Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mikor merjünk gyereket vállalni?

Mikor merjünk gyereket vállalni?

Figyelt kérdés

Saját lakásunk van, munkánk van, korban érettek vagyunk (31F és 24N). Bevételünk 180.000, ebből kiadás 100-120.000, vagyis maradna 60-80.000, és ez így lenne 2 évig, ha kapnám a GYED-et. Ételt nem sűrűn kell vennünk, főznünk bizonyos okokból, maximum havi egyszer.

Mindkettőnk legnagyobb vágya egy közös gyerek, de a családból néhányan óvatosságra intenek (anya, nagynéni stb), mert van egy hitelünk is a kiadások közt és szerintük nem kellene vállalni még, majd ha az lejár.

2012. jan. 9. 08:53
 1/8 anonim ***** válasza:

szülők házában élünk, amit majd örökölünk (mi ketten meg apósom lakunk együtt)

én soha nem dolgoztam még sajnos:(, a párom 70 et kap, ebből semmi nem marad hó végére, rezsi, hitel, kaja

és mi is ezen gondolkodunk h mikor kéne baba és arra jutottunk hogy MOST, ha arra várunk hogy majd jobb lesz akkor sose lesz gyerekünk:( szerintem vágjatok bele Ti is, én nem gondolkoznék a helyetekben ezen:)

2012. jan. 9. 08:58
 2/8 anonim ***** válasza:
egyébként azért nem dolgoztam még ha valaki belém akarna kötni (sajnos már többször előfordult), 19 éves vagyok, suliba járok, és hiába keresek munkát sehova nem kellek
2012. jan. 9. 08:59
 3/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod! Én is úgy érzem, hogy jutna 3nak is nálunk, meg persze a szívemben a hatalmas vágy és úgy érzem 1-2 éven belül jönnie kellene. :) Csak amikor hallom a sok negatívumot, akkor kicsit megtorpanok.

Köszönöm előre is a további válaszokat! :)

2012. jan. 9. 09:02
 4/8 zkriszti3 ***** válasza:
Gondolj bele mennyivel lesz könnyebb a jövőd , jobb állást kaptok vagy maradtok ugyanott. Vajon meddig kellene várnotok ,hogy könnyebb, jobb legyen. Ez csak az én véleményem de a gyermek utáni vágy annyira erős tud lenni, hogy minden akadályt legyőz. Édesanyádnak, nénikének mennyivel volt könnyebb az élete ? Mégis élsz mert vágytak rá ,hogy legyél. Ettől senki sem foszthat meg.
2012. jan. 9. 09:26
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem vágjatok bele! Mi is ennyiből élünk kb. hárman és kijövünk belőle. Főleg, ahogy írod, ételre nem kell sűrűn költenetek. Nálunk a kajára megy el a legtöbb pénz :(
2012. jan. 9. 09:43
 6/8 anonim ***** válasza:
Szerintem is vágjatok bele!Tényleg nem lesz könnyebb pár év múlva sem.Az embernek legalább az az egy öröme maradjon meg,hogy lehet gyereke.Ennyi elég azért egy gyerekre!Nem kell mindenből márkásat venni.E.
2012. jan. 9. 09:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Szerintem sincs mire várnotok igazából. Önellátók vagytok, nem függtök senkitől sem. Sokaknak még ennyi sem marad, mint nektek, mégis boldogan vállalnak gyereket.

Persze anyagi kiadásokkal jár egy gyerek, de sok mindent meg lehet venni használtan is, és nem kell csak a leg menőbb cucc egy gyereknek.

A lányom tápszeres és hozzátáplálunk már jó ideje. Pelus, popsitörlő, babaápolási szerekre elmegy havi 15 ezer FT. Jó akciók vannak mindig. Dm, Rossman, Tesco. Ha meg sokáig lesz anyatejes, akkor még kevesebb az elején az etetése.

Ha felkészültek vagytok rá érzelmileg is, akkor nosza, babára fel! :)

2012. jan. 9. 12:42
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a sok biztató választ, igazából erre voltam kíváncsi, hogy ennyiből be lehet-e vállalni, mert nincs ezen a téren tapasztalatom. :)

Ha van még hozzászólni valótok, szívesen olvasom!

2012. jan. 9. 22:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!