Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tanácsoltok? Abortálás?

Dexy kérdése:

Mit tanácsoltok? Abortálás?

Figyelt kérdés

A téma elég kínos. 4 hónapja tart ez a dolog, nem járunk, néha találkozunk,havi 1-2alkalommal, elbeszélgetünk, szexelünk.

Sajnos én szerelmes lettem. Elmondtam neki, ő pedig nem akar komoly kapcsolatot, tényleg sokat dolgozik, szabadidelyéban pedig a barátaival bulizik. Gondolhatjátok h igen, csak kihasznál, én nem érzem annak)

2-3 hete lefeküdtünk, és nem védekeztünk. Késik a menstruációm már 8 napot. Holnap veszek tesztet. Ha pozitív, én elsüllyedek szégyenemben. 19/L, 25/F

2011. nov. 27. 17:07
1 2 3 4 5 6
 31/59 anonim ***** válasza:
91%

Nem mindegy, hogy minek nevezed. Jogállamban élünk, ahol a legtöbb dologban magunk dönthetünk. Ennek korlátozása bűn.

Az ideológiád amúgy több sebből vérzik. Azzal ugye tisztában vagy, hogy nem csak tinik esnek így teherbe, hanem bárkivel megeshet. Tehát vegyünk egy dolgozó anyát 3 gyerekkel, hitellel a házon, aki teherbe esik, mert elfelejtett egy szem gyógyszert bevenni. Zárjuk be, emeljük ki a családjából, a munkájából. Mert hát ugye védekezhetett volna. Megszületik a gyerek, örökbe adják, mert ugye Ő már nem érdemli meg, Ő meg megy haza a gyerekeihez, csakhogy közben már sem állása, sem lakása.

Vagy Őt nem köteleznéd? Nagyon keskeny a határmezsgye ebben a kérdésben, hidd el, ezt nem lehet így szabályozni.

De hogy kérdésedre válaszoljak, tényleg gáz a 3. abortuszt végeztető nő. Vannak ilyenek, ezt én is sajnálom. De arra senkit sem lehet kényszeríteni, hogy örökbe adja a gyerekét, a legtöbben ugyanis képtelenek lennénk rá. És szerinted, egy olyan ember, mint a te ismerősöd, alkalmas lenne a gyereknevelésre?

Tényleg érdemes lenne figyelembe venni azt a tényt is, hogy nem csak a magzatnak vannak jogai, hanem a már megszületett kisgyereknek is.

2011. nov. 28. 08:49
 32/59 anonim ***** válasza:

Az megint más, hogy elfelejtett 1 szem gyógyszert bevenni. ezért írtam a bizottságot. Elfelejtek egy szem gyógyszert bevenni vagy csak mert jólesik sexelek védekezés nélkül nem egy és ugyanaz.

A jogállam dolgot meg inkább hagyjuk :) Nem aktuális téma azt hiszem, hisz itt már rég nem mi döntünk a sorsunkról. De ez már politika.

Ismerősöm is azért csinálja, mert minden szankció nélkül megteheti.

Nyilván több sebből vérzik a dolog, hisz pár mondatban vázoltam fel. Ennyiből nem lehet mindenre kitérni.

Tudod ha egy fiatalkorút bezárnak a fiatalkorúak börtönébe, ott sem saját akaratából van. Neki az a büntetése.

A védekezés nélküli sexnek is kell, pláne a visszaesőknek, mert mi lesz itt. Én azért féltem a gyerekem, de ha így haladnak a fele fiatalság nem csak rutinból jár abortusztra, hanem beteg is lesz. És a mi gyerekeink is veszélyeztetve lesznek. Hisz hiába lesz egy komoly partnere, az a partner előtte lehet 4 másik nővel sexelt gumi nélkül. A 4 másik nőből meg pl egy kicsapongó volt...ezt sose gondolják át, de a baj meg ott van :(

2011. nov. 28. 09:02
 33/59 anonim ***** válasza:
93%

Tudjátok mi a legnagyobb baj? Az abortuszellenesek fekete-fehéren látják ezt a kérdést. Ha megszülöd, jó ember vagy, ha elveteted, gyilkos.

De ennek a dolognak árnyalatai vannak. Figyelembe kell venni a körülményeket, a lehetőségeket. Mert lehet, hogy pont akkor vagy nemtörődöm, rossz ember, ha megtartod, és ezzel a már meglevő gyerekeid sorsát rontod el, meg persze a kicsiét is.

Az örökbeadás érdekes kérdés. Szültél már gyereket? Emlékszel az érzésre, amikor a kezedbe adták? Akkor már nincs ész, csak érzések vannak, aztán jön csak a szomorú valóság, hogy ez így rohadt nehéz, kilátástalan, és nem szabadott volna vállalni.

Van egy fiatal lány a közelünkben. 8 hónapos terhesen derült ki, hogy babát vár 16 évesen. Ott akarta hagyni a kórházban, de nála is beindult az anyai ösztön szülés után. Hát hazavitte a babát. Most egyéves. Alultáplált, ahhoz is gyenge, hogy kapaszkodva álljon. Néhányan próbálunk segíteni nekik, de ez kevés. Minden nap nem hozhatom át a gyereket, ha meg csak odaadom az ételt, az anyuka eszi meg, mert Ő is éhezik. Gyermekvédelem nuku, nem működik hazánkban. Mi lesz ebből a gyerekből?

Tudta ezt a leányzó is, de az érzelmei rossz döntésre kényszerítették.

