az, hogy nem verekszem nem jelenti azt, hogy mindent ráhagyok. Sőt. Pofont azt sose adnék, az olyan megalázó. Az hogy esetleg a kezére, vagy a fenekére rácsapjak arra nem jelentem k, hogy sose tenném, mert nem tudhatom, hogy alakul, de igyekszem ezt is elkerülni, és jó úton járok.
2012. ápr. 6. 15:53
 4/29 anonim ***** válasza:
78%
Az előző válaszoló véleményét osztom. Pofont soha, popóra ütés talán, ha el tudom kerülni, akkor még az sem.
2012. ápr. 6. 15:58
 5/29 anonim ***** válasza:
66%

én is egyet értek az első válaszolóval.

és tudod mit, nem is értem a kérdésedet, vagy pofon vagy semmi? neked aztán van fantáziád hogy lehet büntetni egy gyereket. még míg pocaklakó és ráérsz, olvass utána a büntetéseknek mert ha neked a fegyelem egyenlő a pofonnal...

2012. ápr. 6. 16:05
 6/29 anonim ***** válasza:
2012. ápr. 6. 16:11
 7/29 anonim ***** válasza:
20%
Amikor hisztizne leöntöttem egy kancsó vízzel. Nyár volt, és nem hideg, olyan másfél deci, a fejére. Azóta hiszti esetén elég a kancsót megmutatni. :-) Máris rend van!!! Megtanulják kihasználni az embert, nem buták a gyereket. Azért valamivel fegyelmezni kell, még ha nem is pofonnal.
2012. ápr. 6. 16:13
 8/29 anonim ***** válasza:

Első vagyok, utolsótól kérdezném, hogy ez komoly?

Engem azért igen megdöbbentenek ezek a válaszok...

2012. ápr. 6. 16:15
 9/29 anonim ***** válasza:
80%
Már bocsánat a hasonlatért, de mi a kutyáinkat fenyítjük vízzel. Rosszak voltak, csak feléjük öntöttünk egy kis vizet (nem rájuk a hideg vizet) és már húzták is be fülüket farkukat. Azóta csak felemelek egy edényt vízzel és már mennek a helyükre.
2012. ápr. 6. 16:21
 10/29 A kérdező kommentje:
Hát megmondom őszintén,én pl. volt hogy fakanállal kaptam a seggemre (már elnézést),mégsem hinném h ettől rossz anya az én édesanyám. Sőt...imád engem. Nem attól jó anya valaki szerintem h felemeli-e a kezét a gyerekre.
2012. ápr. 6. 16:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!