Anyagi kérdés! Milyen az anyagi helyzete annak, aki csak 1 gyereket mer vállalni éppen az anyagiak miatt és milyen annak, aki 3-dikat is bevállalja?
Olyan sok kérdés van mostanában. Csak egy gyereket bír el a pénztárcánk....még elbír kettőt..vagy bevállalljuk a 3-at nem az a legfontosabb, hogy házat tudjunk majd nekik venni.
Kíváncsi lennék ki milyen anyagi helyzetre mondja ki/dönti el a gyermekek számát. Szerintem rettentő eltérőek lennének a válaszok, ha mindenki válaszolna.
Egyébként én is tipródó helyzetben vagyok :)
Ha ezt nekem írtad, kedves utólsó, nem rád értettem, ne aggódj! Általánosságban beszéltem, mert sajnos gyakran belefutok én is, hogy nahát de jó nekem, lehet egyáltalán tisztességesen ennyit keresni?
Pedig a férjem alkalmazott, tehát esélye se lenne akár egy fillért is elcsalni, mindent tisztességgel leadózik... Csak hát tényleg dolgozik is. Most is fönn van a dolgozószobában és valami prezentációt gyárt holnapra, mert értekezletük lesz, naná, hogy nem is itthon, hanem régiós dolog, így vezet is még vagy két órát reggel.
Szóval no para, nem gondoltam itt senkiről semmi rosszat! :-)
Az én uram is diplomás, nyelveket beszélő ember:) Nem keres ilyen jól sajna:( De nem panaszkodom. A keresete jó lenne, meg az enyémmel együtt főleg, de nekünk meg a hitelünk sok mivel semmilyen támogatást, egy forintot se kaptunk senkitől és hát valahogy el kellett indulni.
Kocsi kellett a vállalkozásához ( 2 helyen dolgozik egyiken vállalkozás másikon alkalmazott). A házunk meg hitellel terhelt de legalább nem svájci frankos így annyit fizetünk mintha albérlet lenne, sőt egy pár ezerrel kevesebbet is.
Az autónk hitele sajnos svájci frankos, így a duplája most,és még van egy személyi kölcsönünk ami 3 év múlva jár le ("szerencsére" az is forintos).
A házunk még most sincs rendesen berendezve de nem baj, ez annyira nem izgat momentán:))
És 3 gyerekünk van. 3 picike.
Számszerűsítve a dolgokat: férjem keres 300at én 89 gyedet (sajna ez pont most lesz kevesebb)..és 48 a családi.
46 a lakáshitel, 60 az autó, 40 a rezsi, a személyi kölcsön 12 ezer. 150 ezer durván csak csekkekre. Van még a mobilszámla, tévé internet ez együtt egy 15 ezer.Gyerekek ebédpénze oviban 7000.
A benzin nálunk nagyon sok sajnos mert másképp megoldhatatlan a 2 helyen melózás, hétvégén egyáltalán nincs itthon a férjem. Szóval a benzin 30-40 ezer ft de inkább 40. A maradék 220 ból élünk. Eszünk, ruházkodunk, gyógyszerre költünk és 10 ezret félreteszek a gyerekek számlájára. Nem érzem úgy hogy sok minden pluszra jutna belőle.
Nyaralni idén sem megyünk. De ha sokkal több pénzem lenne se vágnék most neki 3 gyerekkel:)
Amikor mi bevállaltuk a 3. gyereket, a családi bevételünk 500ezer Ft felett volt valamivel (úgy értem, amikor még terhesen én is dolgoztam, ill. utána még a TGYÁS alatt is, hiszen azt a jövedelmem alapján kalkulálták). Ezen kívül néhány millió Ft megtakarításunk is volt.
Mivel most gyeden vagyok, így lényegesen kevesebb a pénzünk, hiába a max. gyedet kapom. Nálunk a férjem keres kevesebbet. A mostani bevételünk nem is elegendő 5-ünk kiadásaira, így most minden hónapban részben a megtakarításainkat éljük fel, abból kell kipótolni. De ezt tudtuk akkor is, amikor bevállaltuk, mert úgy voltunk vele, átmenetileg belefér, utána én is visszamegyek dolgozni, és akkor újra egyenesbe jövünk.
Korábban évente többször nyaraltunk, külföldön is, Európán kívül is. 1 autónk van, 1 nem túl nagy lakás, havi 45ezer forinthitellel. A gyerekeknek is szeretnénk normális, optimális körülményeket biztosítani, persze nem luxuskiadásokra gondolok, mert az nem fog beleférni, de nem is tartom szükségesnek.
A 3 gyereket viszont csak úgy tudjuk megfelelően eltartani, anyagiakban minden szükségeset biztosítani, hogy nekem is dolgoznom kell, nem maradhatok otthon 6-8 évig, pedig elmehetnék gyet-re, főállású anyának, de akkor kb. éhenhalnánk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!