Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért félnek ennyien az új...

Miért félnek ennyien az új GYed törvénytől? Ennyire derogál az embereknek dolgozni?

Figyelt kérdés
Nem értem. Az új törvényjavaslat arról szól, hogy minimum 365napos biztosított időszak kell szülés előtt. Aki éveket dolgozott, annak ugyanúgy megmarad a 2év gyed+1év gyes. Aki másfél évet dolgozott, annak másfél év lesz a GYed, aki 1évet, annak csak egy. Csak nekem furcsa, hogy a kismamák elvárják azt, hogy az állam évekig fizessen nekik pénzt, mikor dolgozni meg nem akarnak? Nagyon sokan alig dolgoznak, aztán mielőbb szülnek egy gyereket, hogy évekig otthon tudjanak maradni, és őket persze az én és a többiek adójából fizetnek, mert a gazdasághoz semmit nem tettek hozzá. Én speciel nagyon jogosnak tartom a törvényt. Igenis, el kell menni dolgozni, nem a többi társadalmilag aktív állampolgáron kell élősködni.
2009. máj. 25. 17:39
1 2 3 4 5
 11/46 anonim ***** válasza:
66%

Pont az ilyen sznob emberek mint te,az ilyenek vetetik el a babát,a pénz miatt,amit rohadtul elítélek..én is elmentem volna takarítani,de nem vettek fel,mert túlképzett vagyok tudod?!

Amúgy lehet hogy Pesten lehet munkát találni bárkinek,de ezt elhiheted nekem,hogy a Balatonon NEM!

2009. máj. 25. 18:03
 12/46 anonim ***** válasza:
73%

Tudod nagyon sokan elmennének takarítani, de nincs hova.

Ugyanis a meglévő helyekről nem rugdalják ki a bevált emberkéket, hogy más is tudjon dolgozni.

Most, hogy itt a nyári szezon, a szállodákba is alig veszik fel a takarítónőket...

Gondolkodj egy picit!!!

Több ismerősöm van, aki szeretne dolgozni, de még a takarítónői állásokra sem veszik fel őket. MERT még ismeretségük sincs

Olyan meg ne okoskodjon, akit egy kedves ismerős be tud szervezni valahova!

2009. máj. 25. 18:04
 13/46 anonim ***** válasza:
92%

Az szerintem is jogos,ha jogviszonyhoz kötik a gyedet gyest.De azért egy fiatal kismamától nem lehet azt várni,hogy több évet dolgozzon előtte.De ha beszámítják az iskolákat is,(természetesen csak felső vagy közép)akkor oké.Azért nem mi akik vállalunk 1-2-3 gyereket élősködünk hosszútávon az állam nyakán nemde?Hanem akik kikerülnek az általánosból,aztán nyugdíjas korig szülnek.Na azoknak egy fillért sem kéne adni,sem családi pótlékot.Aki 3 gyereknél többet tud vállalni az tartsa is el maga,ne járjon rá semmi.Akkor majd meggondolják akik ebből élnek,hogy szüljenek-e még.

Igazság az itt sosem volt mondjuk,majd ezt is jól kitalálják.Alanyi jogon meg ne járjon semmi,gyes sem ez jogos lenne.Egyébként nagyon jól ki van most is ám találva ez.Képzeld el,hogy én a 18 éves munka viszonyommal úgy vagyok itthon a harmadik kisgyerekemmel gyesen,hogy annyit kapok mint aki életében 1 órát nem dolgozott.Na,ez igazságos?Azért,mert mikor a középsőt szültem határozott munkaszerződéssel voltam közalkalmazott,természetesen nem hosszabbították meg amint megtudták,hogy terhes vagyok.Vele még megjárt minden,de szültem a gyesbe,és vele már csak gyes jár.Na ez igazságos így?A sok ingyenélőért meg évekig dolgoztam,nem beszélve a férjemről aki nem keveset tesz a nagy kalapba.

