Mit tanácsoltok? Abortálás?
A téma elég kínos. 4 hónapja tart ez a dolog, nem járunk, néha találkozunk,havi 1-2alkalommal, elbeszélgetünk, szexelünk.
Sajnos én szerelmes lettem. Elmondtam neki, ő pedig nem akar komoly kapcsolatot, tényleg sokat dolgozik, szabadidelyéban pedig a barátaival bulizik. Gondolhatjátok h igen, csak kihasznál, én nem érzem annak)
2-3 hete lefeküdtünk, és nem védekeztünk. Késik a menstruációm már 8 napot. Holnap veszek tesztet. Ha pozitív, én elsüllyedek szégyenemben. 19/L, 25/F
"Be fognak linkelni abortuszvideókat, képeket, ezzel próbálják kivenni a döntést a kezedből."
Tudod, az veszi ki a kezéből a döntést, aki nem mutatja meg neki ezeket a képeket, videókat. Döntést ugyanis csak tájékozott ember hozhat. Aki nem tudja, hogy mi is az abortusz valójában, hogy hozhat róla döntést?
Mi az, hogy ki védi meg a nőt?????? Senki, és ne is védje, neki ugyanis volt választása. Ennyi. Innentől semmiféle megértést, szánalmat stb. egyáltalán nem érdemel. Egyedül az erőszak áldozatainál tartom valamelyest is elfogadhatónak, ha úgy érzi, az abortusz az egyetlen megoldás, bár nekem még ott is felmerül, hogy az a szerencsétlen kisbaba semmiről nem tehet....
Én tutira betiltanám az abortuszt, mindenki viselkedjen felelősségteljesen, aztán ha hülye volt, akkor vállalja a következményeket, minimum azt, hogy kihordja, megszüli azt a gyereket, majd örökbe adja egy gyermekre vágyó párnak.
Kedves utolsó!
Ne haraudj, de te nem vagy normális. Hogy lehet ilyet leírni?!?!?!? : "Egyedül az erőszak áldozatainál tartom valamelyest is elfogadhatónak, ha úgy érzi, az abortusz az egyetlen megoldás, bár nekem még ott is felmerül, hogy az a szerencsétlen kisbaba semmiről nem tehet....
Én tutira betiltanám az abortuszt, mindenki viselkedjen felelősségteljesen, aztán ha hülye volt, akkor vállalja a következményeket,"
Akit megerőszakolnak, annak nincs felelőség érzete? A monológod első felével még egyet is értettem, hogy szegény kis baba nem kérte, hogy megfoganjon és majd megszülessen, ha a szülő(k) ezt nem akarják, de könyörgöm ... neked van egyáltalán szíved és együttérzésed?!?!?! Azok, akiket megerőszakolnak, azok NEM KÉRIK! Nem állnak kint az utcán vgay bárhol máshol táblával a kezükbe, hogy: ERŐSZAKOLJ MEG!
Tudod, hogy hányan esnek ilyenen át? Rengetegen! Nem csak felnőttek, hanem tinik is! Ezt baromira nem reklámozzák, erről baromira nem szólnak a hírek! Csak az abortuszról.
Tudod, én is ellenzem félig meddig ezt, de inkább vetesse el valaki a gyereket, ha: 1) megerőszakolták 2) utcára szülné a gyereket 3) súlyos betegségben születne meg a gyermek.
Kérdem én, ha megtartaná így vaslaki agyermeket, mitől lenne neki jobb?! Az első változatnak?!!?! Egész életében ha ránézne a gyermekére - akár milyen gyönyörű és értelmes - azt látná benne, hogy őt megerőszakolták azért lett. Második változat pedig üljön a híd alatt egy gyermekkel, kolduljon, éhezzenek, etc?! Tovább kéne olvasni a védőnőnél a kiírást! Nem csak élni van joga egy gyereknek, hanem felnőni, egészségesen táplálkozni, tanulni, stb..
Harmadik példán pedig csak gondolkozz el, hogy te mit csináltál volna, ha megtudod, hogy a gyermeked súlyos betegségek között fog felnőni. Hogy nem lesz ugyan olyan, mint a társai?! Hány ilyen dologról lehet hallani?!
Néha túlspirázzák az abortusz kérdést .. te életedbe sem szólnak bele, te se tedd azt! Tanácsot adhatsz, de mást nem!
Gondolom, nem fogod a kérdezőt anyagilag és lelkileg támogatni egy életen át!
Lehet lepontozni ...
Én tudjátok mit csinálnék? Tegyük felé ez egy gazdag ország lenne. Építenék nagy városokban egy hatalmas épületet , benne szülésszel, nőgyógyásszal, felszereléssel. Tehát egy szülészet-nőgyógyászatot.
Lenne egy bizottság, aki eldöntené a fiatal felelőssége tudatában dönthetett e volna a védekezésről. Ha lett volna lehetősége védekezni, de mégsem tette, megtiltanám az abortuszt, befektetném a kórházba, ki se jöhetne amíg nem szült meg. Ez afféle kis börtönnek is minősülne. Az apukának fizetnie kéne a költségeket. Ha előre nem vallja be akkor utólag DNS vizsgálattal kiderítenék, hisz a lány úgyis megtörik és elmondja. Majd örökbe adhatnák a kisbabát. Persze ha őt ott azt mondja, hogy mégis felneveli, behívnánk a családot is és a bizottság dönthetne...
Szerintem félig meddig visszavetné a védekezés nélküli sexet.
A másik, hogy a gumióvszer fillérekbe kerülne.Bár nem hinném , hogy sokaknál az ára a mérvadó, de hátha mégis segítene.
Ha figyelmesen olvastad a válaszomat, akkor azt is olvasnod kellett, hogy ÖRÖKBEADÁS!!! Nem mondtam, hogy nevelje fel, ha nem akarja! De igenis szülje meg, aztán adja örökbe azt a kicsit, biztosan rengetegen vannak, akik boldogok lennének, ha kaphatnának egy kisbabát, mivel nekik nem lehet.
Az utsó válaszoló válasza nagyon tetszik. Ezzel a módszerrel több legyet üthenénk egy csapásra. Hiszen a védekezés nélküli, felelőtlen szex azért is ennyire "divatos", mert lehet úgymond meg nem történtté tenni. Ha kénytelen lenne az illető megszülni azt a babát, egészen más perspektívába helyezné a dolgokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!