Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nincs pénze magándokira,...

Ha nincs pénze magándokira, akkor hogy lesz pénze a gyerekre?

Figyelt kérdés

Beszéd téma volt ismerősi-baráti körben pár napja. Többen vagyunk várandósak. Van egy kismama,aki állandóan panaszkodik az sztk-s ellátásra, meg,hogy mennyit kell ott várnia, alig foglalkoznak vele stb. Egy lány megkérdezte,hogy miért nincs magán dokija. Közölte,hogy nincs rá pénze. A lány utána megjegyezte nekünk,hogy ha nincs másfél havonta pénze dokira,akkor a gyerekre hogyan lesz.

Részben egyetértek vele! Nekem is furcsa,hogy ha nincs rá másfél havonta 7-10 ezer forint, akkor miből lesz a babára. Főleg,hogy minden alkalommal sz@rrá szidja az sztk-s dokit!

Én ajánlottam neki a dokim, ő tényleg 7 ezret kér. Nem muszáj nála szülni ettől függetlenül!

Ti mit gondoltok erről?

2011. szept. 9. 14:05
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
78%
Látom, még mindig nem érted. Sebaj. Akkor pletykálkodjatok tovább a közös ismerősön a barátokkal, ha már nincs jobb dolgotok.
2011. szept. 9. 15:57
 42/64 anonim ***** válasza:
100%

A válasz megírásának időpontja: ma 15:40

Annyira szeretem az ilyen laikus orvosokat, akik néha ide írogatnak.

Gondolom, teljes mértékig átláttad a melletted fekvő "kiscsaj" helyzetét - végigolvastad a kiskönyvét, ismerted az esetleges előzőleges problémáit, láttad a leleteit, beleértve a vér- és vizeletvizsgálat eredményét, továbbá pontosan tisztában voltál azzal is, hogy nyugodtan adható neki az oxytocin injekció, mert nem okoz(hat) problémát. Például ugye, nem allergiás az injekcióra, vagy annak valamely összetevőjére.

Azzal is nyilván tisztában voltál, hogy a "kiscsaj" hasában lévő gyerekkel minden rendben - szívműködés, méhlepény, köldökzsinór állapota, stb.

A közhiedelemmel ellentétben elárulom azoknak, akik elhiszik az ilyen hülyeségeket, hogy:

1. A császármetszés még mindig sokkal komplikáltabb, mint a hüvelyi úton történő szülés, ezért az orvosok 90%-a igyekszik elkerülni, még akkor is, ha éppen ügyeletes.

2. A császár jóval több pénzbe kerül, ezért már csak anyagi megfontolásból is igyekeznek elkerülni, amikor csak lehet - tehát amennyiben nincs veszélyben az anya vagy a baba élete, nem fognak vágni, még akkor sem, ha ügyeletesnél szülsz.

3. Szintén anyagi megfontolásképpen kerülik a császárt a legtöbb esetben már csak azért is, mert anya és baba tovább marad a kórházban császár után, több pénzt emészt fel, a műtéti költségek mellett.

4. Császárt csak és kizárólag megfontolt orvosi indokkal végez(het)nek, mert azt indokolni is illik az orvosnak a kórház vezetősége és a pénzügyi részleg felé. Érdekes is lenne egy orvos és egy pénzügyes ilyen jellegű párbeszéde:

- Sanyikám, mi a lócsöcsér' császároztad meg XY kismamát?

- Bocs, Marcsi, egyrészt k*rva fáradt voltam, szóval inkább csináltam pikk-pakk egy nagy hasi műtétet. Meg ráadásul a kismama nem is fizetett, szóval éppen magasról lesz*rtam.

Könyörgöm...

2011. szept. 9. 15:58
 43/64 A kérdező kommentje:

Látom, még mindig nem érted. Sebaj. Akkor pletykálkodjatok tovább a közös ismerősön a barátokkal, ha már nincs jobb dolgotok.

De értem! Én máshogy látom! Én úgy vállalok gyereket,hogy előtte teremtettem egy alapot,hogy ne havi 7 ezren kelljen agyalnom.

És nem pletykálkodom. Nincs is rá időm. Dolgozom,hogy legyen pénzem!

2011. szept. 9. 15:59
 44/64 anonim ***** válasza:
87%

Azért miért kell lenézni azt, aki nem jár magánorvoshoz???

Én megtehetném, mégsem teszem. És???

Kicsit el vagy szállva... És ellenzőt viselsz :P

2011. szept. 9. 16:39
 45/64 anonim ***** válasza:
38%

Pont az volt a lényeg azzal a kiscsajjal (tényleg az, 20 éves, nem kell idézőjelbe tenni, stilisztikailag sem indokolt), hogy azt sem tudta, miért császározták meg, senki nem mondott neki semmit. Gondolom ő tudott volna arról, ha allergiás lett volna, vagy bármi más miatt nem kaphatott volna oxyt, de Ő nem tudott semmiről,a leletei rendben voltak, a kisbabával sem volt baj, szívhangja rendben volt.

