Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tanácsoltok? Abortálás?

Dexy kérdése:

Mit tanácsoltok? Abortálás?

Figyelt kérdés

A téma elég kínos. 4 hónapja tart ez a dolog, nem járunk, néha találkozunk,havi 1-2alkalommal, elbeszélgetünk, szexelünk.

Sajnos én szerelmes lettem. Elmondtam neki, ő pedig nem akar komoly kapcsolatot, tényleg sokat dolgozik, szabadidelyéban pedig a barátaival bulizik. Gondolhatjátok h igen, csak kihasznál, én nem érzem annak)

2-3 hete lefeküdtünk, és nem védekeztünk. Késik a menstruációm már 8 napot. Holnap veszek tesztet. Ha pozitív, én elsüllyedek szégyenemben. 19/L, 25/F

2011. nov. 27. 17:07
1 2 3 4 5 6
 41/59 anonim ***** válasza:

38-nak írom. Azért nem kérdeznek ilyet az abortuszellenzők, mert számukra ez mindegy. Az élet szentségéről beszélnek, de az élet minősége már nem olyan fontos a számukra.

Ha valaki alaposan elolvasta ezt az egészet, a kérdező leírta, hogy Ő bizony szerelmes ebbe a fiúba, tehát számára nem csak alkalmi szexpartner. Most szembesült azzal, hogy a fiú nem így érez. 19 évesen meg honnan lenne meg mindene ahhoz, hogy eltartson, felneveljen egy gyereket? És nem csak az anyagiakra gondolok.

39-nek írom. Az az elkötés is érdekes dolog. Van, ahol egyszercsak megváltoznak a dolgok, már vállalható lenne a gyerek. Az elkötés pedig nagyon végleges. Nekem 5 gyerekem van, nagyon nem akarok 6.-at, de még így sem választanám ezt a megoldást. Ráadásul itt tinikről beszélgetünk főként, náluk pedig ez elég brutális lépés lenne.

2011. nov. 28. 09:48
 42/59 anonim ***** válasza:

Csak pár gondolat erejéig csatlakoznék a "vitához" (azért azt megjegyzem, hogy örülök neki, hogy nem ment el a vita a véres-szájúság felé).

"Fiatalok sportot űznek"

Nézd meg a ksh honlapjáról letölthető abortusz tanulmányt. Meg fogsz lepődni. A "visszaesők" NEM a fiatalok...

Nem tudod hitelt érdemlően bizonyítani, hogy védekezett-e vagy sem! Nincs 100%-os fogamzásgátlás még a szakszerűen alkalmazott fogamzásgátló mellett/ellenére is létrejöhet a terhesség. Ki és hogyan fogja azt leellenőrizni, hogy tényleg kihagyta-e a tabletta bevételét vagy (mint nagyon sokszor) egy antibiotikumkúra miatt vagy egy pár alkalmas hasmenés miatt hatástalan volt a gyógyszer? Én a harmadik gyerekemet várom. A második spirál mellett lett, a harmadiknál természetes családtervezés volt - csak a naptár nem tudta, hogy nekem abban a hónapban kivételesen nem a 14. napon van a peteérésem, hanem a 8.-on.

Nem vitatom, hogy az abortuszok többsége a védekezés hiánya miatt van, de azt kijelenteni, hogy az összes abortáló felelőtlen, nem állja meg a helyét.

Az elkötésről:

Mi összesen három gyereket terveztünk, ugyan nem ilyen gyorsan, de így alakult. A harmadik szülésem után elköttetem magam. És ne gondold azt, hogy jószántamból teszem. Rengeteg a kérdés még bennem. Mi van, ha évek múlva olyan lesz az anyagi hátterünk, hogy biztosan fel tudnánk még nevelni 1-2-3... gyereket? Életkoromat tekintve még bőven szülhetnék. Honnan tudod, hogy aki elvetetett 1-2 magzatot, az később nem kerül-e olyan helyzetbe, hogy focicsapatnyi gyereket tudna és akarna felnevelni? (És azt megint csak halkan jegyzem meg, hogy az elkötés sem 100%-os...)

Egy történet:

A lány 2 éves kapcsolatba lett terhes, bár nem volt tervezve, nagyon örültek mindketten neki. Ahogyan a terhességi hetek múltak, a pasi egyre inkább "hülyült" meg, egyszer csak lelépett. A lány nem volt bejelentve a munkahelyén, albérletben lakott, a családjára nem tudott támaszkodni, a 6. hónap végére közölte a munkáltatója, hogy most már rosszul mutat a bárpultban (felszolgáló volt), mehet, amerre lát. A főbérlő kedves volt, ő megengedte, hogy amíg meg nem szül, maradhat, majd megfizeti az albérleti díjat utólag. Amint megszülte a gyereket, mehetett volna .... Hova is? A körülmények az örökbe adásra kényszerítették. Mennyire más lett volna a történet, ha egy olyan szociális háló lenne, ami a krízisterheseknek tudna segíteni. Ő ugyanis várta a gyermekét, szerintetek milyen szívvel mondott le róla?

A beszélgetés elég messze ment, kérdező, mi lett a teszt eredménye?

2011. nov. 28. 10:50
 43/59 anonim ***** válasza:

"Azért nem kérdeznek ilyet az abortuszellenzők, mert számukra ez mindegy. Az élet szentségéről beszélnek, de az élet minősége már nem olyan fontos a számukra. "

Igen, képzeld el, hogy úgy gondoljuk, hogy az emberi élet minőségtől függetlenül is védendő. Hajléktalant ölni sem jócselekedet.

