Ha nincs pénze magándokira, akkor hogy lesz pénze a gyerekre?
Beszéd téma volt ismerősi-baráti körben pár napja. Többen vagyunk várandósak. Van egy kismama,aki állandóan panaszkodik az sztk-s ellátásra, meg,hogy mennyit kell ott várnia, alig foglalkoznak vele stb. Egy lány megkérdezte,hogy miért nincs magán dokija. Közölte,hogy nincs rá pénze. A lány utána megjegyezte nekünk,hogy ha nincs másfél havonta pénze dokira,akkor a gyerekre hogyan lesz.
Részben egyetértek vele! Nekem is furcsa,hogy ha nincs rá másfél havonta 7-10 ezer forint, akkor miből lesz a babára. Főleg,hogy minden alkalommal sz@rrá szidja az sztk-s dokit!
Én ajánlottam neki a dokim, ő tényleg 7 ezret kér. Nem muszáj nála szülni ettől függetlenül!
Ti mit gondoltok erről?
Bocs,de ki kell hogy ábrándítsalak Kedves 72%-os válaszadó!!
Semmi de semmi segítségünk nem volt SOHA!!! Sőt,inkább mi segítünk már pár éve apósomnak,akinek nyugdíj után 10 nappal már nincs pénze.
Hó elején élelmiszereket is vettünk : húst a hétvégékre,tésztát egész hónapra (4kg pöritészta,1kg levestészta),zsír,étolaj,dobozos margarin... Hát már hogy ne lenne így elég átlag 600 ft napi szinten? Mivel olcsóbb volt a répa ahol bevásároltunk,így vettünk belőle 2kg-ot,azt még aznap megpucoltam,feldaraboltam és fagyasztóba tettem. Papír zsepit,wc papírt is egész hónapra vettünk...stb.
Ha nem vásároltunk volna be hó elején,persze,hogy nem lett volna elég! Sokkal olcsóbban jöttünk ki úgy,hogy kocsiba ültünk és elmentünk,minta itthon vettük volna meg ugyan azt a mennyiséget.
Ami pedig a gyermeknek a zöldséget gyümölcsöt illeti: kapott mindig! Kezdetben a hozzá táplálás nem kerül sokba: 1 krumplit ha veszel-amit amúgy is veszel,mert ha valamilyen levest csinálsz,akkor teszel bele! Vagy 1 alma... ez nem kerül több ezer forintba! Fél évesen a húslevesből kiszedtem a zöldségeket,és némi húst,azt turmixoltam.
Amikor pedig többet evett,akkor (tudván,hogy nem volt allergiás a családban!) bevezettünk egy két olyan dolgot,mint pl: 7 hónaposan a kenyér,párizsi- védőnővel konzultáltam előtte! Sulymot is ekkor kapott először. Vagy 8 hónaposan kevésbé fűszereztem,és akkor bizonyos ételekből adhattam!
Nem ördöngősség kijönni ennyiből! Csak tudni kell határt húzni egyes dolgoknak!
További szép napot!! :-D
Üdv:2gyerkőcös,39hkm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!