Ezt mind elmesélte, és tőlünk kérdezgette, hogy akkor Őt most miért császározták meg ilyen hamar, miért nem vártak még, ismerjük - e ezt a dokit, aki Őt műtötte, stb...

neki nem mondtak semmit! Egy fogadott dokival azért ilyen nem fordulhatna elő!!!

2011. szept. 9. 17:14
 46/64 anonim ***** válasza:
100%

Na,én végig olvastam a válaszokat,kommenteket,és bizony NEM ÉRTED!! Ha értenéd,nem akadnál fent! Ha értenéd a lényeget,akkor nem az igazadért állnál ki,hanem elfogadnád,hogy más így csinálja!

Pl: én teszek rá,hogy ki jár magán rendelésre,és ki nem! Ha valaki jár,akkor járjon! Engem nem zavar!!!-de azért nem kell megszólni azt,aki nem oda jár,akár miért is,és nem tartja magában,hogy nem valami jó dolog!!

Na,akkor amire emlékszem hogy reagálni akartam:

"a családi nem elég,pláne,ha tápszeres,vagy ha beteg lesz?" Ha már így számoltok! mondjuk GYES-t is kap majd,de az nem pénz??- 25000 ft! Vagy ha Ő is dolgozik,akkor T.gyás-t! nem tudjuk hogy dolgozik e,vagy sem!

Én szakrendelésre járok,a helyi doki- egy maga van már mióta a diplomáját megkapta- iszonyat modora van (80 és a halál közt jár),ha fizetsz neki,akkor iszonyat nyájas és türelmes. Hát,nem fizetek neki soha egy fityinget sem,a modora miatt csak a kötelező uh-ra és nst-re járok. Ha reggel 8-kor 5 nőnél több van,akkor már az ideg összeomlás kerülgeti őt is és az egyik asszisztens nőjét is.

2 gyerkőcöt nevelek tisztességben,megvan mindenük,ami kell!! Sem több,sem kevesebb!!

Ha kérdezik anyukák hogy fiú vagy lány lesz e a harmadik,akkor megmondom,hogy "ehhez járok,szerintem nem is kell többet mondani" Nem kérdezik miért járok ide!

Aki ismer,az tudja, hogy azt a pénzt,amit a magánrendelésre költenénk+ útiköltség,azt nem egészen a leendő gyermekre költöm! Akkor most engem is lehet kibeszélni!! :-D

A babakocsit mi sem örököltük senkitől! 26000 ft volt a Corában hordozóval együtt,egy olyan babakocsi,ami méretre is megfelelő volt-a párom választotta :-D

Kiságyat sem örököltünk,azért is fizettünk... és még egy akó dologért!

A páromat a lányunk születése (márc.31.) előtt pár héttel (március 8-án)vették fel egy normális helyre dolgozni. Akkor kapott átlagosan 58 ezret + volt az én gyed-em,családi összesen 50-et tudtam levenni. Voltak hiteleink,sőt vannak is- mi több,azóta csak sokasodtak a hitelek- mégis mindene megvolt a lányunknak,majd a második lányunknak! Volt 20 ezer bevásárolni:élelmiszer,tisztálkodási szerek,pelenkák..stb ,és 18 ezer (napi átlag 600 ft) enni (kenyér,mellé való,friss főzni való)-ruházkodni,gyógyszerre. És képzeld,elég volt!

Azt mondod,hogy akinek nem telik magán rendelésre,az ne is akarjon gyereket? Miért? Nem értelek!

Akkor ezek szerint,aki szakrendelésre járunk,tételezzük fel azt,hogy : aki költ magánrendelésre,az nem tud majd különbséget tenni a szükséges és a felesleges közt?

Hogy aki magánrendelésre jár,az majd ha megveszi az x ezer forintos játékot,hó elején, hó végén sopánkodni fog mert "kell a játék a gyereknek" -de szüksége nincs rá,viszont a pelenka meg hó végén is kell!

Hát,bocs,de nem feltételezek semmit! :-D

Mivel is leszel Te jobb nálunk?? -semmivel! ugyan olyan jó leszel,mint Mi! nem ezzel fogsz többet adni a gyermekednek! Elfogadom,hogy Neked így jó! Elfogadom,hogy Te igen is kiadsz x ezer forintot havonta,hogy tudd,jól fejlődik a kicsi a pocidban! Cserébe kérlek fogadd el,hogy ettől csak annyira leszel jó,mint itt akármelyikünk!

Amúgy meg honnan tudod,hogy az ominózus panaszkodó kismamának már nincs meg mindene? Honnan tudod,hogy nem a babájára költi?

