Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyagi kérdés! Milyen az...

Anyagi kérdés! Milyen az anyagi helyzete annak, aki csak 1 gyereket mer vállalni éppen az anyagiak miatt és milyen annak, aki 3-dikat is bevállalja?

Figyelt kérdés

Olyan sok kérdés van mostanában. Csak egy gyereket bír el a pénztárcánk....még elbír kettőt..vagy bevállalljuk a 3-at nem az a legfontosabb, hogy házat tudjunk majd nekik venni.

Kíváncsi lennék ki milyen anyagi helyzetre mondja ki/dönti el a gyermekek számát. Szerintem rettentő eltérőek lennének a válaszok, ha mindenki válaszolna.

Egyébként én is tipródó helyzetben vagyok :)

2012. jan. 17. 19:39
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
100%

Mi meg csak most fogjuk vallalni az elso babat es valoszinuleg o lesz az utolso is. :(

Alberletben elunk, van egy hitelmentes autonk es kb 800 000 ft megtakaritasunk, kb ennyi. A kettonk fizetese havonta 210 000 ft korul van, ebbol az alberlet 40 000, a rezsi 35 000, elelmiszerek 40 000 korul havonta, uzemanyag 15 000, egyeb dolgok amiket minden honapban nem kell venni pl. tusfurdo, fogkrem, mosopor, oblito, tisztitoszerek havonta 5000 (minden honapban veszunk nehany dolgot ami eppen fogyoban van), varatlan kiadasokra 15 000 forintot szoktunk szamolni. Atlagosan kb 40 000- 60 000 forintunk marad, tehat meg egy baba belefer, de tobb gyermeket nem mernenk bevallalni.

2012. jan. 17. 20:02
 2/47 anonim ***** válasza:

1 baba van.

Párom keres havi 100-at, én gyes-en vagyok (40), plusz egyetemre járok, ott a szoctám 30.

Albérlet kb havi 70, a többi 100 meg elmegy a babára, kajára, vegyszerekre, ilyenek.

Majd akkor lesz kistesó, ha én is dolgozom.

2012. jan. 17. 20:16
 3/47 anonim ***** válasza:

Mi is csak egyet fogunk vállalni,azt se most.

Van egy hitel mentes házam,saját autóm,Páromnak is,nekem van egy viszonylag jól fizető állásom,amit imádok,Párom alkalmi munkás,vagy nem is tudom,minek nevezzem.(egyenlőre jobb,mint a semmi)

Az én munkám olyan,hogy hajnalban megyek 4kor itthonról és kb ilyen tájban érek haza;ezt heti 4 vagy 6 nap.

A fizetésem havi 120 körül,párom sokszor jó,ha a 30-50 ezret megkeresi,de van,hogy semmit se,mert ideiglenesen nincs munka..

Rezsi olyan 45 ezer havonta(villany,gáz,tv,net,telefon kötelezők a kocsikra) plusz tankolunk is:én havi minimum 18-20ezerért,Párom attól függ,ha messze dolgozik,akkor ő is olyan 10 körül.

Mindkettőnknek kell autó,mert amikor én járok,akkor még nincs buszjárat,Párom is össze-vissza jár,van olyan,hogy este már nem tudna mivel haza jönni.

Félre rakni nem nagyon tudunk,a kaja is egyre drágább...

2012. jan. 17. 20:20
 4/47 anonim ***** válasza:
100%

Hát ez nagyban függ attól is, hogy ki milyen körülmények között szeretné felnevelni a gyerekét. Ismerek olyan párt, akik egy gyereket vállaltak, hogy ennek az egynek biztosan mindent meg tudjanak adni (elkényeztetésről szó sincs, gondolok itt élményekre, taníttatásra, szakkörökre, hobbikra...), ugyanakkor annyit keresnek, hogy az a magyar átlagon felül van - tehát sokan 2-3 gyereket is bevállaltak volna belőle, legfeljebb szerényebb körülményekkel.

Én is egykén nőttem fel, mert a szüleim - bár nem voltunk nagyon szegények - inkább az egy gyereket választották, de annak mindent meg tudjanak adni. Csodás gyerekkorom volt, és olyan taníttatásban részesültem, hogy ezt nem lehet eléggé megköszönni. Mindenben támogattak, és többek között ennek köszönhetem, hogy ma én is támogathatom a saját gyerekeimet.

2012. jan. 17. 20:35
 5/47 anonim ***** válasza:
100%
Mi nagyon jó anyagi helyzetben vagyunk,viszont csak egy gyermekünk van,mert úgy érzem,hogy ennyire van kapacitásunk lelkileg,türelemben.
2012. jan. 17. 20:36
 6/47 anonim ***** válasza:
100%

Hármat vállaltunk pedig se hitelmentes házunk, se 2 autónk nincs. Vidéken élünk öreg de viszonylag nagy házban, amit még fizetünk jópár évig. 1 használtan vett kocsink van, nem luxuskategória az se.

Férjem vidéki viszonylatban jól keres, 400ezer körül hazahoz (a 3 gyerek miatt szinte nem adózik, előtte nem keresett ennyit) én gyes-en vagyok, és van még ugye a családi, ez együtt nincs 500ezer 5 emberre. A lakáshitelünk 60 ezer, a számláink együtt újabb 60 ezer, így marad 300 ezer kábé. Mint mondtam a ház öreg, mindig kell valamit javítani rajta, a kocsi használt, arra is sok megy, plusz benzin havi 15-20 ezer. Ennivalóra, tisztálkodószerre, mosóporra, pelenkára, ruhára nem marad 200 ezer se, inkább 150, megint mondanám, 5 emberre.

Ami kell megvan így én nem panaszkodom, de semmi luxus nem fér bele. Ennek ellenére ha újrakezdeném ismét lenne 3 gyerekem, imádom őket és a nagycsalád nyüzsijét.

2012. jan. 17. 20:38
 7/47 A kérdező kommentje:
Húú, de jól kere, pláne vidéken. Vállalkozó. az én férjem is jól keres vidéki viszonylatba :150 ezret :( De itt mindenki szinte kevesebbet.
2012. jan. 17. 20:41
 8/47 A kérdező kommentje:
A vállalkozó után kérdőjel :)
2012. jan. 17. 20:42
 9/47 anonim ***** válasza:
Mivel foglalkozik a parod, hogy ilyen sokat keres havonta, videken? Csak azert kerdezem mert ez itt az orszagban nagyon soknak szamit! :)
2012. jan. 17. 20:43
 10/47 anonim ***** válasza:
100%

A férjem 400-600 között keres havonta, nekünk jól jött a 3 gyerekre járó adókedvezmény. Nekem a gyed 80 ezer körül, plusz családi pótlék. Tavaly vettünk házat, addig albiban laktunk, gyűjtöttünk, egy kis hitel van rajta, de kevesebb a részlet, mint amennyi az albérlet volt és nem svájci frankos, így nem gáz. Két autónk van, egy 6 éves Toyota meg nekem egy kis Suzuki, ami arra tökéletes, hogy bevásároljak, vagy a gyerekeket vigyem ahova éppen kell.

Most tényleg nem élünk rosszul, de ha kevesebb lenne, akkor is bevállaltuk volna a 3 babót, sőt, szeretnénk is még a későbbiekben babát. Nem örök a békának a tó, most elég jól állunk, de bizonytalan, mi lesz később. Igyekszünk mielőbb kitörleszteni a hitelt, hogy ezzel ne legyen gond, ha esetleg később rosszabb helyzetben lennénk, meg persze rakunk is félre, a férjemnek is van életbiztosítása, stb.

2012. jan. 17. 20:59
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!