Tudod miért könnyebb az abortusz, mint az örökbeadás? Az abortusznál még nem kötődsz a magzathoz, számodra még ismeretlen, nem dolgoznak a hormonjaid sem. Az örökbeadáshoz ki kell hordanod, meg kell szülnöd, már össze vagytok kötve érzelmileg. És pont az ilyen fiatal lányok nem tudnak ilyenkor észérvek alapján dönteni.

2011. nov. 28. 09:06
 34/59 anonim ***** válasza:

És még valami:

Én a tanácsadásban látnám inkább a megoldást. Le kellene ültetni a várandóst, és átbeszélni vele az egész helyzetet. Hogy mik a lehetőségek, milyenek a körülmények, van- e segítsége, milyen támogatásra számíthat, mit fog jelenteni egy gyerek az életében. Minderre időt szánni és komolyan venni, nem csak papírforma szerint intézni az egészet. Talán segítene.

2011. nov. 28. 09:20
 35/59 anonim ***** válasza:

Hidd el nem fekete-fehéren látjuk a kérdést! De nem is nevezem magam annak a tipikus abortuszellenesnek, hisz vannak esetek amikor szükséges rossz. Én inkább a visszatartóerőt keresném, valami "büntetést". Így van, az abortusz a legkönnyebb,legegyszerűbb, hisz nem kötődsz hozzá..egy tizenéves a súlyát sem érzi.

szerinted ha megkéne szülni bizonyos esetekben és örökbe adnák utána hányszor sexelne felelőtlenül védekezés nélkül?

Nem tudom, hány éves korától dönthet a lány egymaga, hogy megtartja e vagy sem. 16 alatt eldöntheti??

Ha alultáplált gyenge a gyerek hol a védőnő,Orvos?Nem látják?

2011. nov. 28. 09:20
 36/59 anonim ***** válasza:

Szerintem egy tizenéves várandósnak, aki csak úgy véletlen lett terhes, semmit nem jelent a gyerek. Hisz neki még tanulni kell stb. Bár biztosan vannak kivételek, én anyum is 19 évesen szült, de az más világ volt. Ők fiatalabban voltak komolyabbak. Meg azért vannak 20 éves anyukák.

Teszteltél kérdező?? írd majd meg légyszi!

2011. nov. 28. 09:23
 37/59 anonim ***** válasza:
Hogyne látnák! Védelembe van véve a család. De amíg a baba testi épsége nincs veszélyben, nem tudnak semmit tenni. És azt hiszed ez egyedi eset? Én civil családsegítőként dolgozom, és rengeteg hasonló példát tudnék felsorolni neked. El sem tudod képzelni, bizonyos régiókban mekkora a nyomor. És az ilyen családokba gyereket szülni felelőtlenség. De azt hiszed, hogy tanulnak belőle? Hát még azt sem. Ezt a fiatal lányt én vittem el a nőgyógyászatra a védőnő közreműködésével, hogy spirált rakjanak fel neki, mert a gyógyszerre sem pénz, sem ész. Tudod mi lett belőle? 2 nap múlva lepiszkálta, mert zavarta. Én eddig ilyesmiről nem is hallottam. Most azt lessük, mikor üt be megint a ménkű. És a következő gyereket sem adná örökbe, az fix. Így hát odafigyelek rá, és ha esetleg észreveszem, hogy teherbe esett, és még el lehet vetetni, bizony rá fogom beszélni, bármekkora féregnek tartasz emiatt.
2011. nov. 28. 09:27
 38/59 anonim ***** válasza:
48%
Érdekes hogy egyetlen abortusz ellenes sem kérdezte meg a legfontosabbat: el tudnád egyedül is tartani a gyereket? Van állásod, pénzed ami a gyerek neveléséhez kell? Meg tudnál neki adni mindent amire fizikailag-érzelmileg szüksége van? Ha valakinek elég a dugópartner szerep, annak milyen komoly érzelmi szükségletei lehetnek? Egyértelmű hogy a kérdező még fiatal, és élni akar, nem gyereket nevelni. Akkor gondolkodik felelősségteljesen ha elveteti. Várom a lepontozást a gondolkodni képtelen abortusz ellenesektől. Megjegyzem, a mai világban nem elég érzelmi alapon dönteni a gyerek megtartása mellett, meg gyilkosságról papolni. Majd ha a gyerek éhezik, mondja azt büszkén hogy azért nem eszel, mert erkölcsös voltam, és ez az eredménye?
2011. nov. 28. 09:33
 39/59 anonim ***** válasza:

Olyan helyeken, ahol ekkora a nyomor, és védelembe kell venni a gyereket és mondjuk sok gyereke is van, miért nem lehet kötelezni az elköttetésre??Jogok miatt?De a gyereknek is van joga, nem? Joga van nyomorban élni :(

Na de ez már nagy kitérő.

A kérdező valószínű nem ebben a rétegben él.Persze jó erről beszélgetni, és gondolkozni a megoldáson, még ha nyilván értelmetlen is, hisz nem mi döntünk, de megtárgyalni akkor sem butaság.

Utolsó! Lehet, hogy a legjobb amit tehet, egyértelmű, hogy nem bírna gondoskodni róla és nem is akarna! De ebből már a fiatalok sportot űznek (most nem rád értem kérdező) és ezért kéne valami visszatartóerő. Mert az nincs egyáltalán!:(

2011. nov. 28. 09:42
 40/59 anonim ***** válasza:
Az kimaradt, hogy senki nem írta, hogy tartsa meg és nevelje fel.
2011. nov. 28. 09:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!