Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyagi kérdés! Milyen az...

Anyagi kérdés! Milyen az anyagi helyzete annak, aki csak 1 gyereket mer vállalni éppen az anyagiak miatt és milyen annak, aki 3-dikat is bevállalja?

Figyelt kérdés

Olyan sok kérdés van mostanában. Csak egy gyereket bír el a pénztárcánk....még elbír kettőt..vagy bevállalljuk a 3-at nem az a legfontosabb, hogy házat tudjunk majd nekik venni.

Kíváncsi lennék ki milyen anyagi helyzetre mondja ki/dönti el a gyermekek számát. Szerintem rettentő eltérőek lennének a válaszok, ha mindenki válaszolna.

Egyébként én is tipródó helyzetben vagyok :)

2012. jan. 17. 19:39
1 2 3 4 5
 41/47 A kérdező kommentje:

Mi nem fél disznót veszünk, hanem egy élő egészet. Pont egy évre elég. Most két darab levescsont marad előző évről, azt már a kutyának főztem meg.

Nekünk megéri. Ha azt nézem, hogy 350 ft-ért adták a disznónak kilóját. És ebből minden lett, levesnek, sütni, darált, rántani, ragunak, pörköltnek..épp elég. Még sem 1000-1600ért kell megvennem, még akkor is megéri nekünk, ha fizetni kell az áramot :)

Csirke amit nemrég vettünk 600 ft-ra jött ki darabja, nagy mennyiségnél kedvezmény is jár. Megmértem a mellehúsát 800 grammos volt. Már sokat nyertem rajta, nem???

Így van nem olcsó etetni a csirkéket, de ha van növénytermesztő ismerősöd aki eladja baráti áron, akkor már nem olyan vészes.

Tej 130ft-ért veszem a házi tej literjét. Sajtot nem tudok csinálni, csak tejfölt meg túrót. :) Boltit mondjuk sose szerettük. egyszer jártam egy tejüzemben, azóta nem vagyok hajlandó boltit inni:)))))

Ha nem lennénk ilyen helyzetbe amilyenbe kerültünk, ezeket nem kellene számolgatnom. Bemennék, megvenném és kész.

2012. jan. 18. 14:43
 42/47 anonim ***** válasza:
igen csak a disznót, csirkét tenni is kell vhova, aki panelban él az mit csinál? nem kötözködés csak érdeklődök.
2012. jan. 18. 16:51
 43/47 A kérdező kommentje:
Ez nem okításnak szánt válasz volt, meg nem azért írtam mert így kell. Azt mondták varázslat, én leírtam, hogy nem varázslat és nagyvonalakban vázoltam mi hogy próbálunk túlélni. Mindenkinek mások a lehetőségei. És máshogy oldaja meg a dolgokat. Mi így csináljuk, bárcsak nem így kellene :( Eltudnék képzelni könnyebb életet is...
2012. jan. 18. 17:10
 44/47 anonim ***** válasza:

Ügyi vagy.

Sajnos én nem tudok ilyen olcsón húst, tejet beszerezni :( Ilyen beszerzési ár mellett, persze megéri a fagyasztóláda üzemeltetése.

Egyébként pedig ne sajnáld, hanem gyárts hozzá ideológiát, sokkal jobb lesz :) Mi pl. megtehetnénk, hogy befüvesítjük az egész kertet és nem termelünk semmi zöldséget, megvesszük akárhol. De nem így teszünk, mert én imádok reggelente végigmenni a veteményesen, imádom, amikor a csemetéim kétpofára eszik a bokorról a paradicsomot... Az, hogy olcsóbb, csak hab a tortán.

2012. jan. 19. 10:41
 45/47 anonim ***** válasza:

Igen, aki nagy kertes családi házban él, ahol lehet állatokat tartani és még ideje is van foglalkozni velük, annak én is azt mondanám, hogy tartson, mert biztos, hogy megéri, és azt is biztosan tudja, mi kerül az asztalra. Hasonlóképpen lehet zöldséget, gyümölcsöt is termelni. Pl. falun lakó nagyszüleim is tartottak egész életükben malacot, tyúkokat, még 70 feletti korban is. Kertben ott volt a fóliasátor, gyümölcsfák, stb.

Viszont lakótelepen, emeletes házban ezek fel sem merülnek, mint lehetőségek. Nekünk még egy erkélyünk sincs :-(

A nagycsaládosok egyesületi honlapján néztem valami anyagot, és abban azt írták, hogy akiknél 4 vagy ennél több gyerek van, azok a családok 90% felett családi házban élnek.

2012. jan. 19. 18:09
 46/47 anonim ***** válasza:

Nekem van egy barátnőm, 3 gyerekes anyuka. A férje dolgozik, ő nem. Az anya a gyerekekre kb. 100.000 Ft-ot kap havonta tisztán, úgy hogy semmit nem csinál, otthon van (munkanélküli segély + gyet + családi pótlék). Ezen felül az apának van a családi adókedvezmény, ami 3 gyerek esetében már gyerekekként 206.000-rel csökkenti az adóalapot (azt hiszem), tehát összesen kb. 600.000-rel. Az apa jól keres, tehát igénybe is tudja venni a kedvezményt. Ez havi szinten nagyon sok lehet. (Én 62.000-res adóalap-csökkentés mellett havi 10.000-rel kapok többet, gondoljunk bele, ő mennyit kaphat 10-szer ennyivel!) Plusz az iskolában ingyen étkezés (havonta kb. 12.000-15.000/gyerek megspórolva), ingyen tankönyv (évi 15-20ezer/gyerek megspórolva), nagycsaládos utazási kedvezmény (90%-os kedvezmény a jegyre).

Szóval szerintem nem lehetetlen a helyzet három gyerekesként. Főleg, ha van biztos állása legalább egyik szülőnek. Az igazi szívás az 1 vagy 2 gyerek, mert ott sokkal kevesebb támogatást kapsz, mint amennyi a kiadásod a gyerekekre. Tehát szerintem aki kettőt bevállalt, érdemes harmadikat is. Akinek már az 1 gyerek is nagy kiadást jelent, az meg ne vállaljon többet.

2012. aug. 17. 12:52
 47/47 anonim ***** válasza:
Panelben élek, de minden évben veszek disznót/malacot. Falun élő anyukámnál van, én veszem, ő neveli, eteti, "hízlalja" a sajátjaival együtt. Ennyit segít nekem. Télen megyünk, disznóvágás, a mi disznónk húsát elhozzuk, egész évre van hús a fagyasztóban. Szóval panelban élőként is lehet ilyen praktikákhoz folyamodni. Nem lehetetlen spórolni.
2012. aug. 17. 12:58
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!