Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért félnek ennyien az új...

Miért félnek ennyien az új GYed törvénytől? Ennyire derogál az embereknek dolgozni?

Figyelt kérdés
Nem értem. Az új törvényjavaslat arról szól, hogy minimum 365napos biztosított időszak kell szülés előtt. Aki éveket dolgozott, annak ugyanúgy megmarad a 2év gyed+1év gyes. Aki másfél évet dolgozott, annak másfél év lesz a GYed, aki 1évet, annak csak egy. Csak nekem furcsa, hogy a kismamák elvárják azt, hogy az állam évekig fizessen nekik pénzt, mikor dolgozni meg nem akarnak? Nagyon sokan alig dolgoznak, aztán mielőbb szülnek egy gyereket, hogy évekig otthon tudjanak maradni, és őket persze az én és a többiek adójából fizetnek, mert a gazdasághoz semmit nem tettek hozzá. Én speciel nagyon jogosnak tartom a törvényt. Igenis, el kell menni dolgozni, nem a többi társadalmilag aktív állampolgáron kell élősködni.
2009. máj. 25. 17:39
1 2 3 4 5
 41/46 anonim ***** válasza:
91%

Nagyrészt egyetértek veled, viszont én a következőképp csinálnám: a GYED-et emelném, összegben is, és időben is, mert tényleg fontos, hogy a picibaba az anyukájával legyen. DE! Az alanyi jogon járó GYES-t TELJESEN megszűntetném! Igenis előbb dolgozzon VAGY tanuljon, és utána vállaljon gyereket! Az én kis falumban is van nem egy család, ahol az anyuka 25 éves sincs, de már 4 gyereke van, soha nem dolgozott egy napot sem, az állam eltartja... Pedig nem roma! Nem hiszem el, hogy abból a huszonakárhányezer forintos GYES-ből valaki tisztességesen fel tud nevelni egy gyereket!

Igenis aki dologozott, az kapjon tisztességes összeget, mert megérdemli, de akinek csak alanyi jogon jár a GYES, az kinek szüli a sok gyereket?

2009. máj. 26. 11:13
 42/46 anonim ***** válasza:
40%
Kedves válaszolók! Főleg a 23. 49-esre gondolok, aki kapásból lek*csögözte a kérdezőt. Itt mindenki a véleményét mondja el. Ha otthon, a férjeddel valamin vitatkozol, akkor is ezzel kezded, hogy lek*csögözöd??? Azért, mert Te nem értesz egyet a kérdező álláspontjával, szerintem nem kell ilyen hangon véleményt nyilvánítani. Attól még nem lesz igazad.
2009. máj. 26. 11:18
 43/46 anonim ***** válasza:
84%
Utolsó válaszolónak: igazad van, az ember adja meg a másiknak a tiszteletet, de ez a kérdés kiírójára is vonatkozik. Akinek kizárólag az az értelmes emberi lény, aki vele egyet ért, annak nem kellene ilyen, előre tudhatólag nagy vihart kavaró kérdést feltenni, és közben még a válaszolókat, -akik szintén a véleményüket hangoztatják, és magyarázzák, hogy nekik miért, vagy miért nem- dorgálni.
2009. máj. 26. 12:09
 44/46 anonim ***** válasza:
100%

23:09 vagyok

Ne mond, hogy zavar, hogy kevesebbet élősködök, mert nem igaz!

Tudod, én dolgoztam éveket, a baba meg évekig nem jött. Most pedig már a másodikat várom.

És olyan hülyeséget meg ne irogass, hogy akkor kellene gondolkozni, mielőtt gyereket vállal valaki.

Tán te tudod, hogy majd ha lesz gyereked és vissza kell menned dolgozni, hogy biztos találsz munkahelyet? Tán te a jövőbe látsz??? Még fel is robbanhat az a nagyon biztos munkahelyed addig...le is bénulhatsz...vagy bármi történhet.

Úgyhogy ne oszd az észt itt!

Kívánom, hogy kerülj olyan élethelyzetbe, hogy ugyanolyan gondjaid legyenek, mint a legtöbb anyukának!

Majd akkor járasd a szád

2009. máj. 26. 12:31
 45/46 anonim ***** válasza:
88%

Itt igazából tudjátok mit nem értek? Miért kéne a többi embernek az otthon gyeden lévő anyukát eltartania? Hiszen a gyedből is vonnak adót!!! És bérjellegű jövedelemnek számít! Akkor miről beszélünk? beszélnek ott fent?

Tényleg itt az van, hogy míg mi itt félünk meg megesszük egymást haragunkban, félelmünkben addig odafönn megint tömik a zsebüket!

