Miért félnek ennyien az új GYed törvénytől? Ennyire derogál az embereknek dolgozni?
Részben egyet értek a kérdezővel. Nekem is elegem van már abból, hogy én szépen tejelek a nagykalapba, szültem kilenc éve egy gyereket, két évig voltam vele itthon, most szültem még egyet, és remélhetőleg vele is itthon leszek két évig. Sajnos engem már a gyed felső maximalizálása is igen érzékenyen érint. (nagyjából felére, harmadára csökken a havi jövedelmem)
De! igenis herótom volt attól, amikor hallottam a tanácsadáson, hogy beszélik a kismamák, hogy majd az ismerősöm bejelent 180 napra nagy lóvéval, és akkor tök jó, mert kapok két évig gyedet, utána szülök még egyet, és kapom tovább a tgys-t és gyedet. Ennek tényleg véget kellett már vetni. Igenis egyetértek, és támogatom azt, hogy csak annyit szedjen ki bárki is a rendszerből, amennyit beletett.
Végre meg kellene már értetni az emberekkel, hogy az egyén felelős önmagáért, azután jön a család felelőssége, és végül az állam szociális hálója. Egyetértek a jogszabály azon módosításával, hogy csak annyi ideig járjon ellátás (tgys-gyed), amennyi előzetes biztosítási idővel rendelkezik az anyuka.
Lehet lepontozni.
Ja, és nő vagyok, anya, közel a negyvenhez, és jelenleg éppen szülési szabadságomat töltöm.
Örülj neki, hogy fiatal vagy és dolgozol. Soha ne kelljen munkát keresned két kisgyerekkel, és két diplomával úgy, hogy közben letagadod, vagy igyekszel eltitkolni, hogy egyáltalán vannak gyerekeid, mert a munkáltató úgy nem alkalmaz.Közben a 20. helyen nem vesznek fel emiatt. Ha lesz gyereked, majd biztosan örömmel hagyod az óvónőkre napi 8-9 órában. Persze két évig Te is otthon maradnál a gyerekkel. Ha csak egy évig lehetne otthon az anyuka az még jobb lenne, nem? Még kevesebbet ingyenélősködne az állam nyakán!
A rosszhiszeműségeddel sikerült megsérteni sok nagycsaládos (vagy több gyereket tervező) anyukát. Képzeld, létezik még olyan, aki nem a pénzen keresztül látja ezt a világot, nem a pénz miatt, ingyenélésből, hanem más okból szeretne több (vagy akár csak egy) gyereket.
Amúgy mit tennél, ha 2 évesen a gyereked egyszerűen nem veszik fel bölcsibe, nagyszülők vidéken? Bébiszitternek adnád a fizetésed felét, és azért dolgozol, hogy a nap felében egy idegen legyen a gyerekeddel, és ezért még Te adsz neki pénzt. Van ilyen.
örülök, hogy végre két ember (21:39 és 21:42) érti, hogy miről beszélek.
A többieknek meg: Igen, igaz, hogy nincs munkahely meg bölcsöde és hogy akinek van két gyereke azt nem nagyon veszik fel sehova, de ez eddig is így volt, a dolognak ez a része nem lett semmivel se rosszabb. Eddig se volt most se lesz. Csak szerencsére akik eddig hobbiból szültek gyereket mert nem volt kedvük dolgozni, azok picit legalább elgondolkoznak.
Köszönöm a két normális embernek, akik megértik miről beszélek és nem támadnak egyből az emberre, hogy nem normális.
amúgy kedves utolsó válaszoló, tök mindegy, hogy 2évesen nem megy bölcsibe vagy 3évesen nem megy oviba. Kb azonos szinten vannak ugyanis. Ha nem akarnak visszavenni dolgozni, két évesen sem vesznek vissza és 3évesen sem. Ha meg 2évesen nem tudod kire hagyni, valószínű 3évesen sem fogod tudni. Itt csak arról van szó, hogy plusz egy évig kapjuk még a pénzt, annyival is több van. Amúgy meg szerintem gyerekvállalás előtt kellene gondolkodni azoknak akik itt "sírnak" és nem utána, hogy jaj, most mi lesz. Igenis jogos az a rendszer, hogy azok kapjanak több ideig pénzt, akik dolgoznak. Érdekes módon szinte csak azok vannak felháborodva, akiknek nincsen munkájuk. Amúgy megértem valahol, tényleg jó "buli" gyereket szülni, ha az embernek nincs jövedelme, legalább egy gyerek okán 3évig "tejel" neki az állam. Aki pedig itt "rinyál", hogy nem tud így majd megélni 3gyerekkel, annak nem kell annyit szülni, hogy majd a segélyből eltartsa.
És sehol máshol nem maradhat otthon az anyuka 3évig a gyerekével. Vannak olyan országok, ahol ez az idő fél év. És mégis normális felnőttek vannak, nem érzelmileg selejtek, mert fél éves korukban elválasztották őket az anyjuktól.
Tudod mit?
Ha ennyire zavar a magyar rendszer, akkor menj oda élni, dolgozni és gyereket szülni ,ahol csak fél évig lehet otthon az anyuka. Akkor majd nem böki a csőrödet...
Szia.
Én 13 évet dolgoztam mielőtt terhes lettem. Úgy volt, hogy 1 év után visszamegyek dolgozni a munkahelyemre, mert nem engedhetem meg magamnak anyagilag, hogy 3 évig otthon legyek a kicsivel és mert visszavártak. DE! A munkáltatóm nem tud visszavenni dolgozni a válság miatt,a kollégáim már így is részmunkaidőben dolgoznak. Így ugrott a fix munkahely, hiába dolgoztam ott 6 évig. A férjem munkahelyén is megszorítások vannak, (fizú csökkentés) így ketten keresünk 140.000 Ft-ot. Ebből úgy, hogy a kifizetem a lakáshitelemet és a rezsit pont semmi marad. :(
Kb. 10-11 hónapos volt a lányom, amikor elkezdtem munka után nézni. Esélyem sincs. Abban a pillanatban, hogy megtudják, hogy van egy pici lányom, elküldenek. Hiába mondom, hogy a nagymama nyugdíjas és ha kell betegen is vigyázz a kicsire, nem érdekli őket.
Én ezért nem tudok visszamenni dolgozni és nem azért, mert derogál a munka. Szerettem volna még egy babát, de így ez is csak álom marad. Nem vagyok, már annyira fiatal, és a szocpolom is lejár 4 év múlva. Addig pedig már nem hiszem, hogy változás lesz így azt is fizethetem vissza kamatostul. Pedig nem viccből vettem fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!