Csőd szélén állok, mint egyedülálló anya, anyagilag teljesen a padlón vagyok. Mit tanácsoltok nekem?
19 hónapos a kisfiam, születése óta egyedül nevelem. Élete első három hónapjában kaptam csak gyerektartást. Azóta az apja eltűnt, nem hajlandó jelentkezni, nem lehet felkutatni. Voltam bíróságon, meghozták az ítéletet, gyerektartást kell(ene) fizetnie, meg még hat hónapra visszamenőleg is ki kéne hogy fizessen. Most ott tartunk, hogy nemsokára kérvényezem a végrehajtást, utána indul a hat hónap, amikor talán végre kapok pénzt az államtól. De nem tudok hat vagy még több hónapot várni, mert már most olyan durva mínuszom van, hogy még egy hónap és csőd. Elérem a hitelkeretem és nem tudok többet levenni. Gondoltam rá, hogy visszamegyek a munkahelyemre, de nem tudok, mert a gyereket nem tudom hová tenni, a bölcsibe csak szeptembertől veszik be. Addig mit csináljak? Arra is gondoltam, hogy a szüleimhez költözöm, de még a kérésig sem jutottam el, már egyértelműen tudatták velem, hogy ne menjek.
Ha bemegyek a gyámügyre - a megelőlegezett gyerektartást ott kell intézni -, akkor ott tudnak valamit segíteni? Legalább azt a hat hónap gyerektartást adják oda, amit visszamenőleg meg kell kapnom, hiszen biztos vagyok benne, hogy a fiam apja nem fog fizetni, minek rá még fél évet várni? Hiszen másfél éve nem fizetett nagyjából.
Voltam már egyszer a családsegítőknél, ott azt mondták, nem vagyok jogosult segélyre, mert GYED-en vagyok, örüljek neki, amúgy meg nem kötelező otthon lenni, menjek vissza dolgozni. Oké, de hogyan??? Még fél napra se tudják bevenni a gyereket bölcsibe, pedig nekem már az is jó lenne, de lehetetlen. Mit csináljak????
Köszi a válaszokat, jól esik, hogy valaki próbál segíteni :)
Sajnos jelenleg egy olyan ismerősöm sincs, aki otthon lenne babával. Elég fiatalon szültem, az ismerőseim többsége még nem szült. Egy barátnőm van, akinek gyereke van, de az övé meg már ovis, már nincsenek otthon. Illetve van egy ismerős még, akinek az enyémmel egy idős a gyereke, de rá meg nem igazán bíznám, mert oké, nincs vele bajom, csak hát nem nagyon egyeznek a nevelési elveink, pedig szerintem én elég laza vagyok, de ami ott van... Na mindegy, hagyjuk. De lehet, hogy körbe nézek, hátha találok valami megbízható nyugdíjas nénit akivel meg tudok egyezni.
Sajnos a volt párom szüleit egyáltalán nem ismerem, sosem mutatott be nekik, mert rosszban volt velük, próbáltam már őket felkutatni, de azt se tudom, miféle emberek.
Még esetleg nagymamám jöhet számításba, csak hát ő már nem fiatal, nem lehet a végtelenségig terhelni, így is többet segít, mint amennyit szerintem kéne. Szüleimet megértem valahol, laktunk náluk eleinte és nagyon szűkösen voltunk, ők se állnak most jól ráadásul.
Jajj csak őszig tudnám kihúzni valahogy, de egyre kilátástalanabb a helyzet.
Szia!
Én a szüleimnél lakok,párommal külön élünk,pont ezért,mert anyagilag nem tudjuk fizetni az albérletet!
Nincs kire bíznod a kicsit?
Nagyon rossz helyzetben vagy,és igen ahogy írták ez egy ördögi kör!
Én is bánom,hogy hitelkártyám van,mert szinte mindig mínuszban vagyok!
Csodállak,hogy eddig bírtad,tényleg beszélni kéne a szüleiddel...
Hát igen, jó lenne, ha jönne a lovag fehér lovon, én várom várom, de sajnos nem jön :) Én amúgy teljesen nyitott vagyok rá, csak még valahogy nem találtam meg az igazit.
Az ilyen munkákkal az a gond sajnos, amiket írtál, hogy szórólapozás nálunk csak diákszövetkezeten keresztül lehetséges, én meg (éppen most) nem vagyok diák, pontosabban nem nappalis (távos sulit csinálok jelenleg), így ez kilőve. Ráadásul ezek bejelentett dolgok, ha csak pár órát dolgozom, ugrik a GYED-em, GYES + pár óra ilyen jellegű munka meg talán lenne annyi, mint amennyit most kapok. A takarításon már gondolkodtam én is, csak az a gond, hogy a szüleim, családom nagyon nem szeretné, ha az én munkám nekik egy rendszeres lekötöttség lenne. Alkalmanként persze vigyáznak az unokájukra, csak nem szeretnék, ha ez egy rendszer lenne. Meg az az igazság, hogy napközben mindketten dolgoznak, tanárok mindketten, reggel elmennek, délután hazamennek (vagy este mert vannak magántanítványaik is), aztán még otthon estig dolgozatot javítanak, értékelést írnak, készülnek a másnapi óráikra. Szóval nagyon nem egyszerű ez senkinek. Egyszerűen nem látok megoldást arra, hogyan juthatnék valami kiegészítéshez.
A lakásfenntartási támogatásra is gondoltam már, de a főbérlőm nem akar bejelenteni, mert nem akar adózni a lakbér után, vagyis ha adózna utána, akkor fel is emelné annyival, és az elég sok lenne, kb. el is menne rá a támogatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!