Miért fáj az embereknek, hogy a kismamákat előre veszik a vérvételnél?
Első babámnál is megtapasztaltam a jóindulatot, és most, hogy a második babát várjuk szintén. Bemegyünk a váróba, látják, hogy pocakos vagyok, ráadásul látszik, hogy alig állok a lábamon (sajnos nagyon nehéz terhesség), de véletlenül se adná át senki a helyét. Ezzel még nincs is bajom, hisz tudom, hogy soron kívül bemehetek. De abban a pillanatban, hogy behívnak már jön is a hőzöngés, hogy "nem kért sorszámot", "más ki tudja várni a sorát", "ilyen fiatalokat miért vesznek előre"?
Szerencsére magánrendelésre járok, csak egy vérvizsgálat volt, amit kifejezetten kért a doki, hogy a kórházban végeztessük el, de akkor is felháborító.
Azért azt igazán meg lehetne érteni, hogy egy váróban rengetek ember, rengeteg különböző baj miatt vár vérvételre. Miért kéne a kismamákat kitenni annak, hogy ücsörögjön a tüsszögő, köhögő emberek között?
még egy jó sztori:
4 hónapos terhes voltam, nem látszott még. Kötelező belgyógyászati vizsgálatra (tudjátok, az EKG meg ilyenek) voltam a háziorvosomnál. Ott is vastag betűkkel van kitéve, hogy soron kívül behívják a kismamákat. Bementem, szerencsére ez nem a járványos időszakban volt, de 100an ott ültek, nekem nem jutott ülőhely. A kabátomat se tudtam letenni sehova, megálltam az ajtóban. Elkezdtek sutyorogni sorszámról, miegymásról. Jó feltűnően elővettem a kismama könyvem, de nem tudták mi az, mert még mindig néztek hogy én miért állok az ajtóba. Mellettem egy ülőhelyen dülöngélt egy láthatóan részeg, ápolatlan 40 körüli fickó, bevert orral és szemmel. El kellett mennem pisilni, eközben elkezdett rendelni a doki, és mire visszaértem, bement egy nő 1-es sorszámmal. A fickó az ajtóban k'rvanyázott egyfolytában az ajtónak, meg bekiabált a dokinak, hogy nemigazmá, ő milyen rosszulvan és vissza kell érnie dolgozni (cöcöccööö...). A nő valami 40 db receptet ment íratni, nem tudom minek, de hallottuk a pecsétcsattogást. Már vagy 20 perce bent volt, én izzadtam, rosszul voltam, elegem volt, a pasi pedig bűzlött és folyamatosan pofázott hogy őőő pedig most betöri az ajtót és kivágja aztata p'csát onnét. Mellesleg nála SEM volt sorszám! Berágtam és közöltem, hogy fogja már be, 4 hónapos terhesen itt állok fél órája, én lettem volna az első, mert nekem NEM kell sorszámot húzni, egyébként is mindenki szégyellhetné magát, nekem ne sutyorogjanak, ha én képes vagyok befogni a számat és várni, pedig nem is kellene, meg jót se tesz, akkor ő ÜLVE legyen szíves abbahagyni a trágárkodást, ne szidja a dokit, várjon türelemmel, mert ÉN fogok bemenni és remélem még sokan bemennek előtte, mivel nem húzott számot. Forduljon el, rám se nézzen különben leborítom a székről. Érdekes, ezt követően egy középkorú nő fel bírt állni átadni a helyét, a pasi behúzott nyakkal ült tovább, én már nem ültem le, mert kijött a nő a dokitól és bemehettem végre. Kis kielégülést jelentett, hogy az EKG gép begyűrte a szalagot, és eltartott legalább 10 percig míg megcsinálták, plusz a vizsgálat, szóval én is jóóó sokáig bent voltam, ültem és feküdtem, mosolyogva mentem ki a rendelőből.
Mert az emberek ilyenek. Engem is a rendelőben sorra löktek félre a nyanyák, mikor laborra mentem. Igaz, h éhgyomorra voltam, igaz, h majdnem kidibtam a taccsot, a vérnyomásom 1oo alatt volt, de ők siettek a piacra biztos.
Sajnálom, h egyesek itt sem tudják felfogni a kérdés lényegét. Én inkább nem járok szórakozni se, mert nem akarok elkapni semmit, itthon ülök egyfolytában, akkor nem pont az ilyen megkeseredett vénlányok/bunkó férfiak/terhességet 5o éve elfelejtett öregasszonyok miatt szeretnék elkapni valamit a rendelőben, mert nem hagynak bejutni.
18 h km
Látom más is tele van jó tapasztalatokkal!
És a vicces, vagy inkább szomorú az egészben, hogy ha magától nem is jut eszébe a háborgóknak, hogy milyen veszélyes egy kismamára, és a babára nézve egy fertőzés, még itt is, (hogy többen felhívtuk rá a figyelmét!) hőbörög. Pedig leírtuk, hogy a baba érdekében vesszük igénybe ezt a kis kedvezményt.
De jönnek ilyen válaszok, hogy a terhesség nem betegség. Persze, hogy nem! De jó lenne elkerülni, hogy végül az legyen (mármint betegség), és az ember bekerüljön az intenzívre egy vírus fertőzés miatt.
