Miért fáj az embereknek, hogy a kismamákat előre veszik a vérvételnél?
Első babámnál is megtapasztaltam a jóindulatot, és most, hogy a második babát várjuk szintén. Bemegyünk a váróba, látják, hogy pocakos vagyok, ráadásul látszik, hogy alig állok a lábamon (sajnos nagyon nehéz terhesség), de véletlenül se adná át senki a helyét. Ezzel még nincs is bajom, hisz tudom, hogy soron kívül bemehetek. De abban a pillanatban, hogy behívnak már jön is a hőzöngés, hogy "nem kért sorszámot", "más ki tudja várni a sorát", "ilyen fiatalokat miért vesznek előre"?
Szerencsére magánrendelésre járok, csak egy vérvizsgálat volt, amit kifejezetten kért a doki, hogy a kórházban végeztessük el, de akkor is felháborító.
Azért azt igazán meg lehetne érteni, hogy egy váróban rengetek ember, rengeteg különböző baj miatt vár vérvételre. Miért kéne a kismamákat kitenni annak, hogy ücsörögjön a tüsszögő, köhögő emberek között?
"Azért mert a másik ember is azért van ott, azért áll sorba!!!"
Látom első nem fogtad fel a lényeget! Ez a baj! Azért veszik a kismamákat előre, hogy ne üljenek betegek között, hiszen rájuk fokozottan veszélyes lehet egy fertőzés.
Érdekes, hogy én ezt tizenévesen, mikor még használtam a tömegközlekedést felfogtam (tudom, nem teljesen ugyanaz, mert ott nem a fertőzés veszélyes, hanem egy esetleges elesés!) és annak ellenére, hogy tudtam, hogy nem bírok állni, mert vagy hányok, vagy ájuldozok mindig átadtam a helyem a kismamáknak. Furcsa, hogy felnőtt emberek ezt nem látják át. Na, mindegy! Néha hőbörgés helyett bele kéne gondolni, hogy miért is vezettek be ilyen rendszert. Hiszen nem mi, kismamák találtuk ki, hanem a kórház. Nagy betűkkel ki van írva az ajtóra, hogy kismamákat soron kívül fogadják.
"Nem hiszem, hogy betegen kellemesebb lehet ott várakozni, mint terhesen."
Nem, valóban nem kellemes. Betegen én is kivárom a sorom, ez teljesen egyértelmű. De kismamaként örülök, hogy minél kevesebb időt kell betegek között töltenem, főleg influenza szezonban. Nem magam miatt, hanem mert féltem a babát.
Nálunk (Újpest) eddig nem vettem észre, hogy rosszallták volna. Söt mikor elsö alkalommal voltam, húztam sorszámot, mivel nem tudtam, hogy nem kell. Amint bementem és látták, hogy terhes vagyok, lecsesztek a növérek, hogy miért nem mentem be elöbb, hiszen a baba egészségéröl is szó van.
Ezek szerint ez helye válogatja.
Amúgy meg tudod az emberi rosszindulat határtalan, a terheseket általában semmibe veszik, csak nézz körül a tömegközlekedési jármüveken, hány várandós kismamának adják át a helyet....
Na ezért.
Azért kedves Kérdező, mert Magyarországon vagyunk, és sajnos a magyar emberek többségének ilyen a mentalitása. Szomorú...
Nálunk egyébként jó nagy betűkkel ki van írva labornál, hogy kismamák soron kívül bemehetnek, így (hangosan) senki nem reklamál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!