Boldog babavárást,könnyű szülést és egészséges kisbabát!!

Üdv: 2gyerkőcös,39hkm

2011. szept. 9. 17:15
 47/64 anonim ***** válasza:

A válasz megírásának időpontja: ma 17:14

És megkérdezte a dokit is, vagy csak titeket? (Nem ellenségeskedni akarok, tényleg érdekel.)

Ugyanis ilyen esetekben kötelesek felvilágosítani. Idézem a Magyar Orvosi Kamara Etikai Kódexének idevágó passzusát:

99. Ügyeletben vagy helyettesítésben tevékenykedő orvos - lehetőség szerint- a kezelőorvos szempontjai szerint járjon el. A kezelésben legfeljebb a betegségből adódó és időszerű változtatásokat alkalmazza. E változásokról a betegnek vagy hozzátartozójának kérésére adjon tárgyszerű felvilágosítást.

Ergo: ha a csaj rákérdezett a dokinál, vagy a főorvosnál, hogy miért császározták, és nem kapott rá választ, akkor az adott orvos etikailag vétett. Nem szakmailag, csak etikailag, bár gondolom, ez az illető hölgyet nem nyugtatja meg.

Ettől függetlenül még mindig tartom, hogy valamilyen jól megalapozott szakmai indoknak mindenképpen lennie kellett, ami a császár mellett szólt - a mai egészségügyben egy olyan összegű műtét, mint a császármetszés túl nagy kiadás lenne egy adott kórház számára csak azért, mert a doki ügyeletben van, és a kismama nem fizet neki.

2011. szept. 9. 17:30
 48/64 anonim ***** válasza:

Nem olvastam végig a válaszokat, de az első válasszal teljesen egyetértek.

Plusz még annyit fűznék hozzá, hogy hányan és hányan vannak manapság, akik úgy szülnek, hogy nincs mögöttük megfelelő anyagi háttér. Szomorú, de így van. És te most éppen találkoztál egy ilyennel és ez kiverte nálad a biztosítékot. Egy ilyen miatt kiírni egy kérdést, nem értem! És úgy, hogy feltehetőleg semmi mást nem tudsz az illető anyagi helyzetéről, csak annyit hogy sajnálja a pénzt magándokira.

2011. szept. 9. 18:22
 49/64 anonim ***** válasza:

Itt Kispesten az Sztk olyan jól működik, hogy időpontra jártam, nem volt csúszás és rendesek voltak mindig. Egy rossz szavam nem lehet rájuk.

Ügyeletesnél szültem, ott is körbeugráltak /és nem fizettem ott sem senkinek!/, míg akinek volt magándokija rá sem néztek, míg be nem ment hozzá.

Nem bántam meg! Abból amit dokira költöttem volna, elmentem inkább 4D-re kétszer, és bevásároltunk a babának. Havi 7000 elég sok pénz egy 'hogy érzi magát?' kérdésért...

A barátnőm dokija csak ezért a kérdésért 15000 ft-ot kért havonta, ha uh is volt az plusz 5000 volt, a ctg hetente 7000, a szülése 150ezer! Így igenis kerülhet százezrekbe a magándoki.

Ha vállalunk még egy babát, szintén az Sztk-t fogom választani.

2011. szept. 9. 18:34
 50/64 A kérdező kommentje:

Köszi!

Én egy percig sem állítottam,hogy jobb anya lesz,aki magándokira költi! Én csupán azt mondtam,hogy valakinek annyira hiányzik 7 ezer forint egy hónapban,hogy inkább tök idegben (amit utál) ül két órát az sztk-s rendelésen, akkor nem értem,hogy mivel lesz jobb az anyagi helyzete,ha gyereke lesz.

Nem vettünk mindenből újat, sőt még csak minőségit sem, de alaphangon lesz 100 ezer,mire megszületik. Sajna ez van, ha nem nagyon vannak kisgyerekes ismerősök! De most itt nem is az a lényeg.

Én azt mellett állok ki,ahogy neveltek. Hogy csak bizonyos alapra vállalunk gyereket. És nekem ebben az is benne,hogy egy havi 7 ezer forintos vizsgálatra igenis futja. De nem leszek ettől több. Itt félreértés történt. Viszont, igen, néha sajnálom a gyereket a bölcsiben, akinek az anyukája nem tudja a kajáját kifizetni, mert az utolsó 5 napra 2000 ezer forintja marad a családnak. Ez sem tartozik ide, de én így sem szeretnék élni!

Egyébként ismerem valamennyire az anyagi helyzetüket. A srác várni akart egy évet,mert most lett viszonylag normális melóhelye,hogy gyűjtsenek, adósságot visszafizessék stb. A lány nem tudott várni.

Még egyszer köszi mindenkinek! Boldog Babavárást kívánok én is!

2011. szept. 9. 18:38
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!