Meg hát most jól jött nekik a válság arra hogy lejjebb vegyék a dolgokat, mivel nyugaton így van. Csak hát mi fizetésbe hol vagyunk azokhoz? Meg még sok mindenben!

Én inkább az ország helyében jó kis imázst csinálnék hogy milyen jó a szociális hálónk, hogy az anyukák otthon maradhatnak eddig. Persze közben csábítanám be a munkaadókat külföldről és sok sok anyukát vetetnék fel velük, mert sokan így is visszamennek, mennének dolgozni két éves korban, az az utána lévő gyes arra jó hogy keressen az anyuka állást, az olyan átmeneti időszak. Vagy ha nem bírja a gyerek a bölcsit újra és újra neki tudjon futni az anyuka, akár mindig új mhelyet keresve. Ha szerencséje van akkor mire lejár a gyes a gyerek is beszokott, meg talált aránylag jó állást. Persze már ha van bölcsi, vagy nagyszülő vagy vki segítség!

Úgyhogy ha teremtenének mhelyeket, részmunkaidőset is sokat, meg bölcsiket, mhelyi bölcsiket akkor nem is lenne olyan gáz ez az egész! De még annak sincs mhelye akinek nincs gyereke! Sőt mennyi embert küldtek el mostanában!

De hát akkor majd anyuka nem gyes után megy el munkanélkülire hanem majd gyed után. Persze ha van elég ideje ledolgozva. Ha meg nem sikerül semmi éhen hal a gyerekkel együtt és legalább nem kell neki semmit se adnia az államnak. A nyugdíjasokkal is kb ezt csinálják! Aki 20e ft-os nyugdíjat kap én annak adtam volna 13. havi nyugdíjat, de 80e ft fölött már nem, semmit, még részaraányosan se.

Na mindegy!

Lényeg hogy igen azokat én is elítélem akik eddig mikor megtudták hogy terhesek, ledolgozva nuku semmi időt, az ismerősükkel bejelentették magukat és jó röhögtek a markukban és szülték sorban a gyerekeket. Persze itt is tiszelet a kivételnek!

Igazából ez az egész arra jó hogy megtanítsa az embereket arra hogy munka munka gyerek előtt, tehát nagyobb felelősségtudatot akar. Viszont ha valakinek meg van két éve vagy három én megadnám neki a gyest is a 3. évben. De csak nekik!

És igen én is a gyest is valamennyi mviszonyhoz kötném! Persze itt is rosszul járnának akinek becsúszik a gyerek, de hát vesztesek sajnos mindig vannak! De a nagyrészének azért jó lenne!

Amúgy mikor elmegy az ember szülni nem azon gondolkodik hogy mi lesz két vagy három év múlva. Illetve gondolkodik rajta, de próbál bízni benne hogy a régi helyén van helye majd utána is. Meg igazából az terhességhez, gyerekhez való hozzáállás akkor derül ki egy mhelyen ha belekerül a már terhes anyuka. Akkor meg már úgy is mindegy! Majd lesz vhogy! Senki nem lát a jövőbe, de bizakodik!

Akik meg hidd el dolgoznak minimálbérért azok meg ha ledolgoznak 20 évet, akkor sem fognak tudni félrerakni, pláne ha nincs nagymama, rokon aki segít. Akkor ők ne vállaljanak gyereket? Akkor mi értelme van az életnek?

Ja és ami a leglényegesebb!!!! De ezt már írtam feljebb! A gyedből vonnak adót és bérjellegű jövedelemnek számít! kell adóbevallást is készíteni róla! Úgyhogy aki gyeden van az tuti nem élősködik senkin!!!!!

2009. máj. 26. 12:51
 46/46 A kérdező kommentje:

Elnézést kérek mindenkitől akit sikerült megbántanom. Én mint már azt többször írtam azt sérelmezem, akik egyáltalán nem dolgoznek hanem a gyerekvállalással akarnak jövedelemhez jutni. Akiknek azért kell a gyerek mert addig sem kell dolgozni. Nyílván ezért értettem egyet azokkal akik egyetértettek velem, mert ők átlátták mi a problémám, és mi a lényege a nemtetszésemnek. Ezt leírtam többször is.

Amúgy meg azt gondolom, hogy mki aki gyereket vállal ismeri az ország helyzetét és tudja, hogy gyerekkel nehéz munkát találni, ezért nem értem azokat akik lehurrogtak, hogy "mert persze nem tudok visszamenni dolgozni...". Ha tudjuk mi a helyzet az országban, akkor nem kéne ezeken felháborodni. Illetve úgy kéne bevállalni egy-vagy két gyereket, hogy tudjuk mire számíthatunk.

Nyílván ez a téma érzékenyebben érinti azokat akiknek gyerekük van, de attól függetlenül szerintem még igaz.

2009. máj. 26. 20:43
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!