Nálunk ilyen probléma nincs, ugyanis még soha nem fordul elő, sem az első gyermekemnél, sem most, hogy előre vettek volna. :((((
A múltkor az 56. sorszámot kaptam és kb. 90 sorszámot osztottak ki. Én is úgy gondolom, hogy kellemetlen és aggasztó érzés kismamaként, mikor 10-20 ember köhök egy viszonylag kis helyen influenza szezonban.
Szia!
Nálunk a plusz poén az, hogy ki van ugyan írva, hgoy kismamák előre, soron kívül, de tudjátok hova? A kartonzó ablakára 12-es betűmérettel, addig pedig, hogy az ember odajusson, szépen ki kell állni a több 100 km-es sort...Én még egyszer nem mentem előre mióta kismama vagyok...Amikor még nem voltam az, egyszer úgy felfáztam, hogy állni sem tudtam, és hatalmas piros S (sürgősségi) volt a beutalómon...nem engedtek előre, jött egy nővér elkaptam, hogy mi a teendő, 8an kiáltottak utánam, hogy de nekik is sürgős, mondom ja, csak nekem azért sürgős, mert az orvos ezt közölte...
Viszont a terheléses vérvételnél bizony nem fogom kivárni a sort, előre megyek, ha tetszik nekik, ha nem, basszus ki van írva(még ha nem is látható), és ez a protokoll...ráadásul most már jól látszik a pocak is...
Pfíí de mérges lettem..
Veszélyeztetett terhes voltam. Emiatt sokszor és sokféle vizsgálatra jártam rendszeresen pluszba :(
Kórház:
Külön sorszámláló van a kismamáknak-kisgyerekeseknek 3 éves korig. Ha azt a gombot nyomod meg akkor sokkal gyorsabban be tudsz jelentkezni, hiszen hasonszőrűek vannak előtted. Na igen ám, de azt a felháborodást amit a nyanyák ott le tudnak vágni, hogy épp csak megérkeztem máris hívnak :D Mert én az 1-es gombot nyomtam ő meg a 3-as járóbeteget. Ott meg ezer az ember.
Vérellátó
Sajna rendszeres látogató voltam 9 hónapig :( Tele nyanyákkal szintén...komolyan mondom ezek élvezik ha döfködik őket és sápítozhatnak? Általában időpontra mentem, de mivel protekciós vagyok (tesóm egészségügyis és sok régi osztálytársa ott dolgozik) ha épp üresedés volt akkor simán behívtak két beteg között. Na ott is volt pusmogás rendesen én meg vigyorogtam mint a vadalma.
Labor
Különjárat :) Hála égnek sosem kellett várnom stb a tesóm ott dolgozik, akármikor mehettem, mert bent vették le a labor központban a vért akár ő akár valamelyik kollégája.
Háziorvos
Szintén kiskönyves trükk, de hát tényleg nem tudják mi az, mikor már akkora hasam volt, hogy alig bírtam cipelni (36 hetesen 135 cm kerület a köldöknél) akkor sem adtak sem helyet, se előzékenységet semmit. Mivel pofátlanul beálltam az ajtóba így esély sem volt, hogy mellettem akár elfurakodjanak :) Sőt járványos időben (mert tavalyelőtt pont akkor is kellett mennem) látványosan maszkot tettem fel.
Helyi közlekedés
Szintén nyanyák és bácsikák! Baromi tömeg, eszméletlenül rosszul vagyok, erre az öreg majd beleállítja az esernyőjét a hasamba, annyira furakszik. Szépen elvettem tőle és eltörtem. Aztán megmondtam neki, ha véletlenül is belegyomrozik a hasamba akkor dutyiba kerül gyerekgyilkosságért. Na mindenki hátrébb lépett.
Másik eset. Nyanya. 2-en!!!! álltunk a buszmegállóban. A busz üresen jött. A sofőr előttem állt meg, nyanyus jó fél méterrel arrébb. Erre rohan és nekiáll lökdösődni, de a sofőr lekiabálja. Felszállok, leülök. Jön öreganyánk, hogy márpedig álljak fel, az az ő helye. :D Jó alaposan hátranézek, majd közöltem vele, hogy nincs kiírva réztáblával, hogy csak ő ülhet oda, hiszen az összes többi szabad!!!
Én sosem hagytam magam. Volt, ahol udvariasan, volt ahol erőszakosabban, de megmondtam a magamét. Azért szégyellhetné magát az idősebb korosztály, hogy pl tinik adják át a helyüket az ablak mellől , míg a nyanyus kívül ül, persze rögtön belülre lerakja a táskáját, holott tudja, hogy pont kismaminak adnák át a helyet.
Amióta megvan a babám és pont nélküle vagyok akkor mindig megpróbálok segíteni a kismamáknak. Van aki olyan kis anyámasszony katonája, olyan zavarban van, hát nem engedem, hogy ezek a nagypofájú vén marhák beszólogassanak ne adj isten lökdössék vagy a pociját bántsák mint ahogy nekem is bepróbálkoztak!
16:53
Tökös egy nő vagy te,így is kell! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!