Ha nincs pénze magándokira, akkor hogy lesz pénze a gyerekre?
Beszéd téma volt ismerősi-baráti körben pár napja. Többen vagyunk várandósak. Van egy kismama,aki állandóan panaszkodik az sztk-s ellátásra, meg,hogy mennyit kell ott várnia, alig foglalkoznak vele stb. Egy lány megkérdezte,hogy miért nincs magán dokija. Közölte,hogy nincs rá pénze. A lány utána megjegyezte nekünk,hogy ha nincs másfél havonta pénze dokira,akkor a gyerekre hogyan lesz.
Részben egyetértek vele! Nekem is furcsa,hogy ha nincs rá másfél havonta 7-10 ezer forint, akkor miből lesz a babára. Főleg,hogy minden alkalommal sz@rrá szidja az sztk-s dokit!
Én ajánlottam neki a dokim, ő tényleg 7 ezret kér. Nem muszáj nála szülni ettől függetlenül!
Ti mit gondoltok erről?
Köszi a választ Neked is!
De ha valaki állandóan azon kesereg,hogy a hülye sztk-s doki már megint nem mondott szinte semmit a gyerekről,akkor nem ez lenne a fontos?
Nagyon-nagyon nem értek veled egyet!
Én sem jártam magándokihoz, mert úgymond "nem volt rá pénzem." Természetesen ha nagyon muszáj lett volna kiadnom valamire plusz 7-10 ezer forintot havonta, megoldottam volna, de hogy őszinte legyek, még mozira is szívesebben költöttem, mint hogy egy olyan dologért tömjem valaki zsebét, amit ingyen is megcsinálnak. Igaz, én meg voltam elégedve az sztk-s ellátással.
Egyébként meg, megsúgom, hogy ha nem veszel meg minden vackot a kisbabának, akkor - ha már beszereztél olyan alapvető dolgokat, mint kiságy meg babakocsi - alig kerül többe havonta, mint a családi pótlék. A pelus nekünk havi 6 ezer, popsitörlő 1 500, kisruhákat lehet venni használtan, és nem muszáj neki a 30 ezres óriásdömper.
Hát, akár lepontoztok, akár nem - igaz nem a pontokért vagyok itt -, én egyet értek a kérdezővel. Korábban én itt egy kérdésre válaszolva fejtettem ki a véleményem, amiért rendesen le is pontoztak, és én is azt gondolom, hogy akinek nincs havi 10.000 Ft-ja orvosra, az nem fogja tudni megfelelően ellátni a gyerekét. Persze az anyagi részére gondolok, mert természetesen attól még lehet jó anya, de ha belegondolunk, az iskolába hogy fogja elindítani?
És ezt nem azért írom, mert azzal kérkedek, hogy nekem mennyi pénzem van, de pont ma történt egy borzasztó eset.
Az egyik alkalmazottunk felesége ma veszítette el a babáját 40 hetesen és 8 naposan. Nem volt fogadott orvosa, az SZTK-ban futószalagon ment a vizsgálat, és bár látták, hogy valami gond lehet, mégsem fektették be a kiírt napon. Mikor ma bement, már halott volt a kislány, meg kellett szülnie.
Mindezt azzal a kórelőzménnyel, hogy alig két éve 32 hetesen halt meg benne a baba.
Nagy valószínűséggel, ha lett volna fogadott orvosa, nagyobb körültekintéssel vizsgálta volna.
Mondom ezt 22 hetes kismamaként, fogadott orvossal a hátam mögött.
Nekem nincs fogadott dokim, bár én még a terhességem elején járok, de tudom, hogy nem is szeretnék. Sztk-ra járok én is, és volt már úgy, hogy felmentem időpontra, majd 2,5 óra várakozás után jöhettem haza, mert a dokit behívták egy szüléshez. Ma is egy jó órával később kerültem be, mint ahogy be lettem hívva, de ennek ellenére nem bosszankodok.
Viszek olvasnivalót és elütöm az időt.
Hogy miért is nem akarok választott orvost?
1. Nincs feleseleges 150000-200000 ezrem, amit ma már elkérnek a szülésért. Azt a pénzt inkább arra költöm, hogy mindene meglegyen a babának. Ráadásul eddig 3 Sztk-s orvossal találkoztam, és mindegyik irtó jó fej volt.
2. Az egyik sógornőmnek volt fogadott orvosa, aki épp a szülés napján utazott volna külföldre, ezért előbb indította meg nála a szülést. Kérdem én, hogy ez rajta kívül kinek kedvezett? Mert hogy a gyereknek és az anyának nem az biztos.
