Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nincs pénze magándokira,...

Ha nincs pénze magándokira, akkor hogy lesz pénze a gyerekre?

Figyelt kérdés

Beszéd téma volt ismerősi-baráti körben pár napja. Többen vagyunk várandósak. Van egy kismama,aki állandóan panaszkodik az sztk-s ellátásra, meg,hogy mennyit kell ott várnia, alig foglalkoznak vele stb. Egy lány megkérdezte,hogy miért nincs magán dokija. Közölte,hogy nincs rá pénze. A lány utána megjegyezte nekünk,hogy ha nincs másfél havonta pénze dokira,akkor a gyerekre hogyan lesz.

Részben egyetértek vele! Nekem is furcsa,hogy ha nincs rá másfél havonta 7-10 ezer forint, akkor miből lesz a babára. Főleg,hogy minden alkalommal sz@rrá szidja az sztk-s dokit!

Én ajánlottam neki a dokim, ő tényleg 7 ezret kér. Nem muszáj nála szülni ettől függetlenül!

Ti mit gondoltok erről?

2011. szept. 9. 14:05
1 2 3 4 5 6 7
 1/64 anonim ***** válasza:
89%
Azt, hogy lehet, hogy épp a babának gyűjti a pénzt, és hogy szép dolog, hogy nem az anyagiak határozzák meg, hogy gyermeket vállal.
2011. szept. 9. 14:07
 2/64 anonim ***** válasza:
30%
Mert az is lehet, hogy "becsúszott" neki.
2011. szept. 9. 14:08
 3/64 anonim ***** válasza:
55%
Egyet értek az előttem hozzászólóval.
2011. szept. 9. 14:09
 4/64 anonim ***** válasza:
87%
Mármint az elsővel értek egyet bocsánat!
2011. szept. 9. 14:09
 5/64 anonim ***** válasza:
94%

Ez a kérdés ugye nem komoly?

Miért turkálsz más tárcájában?

Az eszedbe se jutott, hogy nem keresnek olyan jól, hogy felesleges százezreket költsön orvosra? Tudod hány ember él a földön, akinek nincs FELESLEGES pénze magánrendelésre, mégis tisztességesen, szépen nevelik a gyereküket?

És a kulcsszó itt a felesleges. Hiszen azt a havi 7 ezer forintot máshová is el lehet költeni, ez nem azt jelenti, hogy nincs, csak létezik fontossági sorrend, és nem feltétlenül a magándoki áll az első helyen.

Nagyon csúnya dolog ilyen ítéletet hozni másik ember felett.

2011. szept. 9. 14:10
 6/64 anonim ***** válasza:
100%
Azért szerintem a többségnek nincs fogadott dokija. Azoknak, akiknek volt, egy része talán meg is bánta, de olyan is van, akinek meg nem volt fogadottja és azt bánta. Én vajúdtam olyannal, aki már több mint 24 órája vajúdott, nem segítettek rajta a dokik. Ez más téma.Nekem megért az havonta x forintot, hogy ne kelljen várnom, hanem mindig soron kívül fogadott a dokim, a vége felé a szülésznő az NST-n. Aki nem tud vagy nem akar ezért pénzt kiadni, annak vállalni kell a várakozást, azt hogy elé mennek vizsgálatkor, stb. Ez van.
2011. szept. 9. 14:13
 7/64 anonim ***** válasza:
91%

Hát én azt gondolom, hogy

1. semmi közötök hozzá, hogy mire van, és nincs pénze,

2. nincs jogotok a szülői képességeit (és itt arra is gondolok, hogy képes lesz-e eltartani a gyereket) kétségbe vonni azon a címen, hogy nem költ magándokira,

3. foglalkozzon mindenki saját magával.

Ha idegesít, hogy folyton panaszkodik (ezt amúgy megértem), akkor mondjátok meg neki, hogy hanyagolja a témát.

2011. szept. 9. 14:13
 8/64 A kérdező kommentje:

Köszi!

Nem ítélkezem! Nem is turkálok a pénztárcájában.

Nem, mi sem vagyunk gazdagok. Bár mi úgy vállaltuk a babát,hogy számba vettük a nagyjából is költségeket és ennek fényében döntöttük el,hogy oké jöhet, tudjuk vállalni.

Nem azzal van a gond,ha valakinek nincs magán orvosa,hanem ha panaszkodik állandóan.

Ez,hogy százezrekbe kerül egy doki,azért erős túlzás.

Itt nem arról van szó,hogy (ő szerinte),hogy nem erre akarja áldozni azt a 7 ezret,hanem hogy nincs rá. Azért valljuk be,hogy havonta 7 ezernél jóval több egy baba!

2011. szept. 9. 14:18
 9/64 anonim ***** válasza:
100%

Nem azt mondta, hogy nincs havi 7ezer forintja, hanem, hogy ERRE nincs.

Nem ugyanaz.

Pl. luxusjachtra nekem akkor se lenne, ha amúgy milliárdos lennék. Szóval érted.

Nem akar olyasmiért csomót fizetni, ami ingyen is lehet. Gondolom.

És megértem. Manapság senki nem áll olyan jól, hogy mindegy legyen.

Ti úgy gondoljátok, hogy erre fontos költeni, ezért megteszitek, és mondjuk másról mondotok le. Ő meg erről mond le más javára. Ilyen egyszerű ez.

Panaszkodni viszont tényleg nem kéne, ha már valahogy dönt, tartson ki mellette.

2011. szept. 9. 14:20
 10/64 A kérdező kommentje:

hogy szép dolog, hogy nem az anyagiak határozzák meg, hogy gyermeket vállal.

Azért egy felelősségteljes embernek, valamilyen szinten igenis meghatározza. Ezért nem szül gondolom mindenki 18 évesen az anyjáék nyakára!

2011. szept. 9. 14:21
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!