Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Miért fáj az embereknek, hogy...

Miért fáj az embereknek, hogy a kismamákat előre veszik a vérvételnél?

Figyelt kérdés

Első babámnál is megtapasztaltam a jóindulatot, és most, hogy a második babát várjuk szintén. Bemegyünk a váróba, látják, hogy pocakos vagyok, ráadásul látszik, hogy alig állok a lábamon (sajnos nagyon nehéz terhesség), de véletlenül se adná át senki a helyét. Ezzel még nincs is bajom, hisz tudom, hogy soron kívül bemehetek. De abban a pillanatban, hogy behívnak már jön is a hőzöngés, hogy "nem kért sorszámot", "más ki tudja várni a sorát", "ilyen fiatalokat miért vesznek előre"?

Szerencsére magánrendelésre járok, csak egy vérvizsgálat volt, amit kifejezetten kért a doki, hogy a kórházban végeztessük el, de akkor is felháborító.

Azért azt igazán meg lehetne érteni, hogy egy váróban rengetek ember, rengeteg különböző baj miatt vár vérvételre. Miért kéne a kismamákat kitenni annak, hogy ücsörögjön a tüsszögő, köhögő emberek között?

2011. febr. 23. 05:29
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
66%
Találkoztam már ilyennel de még mennyit.Ugye előre hívják a kismamát, azért is mert nagyon könnyen rosszul lesz, meg azért is,hogy ne kapjon el valami betegséget, és a rendkívül jóindulatú emberek mindig megszólják.Nagyon alacsony a vércukrom, rengeteget vagyok rosszul.Pl a villamoson muszáj leülnöm, vagy akárhol, a terhességem eleje óta, és csak annak adtam át a helyet akin látszott idősön alig tud menni, bottal van.Persze mindig kaptam a megjegyzéseket és szinte gyilkoltak a szemükkel, de hát nem tudok állni, már az egyensúlyérzék sem a régi.Rosszindulatúak nagyon.
2011. febr. 23. 08:10
 12/29 anonim ***** válasza:
Nálunk is ki van írva nagy betűkkel a faliújságra, hogy soron kívül bemehetnek, ennek ellenére nagyon kevesen tudják és sokszor beszólnak a kismamáknak, ha sorszám nélkül merészelnek bemenni.
2011. febr. 23. 08:17
 13/29 anonim ***** válasza:
78%

És miért van az, hogy pl a munkahelyen ahol ismernek 4 éve, tudják a babát, tudják hogy nem vagyok a legjobban, hogy magas a vérnyomásom, és mégis beszólnak, nem hagynak megpihenni, nem hagynak enni, nekem csak dolgoznom kell, míg ők telefonálgatnak és neteznek!

Erre mit tudtok mondani?

Az hogy az idősek, ilyenek az azért van, mert biztos sietnek sorozatot nézni :) De tényleg hihetetlenek! Tőlem a buszon elvárta hogy adjam át a helyem! sőt tesómat babakocsival le akarta tenni a buszról, mert nem tudott középre beülni a húzóskocsijával!

2011. febr. 23. 08:38
 14/29 A kérdező kommentje:

Számomra érthetetlen, de igyekszem nem figyelembe venni. Az biztos, hogy ha később ilyet látok (mikor már nem leszek pocakos) rá fogok szólni a hőbörgőkre, és továbbra is előzékeny leszek a kismamákkal. Nem hagyom, hogy hatással legyen rám mások rosszindulata.

A pontozásból látom itt is beindultak a "jóindulatú" emberkék. :(

2011. febr. 23. 08:40
 15/29 anonim ***** válasza:
A vérvételi laborban(Eger)eleve külön ablak van,ahol csak a cukorbetegekkel,kisgyerekekkel és kismamákkal foglalkoznak.A vért is egy külön bokszban veszik,és csak ezeket a sorszámokat kell kivárni.(max.egy ember volt mindig előttem)Ez így természetes a labor szerint is,mégis volt hogy beszóltak.Fel kell venni a "fapofát" mert egyébként tényleg iszonyú tömeg szokott lenni,megértem a betegek dühét,csak ezekről az állapotokról az egészségügyben, NEM a kismamák tehetnek,de még csak NEM is a dolgozók!
2011. febr. 23. 09:03
 16/29 anonim ***** válasza:
82%
Érthetetlen vagy utolsó! Nem betegség, hanem a babát féltik, a kettő közt különbség van! Sajnálom akik nem fogják fel, anyukájuk nem tanította meg az alapvető dolgokat kiskorukban, hogy adják át a helye időseknek, betegeknek , kismamáknak.
2011. febr. 23. 09:07
 17/29 anonim ***** válasza:

bocsánat előző t

Ez a válasz 0%-ban hasznosnak tűnik.

A válasz írója 77%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 08:43ehát ennek szólt

2011. febr. 23. 09:07
 18/29 anonim ***** válasza:
100%
Nyíregyházán a kismamáknak nem a központi laborban,hanem a nőgyógyászaton veszik le a vért,egy teljesen külön vizsgálóba,érkezés szerinti sorrendben,és nem kell betegek között várakozni (hiszen csak kismamák vannak ott) szerintem mindenhol így kellene.
2011. febr. 23. 09:09
 19/29 anonim ***** válasza:
74%

Érdekes, hogy mindig azok hőzöngenek, akiknek a legtöbb idejük van. Az ÁEK-be járok vérvételre, hiába van ott is kiírva, hogy az állami/kórházi dolgozókat, kismamákat, cukorterheléseseket előre veszik, mindig van egy-két "jóindulatú" ember. Pedig ott nem csak reggel van labor, hanem este 7-ig!!!!

Nyilván, ha éhgyomorra kell menni, az más, de a sok ráérős nyugdíjasnak már reggel 6-kor ott kell ülni, mint a sok vén varjú a fán és csak mondják a magukét. Helyet soha nem adnak át, személy szerint nem is várom el, de volt, hogy frissen lábműtött emberke evickélt oda mankóval, még egy lépést se voltak hajlandóak tenni, hogy könnyebben elférjen. Biztos sietnek a Máricsujra haza. :)

Én sem hőbörgök, amikor bemegy előttem egy kórházi dolgozó, katona, vagy kerekesszékben ülőt tolnak be vérvételre. Azért naponta nem túl sok kismama várakozik vérvételre, azt a pár embert meg miért nem lehet kibírni?!

2011. febr. 23. 09:14
 20/29 anonim ***** válasza:
0%
8:10 es vagyok, ja ha beteg voltam vmi miatt türelmesen vártam, sose kezdtem el nyafogni, hogy előre engedik a kisgyerekeseket, segítettem feltenni a babakocsit a buszra, villamosra, még ha rosszul éreztem magam is átadtam a helyem, sokszor egy "köszönöm"et nem kaptam, mikor mankóval mentem mert műtötték a lábam, akkor is képesek voltak fellökni, meg lehurrogni, és sokszor akkor is átadtam egy idős nehezen járó embernek a helyet.
2011. febr. 23. 09:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!