2011. nov. 28. 10:54
 44/59 anonim ***** válasza:

"Jogállamban élünk, ahol a legtöbb dologban magunk dönthetünk."

Amíg mások jogait nem sértjük. Például az élethez való jogukat. Kérdező: Teszteltél?

2011. nov. 28. 10:55
 45/59 anonim ***** válasza:

Figyelj! Nekem mindegy, már nem tudok mit mondani. Akkor hajrá abortusz! Nem is kell védekezni, hisz létezik abortusz, dolog megoldva!

A másik rész :szüljék csak a nyomorba a gyerekeket és engedjék anyukával haza, akinek már eleve ott a 4 alultáplált gyereke. De ne kössék el, mert lehet 10 év múlva jobban fognak élni, ami nyilvánvalóan nagyon valószínű, főleg azoknál akik zsinórban szülnek.

Nem tudom már mást mondani gyerekek abortáljatok! 2 hónap múlva újra ne védekezzetek!

Nyilván nem fekete -fehér ez a dolog és nem lehet könnyen eldönteni, de nagyon látszik hova vezet ez a világ. 12-13 éves gyerekek sexelnek..mit tudnak ők?? mit tudhatnak a betegségekről a nem kívánt terhességről. És mi lesz belőlük 3-4 év múlva. Legfeljebb úgy gondolják eddig se történt baj, ezután miért történne.

Szomorú ez az egész. Nem állok a pártjukra mert nem tudok. Maguknak csinálják a bajt. :(

2011. nov. 28. 10:57
 46/59 anonim ***** válasza:

Látod, kedves 42-es, ez veletek a baj. Kiforgatjátok az ember szavait, nem fogadjátok el, hogy nem csak érzelem, de ész is kell egy ilyen döntéshez. De menjünk sorban:

1."Akkor hajrá abortusz! Nem is kell védekezni, hisz létezik abortusz, dolog megoldva!" - mutasd már meg, hogy ki írt ilyet!!!

2. "A másik rész :szüljék csak a nyomorba a gyerekeket és engedjék anyukával haza, akinek már eleve ott a 4 alultáplált gyereke."- 1 alultáplált gyerekről és egy tini anyukáról írtam, tehát tanulj meg olvasni.

3. Maguknak csinálják a bajt. :( - hát ezzel sem mindenki van így.

A többire nem is akarok reagálni. Egy dolog azonban számomra fontos: én munkám során meghallhatom ezeket a nőket, és megértem, ha nincs más megoldás a számukra. És azt, hogy az élet milyensége nem számít, erősen vitatom. Nem tudom, mekkorák a gyerekeid. De ha már közösségbe járnak, akkor gondolom, te is láttál már szakadt, kiéhezett, neveletlen, beteges gyereket a társaik között. Szerinted ember lesz belőlük? Vegetálni fognak életük végéig, mert a történelem megismétli önmagát. A legtöbb ilyen gyerek kitaszítottá válik az oviban, iskolában, mert mások, és a szülők is arra nevelik a saját "normális" gyerekeiket, hogy ne menjenek hozzájuk közel.

Nem jó az abortusz, nem jó kioltani egy életet, ez tény. De egyszerűen szükség van rá, mert a dolgok néha rosszul alakulnak.

2011. nov. 28. 11:08
 47/59 anonim ***** válasza:

"De ha már közösségbe járnak, akkor gondolom, te is láttál már szakadt, kiéhezett, neveletlen, beteges gyereket a társaik között. Szerinted ember lesz belőlük? "

IGEN! Az ő életük is érték. Nem tudom ki mit szeret, nekem ez a kedvenc számom:

http://www.youtube.com/watch?v=uwcDo-ugENI&ob=av2e

Találós kérdés, miér linkeltem ide...

2011. nov. 28. 11:16
 48/59 anonim ***** válasza:
Gondolom akkor is érték, amikor a te gyerekedet verik meg, és veszik el tőle a dolgait, és akkor is, amikor a te házadba törnek be, és akkor is, amikor a rendőrségi hírekben látod Őket.
2011. nov. 28. 11:22
 49/59 anonim ***** válasza:

"És azt, hogy az élet milyensége nem számít, erősen vitatom. "

Senki nem mondta, hogy nem számít. Törekedni kell rá, hogy a már létező élet minél jobb minőségű legyen, de nem indok már létező élet elpusztítására, hogy később rossz lehet.

2011. nov. 28. 11:22
 50/59 anonim ***** válasza:

46-nak:

Én voltam a 42, én semmi ilyet nem írtam, valószínűleg azt elírtad és nem nekem szántad.

A mai tizenévesek szexelnek-hez.

Mégis kinek és mikor kéne felvilágosítani őket? A szülőknek, akik látástól vakulásig dolgoznak, vagy az iskolákban, ahol erre idő és lehetőség is lenne. Félreértés ne essék, nem hárítani akarok a suli felé, de ha belegondolok, hogy én 32 éves fejjel mit tudok a szexualitásról, gyereknemzésről, védekezésről, hát azt nem a suliban tanultam, pedig már az én időmben is volt (volt?) felvilágosító óra, ami kimerült kétszer egy tanórában. Megmutattak egy műfütyit, amire a tanár pironkodva óvszert húz, meg két rajzot a nemi szervekről. És ahogyan fiatalabbakkal beszélgettem, ők sem kaptak bővebb felvilágosítást. Ettől várunk csodát? Miért az abortusz ellen van kampány (ne ölj meg, adj örökbe), miért nem a megfelelő védekezésről, a szeretkezés miértjéről van?

2011. nov. 28. 11:23
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!