Vállalnál 4. babát a vágyott nem miatt? Vagy még többet?
Barátnőmnek 2 gyereke van, harmadikkal várandós. Most derült ki (28 hetes terhes) hogy a harmadik is fiú lesz. Nagyon elkeseredett (először). /Most ezt a részt tegyük félre hogy örüljön hogy egyáltalán gyereke lehet mert másnak meg nem./ Kislányt szeretne, persze mostmár a fiúnak is örül szóval nem arról van szó hogy nem szereti a magzatot mert az fiú, hanem már most azt mondja hogy lesz 4. hátha az lány lesz és ha az sem, akkor 5. stb. addig nem nyugszik.Anyagi körülményeik rendezettek, a férjének a szülei élnek, közel is laknak segítenek is nekik néhány dologban (mind gyerekvigyázásban mind anyagilag).Az én véleményemet kérdezte én elmondtam hogy szerintem (az én véleményem szerint mert azt kérdezte ) ez nagyon sok gyermek szóval mind anyagilag mind odafigyelésben és hogy gondoljon bele, ha egyik se lesz lány. Közben meg valahol megértem mert én is nagyon vágytam egy kis csajszira (mondjuk nekem van már szerencsére).
A lényeg hogy most meg van sértődve.
Én ilyenkor a meglévő gyerekeket sajnálom. Hisz mondjuk van 4 fiad, lesz az 5. lány, és akkor annak örülsz, de az előző 1-2-3 fiút egy kicsit háttérbe szorítod?
Én nem szülnék csak azért, hogy legyen egy fiam vagy lányom, hanem csak addig szülnék "sorozatot", amennyi számú gyerekre amúgy is vágynék.
Nekem 2 lányom van, valószínű lesz 3. bár nekem mindegy, hogy fiú vagy lány. Sajnos sokan azt hiszik, hogy azért akarjuk a férjemmel a 3. babát, hogy hátha fiú lesz. Pedig nagyon nem így van, és haragszom is ezért az emberekre, hogy ezt feltételezik rólam/férjemről.
Itt a barátnőd helyzetében sajnálom ezt a 3. babát, és bízom benne, hogy a barátnőd tényleg szeretni fogja őt, csak azért, mert fiú és nem lány.
Én sem vállalnék 4.gyereket a vágyott nem miatt.
Mi 5-en vagyunk tesók, az első 4 lány lett és 5.-nek besikerült az egyetlen öcsém!
Nem tervezték az 5.-et, de mivel fiú lett mindenképp maradt :)
Szeretni fogja ebben biztos vagyok (ilyen kotlós tyúk anyuka típus a szó jó értelmében:))csak én is a többi gyerek szemszögéből tartom felelőtlenségnek.
Meg a másik dolog hogy a férjét okolja...most szegény mit tehet erről? :(nyilván nem direktbe válogatja úgy...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!