Vállalnál 4. babát a vágyott nem miatt? Vagy még többet?
Barátnőmnek 2 gyereke van, harmadikkal várandós. Most derült ki (28 hetes terhes) hogy a harmadik is fiú lesz. Nagyon elkeseredett (először). /Most ezt a részt tegyük félre hogy örüljön hogy egyáltalán gyereke lehet mert másnak meg nem./ Kislányt szeretne, persze mostmár a fiúnak is örül szóval nem arról van szó hogy nem szereti a magzatot mert az fiú, hanem már most azt mondja hogy lesz 4. hátha az lány lesz és ha az sem, akkor 5. stb. addig nem nyugszik.Anyagi körülményeik rendezettek, a férjének a szülei élnek, közel is laknak segítenek is nekik néhány dologban (mind gyerekvigyázásban mind anyagilag).Az én véleményemet kérdezte én elmondtam hogy szerintem (az én véleményem szerint mert azt kérdezte ) ez nagyon sok gyermek szóval mind anyagilag mind odafigyelésben és hogy gondoljon bele, ha egyik se lesz lány. Közben meg valahol megértem mert én is nagyon vágytam egy kis csajszira (mondjuk nekem van már szerencsére).
A lényeg hogy most meg van sértődve.
Meg kellett néznem, hogy nem én írtam-e az egyik választ :)
Két lányom van, pocakban a hármaska. Minden második embernek ez a kérdése: azért vállaltátok a harmadikat, hogy legyen egy fiú is? NEM. Azért vállaltuk, mert 3 gyereket szerettünk volna. Tök mindegy, hogy mi van a lába között.
Én nem értem a barátnődet. Egyrészt azért nem, mert szerintem attól barátnő a barátnő, hogy olyan dolgokat is az arcodba mondhat, amit más nem. Hülyéztem így már én is le a barátnőmet és ő is engem. Szerintem nem egy bólogatós kutya a barátnő, hanem egy olyan személy, aki megmondja a frankót.
Másrészt ez az addig gyártsunk gyereket, míg áhított nemű nem lesz, ez kb. olyan, mint a pattogatott kukoricáért moziba menni. A gyerek legyen a lényeg, nem a neme!
Harmadrészt, ha anyagilag rendezettek, akkor miért támogatják anyagilag a nagyszülők őket? Mert valószínűleg anélkül nem lennének rendezettek...
Nekem 2 fiam van, de lehet, hogy majd bevállaljuk a 3. babát is, hátha lány lesz, de ha fiú lenne, neki is ugyanúgy örülnénk. De szerintem ez sokakkal így van, hogy 2-3 gyerek után ha azok egyneműek, vágynak egy másik nemű gyerekre is. Főleg meg ha van segítsége és anyagilag is úgy állnak, akkor miért ne?
Nekem egy ismerősömnek 6 lánya után született meg a fia. És ő is csak azért szült, hogy hátha lesz egy fia.
Én nem a "vágyott nem miatt" vállalnék,hanem mert imádok babázni és imádtam várandósnak lenni!!
Sajnos a Párom már úgy áll ehhez a kérdéshez,hogy "még egy lány nem kell!"
Részemről már el nem tudnám képzelni fiús anyukaként az életem! és 2 év múlva,télen bevállalnék még 1 lányt. Így érezném teljesnek az életem. (tavasszal az 1., nyáron a 2. és ősszel a 3. lányunk született ezért szeretnék még majd egy téli babát)
Üdv:3 lányos
Ja,anno én is azt mondtam,hogy addig próbálkozunk,míg fiú nem lesz! ha az 52. gyermek lesz fiú,akkor lesz 52 gyermekünk. :-)
De azt is mondtam egyszer az egyik ismerősnek,akivel majdnem egyszerre voltunk kiírva,hogy majd cserélünk a szülőszobán :-)
Annyira nem bánom,hogy mind lány!!!!!!! tényleg nem tudok már elképzelni magam mellett más nemű gyermeket rohangálni!!!
Üdv:a 3lányos
Nagymamám nővérének 6 lánya volt. Szült egyszer fiút is, de nem sokkal a szülés után meghalt a baba. Talán meg volt írva hogy nem lehet fia....
Én tuti nem válallnék ennyi szülést a nem miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!