Míg a másik sógornőmnek nem volt orvosa és ennek ellenére nagyon kedvesek voltak vele és nyugodt körülmények között hozhatta világra a babáját, nem úgy mint az akinek volt.
Így eldöntöttem, nem a pénz miatt, de nekem nem lesz fogadott orvosom.
Ez csak szavakon lovaglás.
Nekem sem volt magándokim, és amikor megkérdezték, miért nincs, azt válaszoltam, hogy nincs rá pénzem. ERRE nincs.
Pedig viszonylag normális fizetést kapok (247 ezer havonta), ebből már futná magándokira, de sajnálom rá a pénzt, mert tudom máshová is tenni.
És szerintem azért a terhesség alatt MINIMUM 10 alkalommal elmégy magánrendelésre, az 70 ezer, és a szülés további 70, ez már bőven megvan százezer.
És őszintén szólva amit csinálsz, az nagyon csúnya dolog.
Atya Isten de rossz ilyet olvasni.
Én nem vagyok ellene egyik tábornak sem,mert olyan is volt már nem egy is, hogy nem ment be a fogadott orvosa. Akkor meg még jobban le sz@rják, mert fogadott orvosa van az illetőnek. Na ilyet sem kívánok egyik kismamának sem!
Utolsó!
Az én ismerősömnek is meghalt a hasonló korú babája, másiké nagyon súlyosan sérülten született, mert nem vették észre, hogy meg kéne császározni. Mindkét esetben volt fogadott orvos és szülésznő is. A bíróság mindkét esetben kimondta azt is, hogy az orvos volt a hibás. Ugyanakkor egy ügyeletes orvos is lehet lelkiismeretes.
De talán nem rémtörténetekkel kéne itt sokkolni az anyukákat.
Köszi!
Mi a csúnya? Nem értelek! Én nem bántom őt! Pusztán úgy én nem vállalnék úgy gyereket,hogy másfél havonta 7 ezer forint megterhelő legyen!
Milyen 150 ezret a szülésért? Azért túl messzire ne menjünk? Ha én a dokim rendelésének a 10szeresét adnám, az is 70 ezer lenne. De annyit nem adok! Úgy kalkuláltam, mielőtt terhes lettem,hogy kb. 50 ezret adunk a szülésért!
És nem megyek havonta, másfél havonta megyek, tehát nem megyek el 10-szer a terhességem alatt!
Baráti pár (7 hónapos babával) pont nemrég vetítette le,hogy alap dolgok mennyibe kerülnek. Nem, nem 30 ezre dömperről beszéltek. Pusztán gyógyszer (mert beteg lett a kicsi),tápszer, pelenka stb. Jóval több havonta,mint 7 ezer. És ezek alap dolgok.
Én tényleg csak nem értem,hogy hogy fogja megoldani ezt,ha 7 ezer forintot nem tud félretenni havonta dokira?
1-NEm másfél havonta kell annyit adni-bár az elején igen, a végén már 2 naponta kell menni!! Ezt számoltad?
2-Ha már itt elköltöd a pénzed, -amit el is tehetnél a babára-mi lesz később?
3-igaz, nem boltban vásárolok, mindent használtan veszek, de tökéletesek a gyerekeim és nem szenvednek semmiben hiányt . Mindig dícsérik, hogy csinosak. A kicsi pedig tápos volt már 2 hónaposan, de mindig megoldottuk.
Nem vagyok híve a dokit pénzelésnek!! Azt is inkább a gyerekre költöm!
"Ha nincs pénze magándokira, akkor hogy lesz pénze a gyerekre?"
Úgy, hogy nem az orvosra sz@rja el a pénzt. Ilyen egyszerű.
Nem szép, hogy panaszkodik, de ő legalább nem fizet duplán ugyanazért az ellátásért (TB.).
Nekem sincs fogadott dokim, nem is lesz, mert annak a pénznek, amit nála hagynék, tudok sokkal jobb helyet is - ennyi az egész. És inkább kivárom az SZTK-s rendelést, semhogy hasonlóan járjak, mint itt többen is: a doki nem ért oda a szülésre, de tartotta a markát, vagy épp kevesellte a pénzt, netán a tervezett üdülése miatt két nappal előbb úgy megvizsgálta anyukát, hogy még aznap meg is szült...
Nem köszönöm. Van, aki erre költi a pénzét, tegye, lelke rajta. Én nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!