2009. máj. 25. 18:04
 14/46 anonim ***** válasza:
58%
Úgy látom,hogy neked nem probléma bölcsibe adni a gyerekedet.Nemérdekel a fejlődése.Pont az a kritikus időszak amikor jobban kötődik az anyához a gyerek és lelkileg se mi ndegy ,hogy miként reagál rá szegényke.Nekem fontos lenne a fizetésem rossz a kiesés veszélyeztett terhes vagyok de a babám rovására nem dolgoznék.A bölcsikben nincs hely.Amikor megszületik azonnal fel kell iratkozni a listára , hogy beleférjen majd a létszámba .Miért jó egy kis gyermeket hajnalok hajnalán felébreszteni ,mert indulni kell a város másik végébe,Ez mire jó?A megélhetés így is nehezebb , és nehezbb lesz.Nem mindenki gazdag. A szegény ember csak dolgozzon és mondjon le a gyerekről?Ez a kis támogatás sok családnak jól jön és jött.Vannak akik nem szeretnek dolgozni és azért vállalják be a babaát ez igaz de nem mindenki van így .Sokan kiesnek a munkából, hogy babázhassanak.
2009. máj. 25. 18:05
 15/46 anonim ***** válasza:
63%

Szerintem neked 1. nincs gyereked 2. férfi vagy 3. lehetsz úgy 25 éves max

Ez önmagában egyik sem baj, de ha te is szituban lennél értenéd h miről van szó. A nők 90%-ának nem derogál dolgozni. És borzasztó nehéz meló gyereket nevelni, utálom amikor hímsoviniszták lenézik ezt.

2009. máj. 25. 18:14
 16/46 anonim ***** válasza:
63%
Mi már leírtuk a véleményünket. Most te is válaszolj! Van gyereked? És milyen a munkahelyed? Hánytól hányig dolgozol?
2009. máj. 25. 18:16
 17/46 A kérdező kommentje:

[link]

az egyik válaszolónak üzenem, hogy itt az index cikke, de valószínű, hogy ez az újságíró is tök hülye, mert ő sem tudja értelmezni a törvényt. Persze elfelejtettem, hogy Te vagy itt a főokos!

Egy csomóan be vannak pánikolva, mikor azt sem tudják miről van szó.

És én kérek elnézést, de nem Budapesten lakom, csak oda járok dolgozni. De persze itt mindenki olyan jól tud mindent. Napi 3órát utazom oda-vissza a munkahelyemre. Azért meg nem lesz lelkiismeret furdalásom, mert van mit dolgoznom.

2009. máj. 25. 18:19
 18/46 A kérdező kommentje:
26éves vagyok és nő! reggel 9re megyek dolgozni este 8ig. És igen nincs gyerekem és nem azért mert elvetettem, hanem mert elvetéltem. És nem olyan helyen dolgozom, ahova az egyik ismerős berakott, hanem képezeljétek el 200 emberből vettek fel 30at és ugyanúgy voltam 3fordulón és ugyanúgy végigcsináltam a szituációs gyakorlatot, mint bárki más. És láss csodát felvettek, protekció nélkül is. Hihetetlen, hogy előfordul ilyen a mai világban, ugye???
2009. máj. 25. 18:23
 19/46 anonim ***** válasza:
64%
És akkor te hogy oldanád meg, ha lenne gyereked? Mert ha van segítség, aki elhozza, elvigye bölcsibe, az megint más. De lenne szíved reggel bölcsibe adni, aztán valaki értemenne és te csak az esti fürdetésre érnél haza? Sajnálom a vetélésed, de van egy olyan érzésem, hogy az irígység szólt belőled, amikor ezt a kérdést kiírtad.
2009. máj. 25. 18:31
 20/46 anonim ***** válasza:
82%
első vagyok, a kérdés feltevőjének: ha lesz gyermeked hogy fogsz oda bejárni? nekem is 70 kmre van a munkahelyem én is több évet dolgoztam ott és hirdetés útján több ember közül választottak ki, mégsem tudom hogy lesz ha odakerülök, hogy vissza dolgozni, a gyereket hogy hurcolászom, vagy ha lenne is itt bölcsi reggel hatkor nem hiszem hogy fogadják, Pesten meg nem veszik be, ez a gáz, ezen szerintem te is gondolkodhatsz
2009. máj. 25. 18:32
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!