Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért fáj az embereknek, hogy...

Miért fáj az embereknek, hogy a kismamákat előre veszik a vérvételnél?

Figyelt kérdés

Első babámnál is megtapasztaltam a jóindulatot, és most, hogy a második babát várjuk szintén. Bemegyünk a váróba, látják, hogy pocakos vagyok, ráadásul látszik, hogy alig állok a lábamon (sajnos nagyon nehéz terhesség), de véletlenül se adná át senki a helyét. Ezzel még nincs is bajom, hisz tudom, hogy soron kívül bemehetek. De abban a pillanatban, hogy behívnak már jön is a hőzöngés, hogy "nem kért sorszámot", "más ki tudja várni a sorát", "ilyen fiatalokat miért vesznek előre"?

Szerencsére magánrendelésre járok, csak egy vérvizsgálat volt, amit kifejezetten kért a doki, hogy a kórházban végeztessük el, de akkor is felháborító.

Azért azt igazán meg lehetne érteni, hogy egy váróban rengetek ember, rengeteg különböző baj miatt vár vérvételre. Miért kéne a kismamákat kitenni annak, hogy ücsörögjön a tüsszögő, köhögő emberek között?

2011. febr. 23. 05:29
1 2 3
 1/29 anonim ***** válasza:
8%
Azért mert a másik ember is azért van ott, azért áll sorba!!!
2011. febr. 23. 06:49
 2/29 krisztivan ***** válasza:
90%
Én terheléses cukorvizsgálaton voltam ahol két óra után be kell menni újra.Egy 40 év körüli férfi szólt rám amikor bekopogtam hogy itt vagyok "én is azért vagyok itt".Erre megkérdeztem hogy" maga is két órája vár a második trimeszteri cukorvizsgálatra? Nem is látszik,hányadik hónapban van?"Többen elröhögték magukat.Bunkók a felnőttek és változást várunk a fiataloktól.Ez van.
2011. febr. 23. 07:05
 3/29 anonim ***** válasza:
83%
Ne törődj vele! Nem kellemes dolog vérvételre menni, sokan félnek meg rosszul lesznek tőle, ráadásul előtte nem lehet enni, és ettől is rosszabb a kedvük az embereknek. Teljesen érthető, hogy irigykednek, ha valakinek nem kell órákig várnia a sorban, hanem bemehet rögtön. Mondjuk ha egyértelműen látszik, hogy kismamáról van szó, nem tudom, miért kell lehurrogni. Az is lehet, hogy nem tudják, hogy a kismamákat és a gyerekeket előre szokták venni a sorban, nagyon sok a tájékozatlan ember, szóval elképzelhető.
2011. febr. 23. 07:10
 4/29 anonim ***** válasza:
1%
Aki vérvételre vár, annak valószínűleg van valamilyen egészségügyi problémája. Nem hiszem, hogy betegen kellemesebb lehet ott várakozni, mint terhesen. Én soha nem fogadtam el, ha előre engedtek.
2011. febr. 23. 07:15
 5/29 A kérdező kommentje:

"Azért mert a másik ember is azért van ott, azért áll sorba!!!"

Látom első nem fogtad fel a lényeget! Ez a baj! Azért veszik a kismamákat előre, hogy ne üljenek betegek között, hiszen rájuk fokozottan veszélyes lehet egy fertőzés.

Érdekes, hogy én ezt tizenévesen, mikor még használtam a tömegközlekedést felfogtam (tudom, nem teljesen ugyanaz, mert ott nem a fertőzés veszélyes, hanem egy esetleges elesés!) és annak ellenére, hogy tudtam, hogy nem bírok állni, mert vagy hányok, vagy ájuldozok mindig átadtam a helyem a kismamáknak. Furcsa, hogy felnőtt emberek ezt nem látják át. Na, mindegy! Néha hőbörgés helyett bele kéne gondolni, hogy miért is vezettek be ilyen rendszert. Hiszen nem mi, kismamák találtuk ki, hanem a kórház. Nagy betűkkel ki van írva az ajtóra, hogy kismamákat soron kívül fogadják.

2011. febr. 23. 07:22
 6/29 A kérdező kommentje:

"Nem hiszem, hogy betegen kellemesebb lehet ott várakozni, mint terhesen."

Nem, valóban nem kellemes. Betegen én is kivárom a sorom, ez teljesen egyértelmű. De kismamaként örülök, hogy minél kevesebb időt kell betegek között töltenem, főleg influenza szezonban. Nem magam miatt, hanem mert féltem a babát.

2011. febr. 23. 07:24
 7/29 anonim válasza:
89%
ez egy tény, a kismamákat elöreveszik. ezen nincs mit gondolkozni, tetszik vagy nem ez van. de ha már így van, akkor nem lehetne, hogy egy kismama lelkiismeret furdalás nélkül bemehessen, amikor hívják? ehelyett mindenki ,vagyis az idióák lehurrogják.... annyira ostoba emberek vannak, hogy fizikai fájdalmaim vannak,ha csak rágondolok.
2011. febr. 23. 07:26
 8/29 anonim ***** válasza:
67%

Nálunk (Újpest) eddig nem vettem észre, hogy rosszallták volna. Söt mikor elsö alkalommal voltam, húztam sorszámot, mivel nem tudtam, hogy nem kell. Amint bementem és látták, hogy terhes vagyok, lecsesztek a növérek, hogy miért nem mentem be elöbb, hiszen a baba egészségéröl is szó van.

Ezek szerint ez helye válogatja.

Amúgy meg tudod az emberi rosszindulat határtalan, a terheseket általában semmibe veszik, csak nézz körül a tömegközlekedési jármüveken, hány várandós kismamának adják át a helyet....

Na ezért.

2011. febr. 23. 07:31
 9/29 anonim ***** válasza:
Teljesen normalis meberi reakcio.Hidd el hogyha o lehurogg nem az jar az eszebe hogy miert hivnak elore,csak azt lassa hogy behivnak,tudja hogy ez a szabaly,de pillanatnyi helyzetben nem erdekli.nem kell vele foglalkozni es kesz.
2011. febr. 23. 07:33
 10/29 anonim ***** válasza:
71%

Azért kedves Kérdező, mert Magyarországon vagyunk, és sajnos a magyar emberek többségének ilyen a mentalitása. Szomorú...

Nálunk egyébként jó nagy betűkkel ki van írva labornál, hogy kismamák soron kívül bemehetnek, így (hangosan) senki nem reklamál.

2011. febr. 23. 08:00
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!