Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nincs pénze magándokira,...

Ha nincs pénze magándokira, akkor hogy lesz pénze a gyerekre?

Figyelt kérdés

Beszéd téma volt ismerősi-baráti körben pár napja. Többen vagyunk várandósak. Van egy kismama,aki állandóan panaszkodik az sztk-s ellátásra, meg,hogy mennyit kell ott várnia, alig foglalkoznak vele stb. Egy lány megkérdezte,hogy miért nincs magán dokija. Közölte,hogy nincs rá pénze. A lány utána megjegyezte nekünk,hogy ha nincs másfél havonta pénze dokira,akkor a gyerekre hogyan lesz.

Részben egyetértek vele! Nekem is furcsa,hogy ha nincs rá másfél havonta 7-10 ezer forint, akkor miből lesz a babára. Főleg,hogy minden alkalommal sz@rrá szidja az sztk-s dokit!

Én ajánlottam neki a dokim, ő tényleg 7 ezret kér. Nem muszáj nála szülni ettől függetlenül!

Ti mit gondoltok erről?

2011. szept. 9. 14:05
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Szerintem senki sem írt olyat,hogy valaki rossz anya,mert nem jár magándokihoz! Nem kell azért túlfújni a dolgokat!

Viszont azzal sem értek egyet,hogy ha valaki összeadja a 7000 ezreket. Én speciel nem adtam össze soha, mert minden hónapban kapok fizut és nem egyszerre kell ezt az összeget kifizetnem. A szülés más,mert azt egy összegben kell.

Nem értem amikor sokan a ruhával jönnek. Azért valljuk be,nem a ruha a legnagyobb kiadás. Pont azért, amit írtatok,hogy azt turiból,Tescob-ból össze lehet szedni! De nem mindenki tud kapni babakocsit, kiságyat, egy kis szekrényt a baba cuccainak stb. Akármennyire is olcsón próbálja valakit ezeket beszerezni, nem két forint.

Nekünk pl. nincs olyan helyünk,ahova tudnám a rakni a pici cuccait, ezért kellett venni egy kis szekrényt. Sőt babakocsi felajánlást sem kaptunk!

Akárhogy is nézzük ezekhez pénz kell!

2011. szept. 9. 15:12
 32/64 anonim ***** válasza:
100%
Én pontosan abból a pénzből fogom ezeket megvenni, amit nem költök el magándokira.
2011. szept. 9. 15:14
 33/64 anonim ***** válasza:
100%

3 terhességem volt, 3 gyereket szültem, egyikük már majdnem felnőtt. Soha egyetlen fillért sem költöttem orvosra, vizsgálatra, sztk-ba jártam, ügyeleten szültem. Amikor nyűg volt ott várni, szidtam az ellátást, amikor a doki bevitte az orom előtt a magán-betegét az sztk-ban, szidtam az ellátást -ez nem jelent semmit.

A gyerekeim mindig is megkaptak mindent, amire szükségük volt, és még azon felül is, bőven. Ovi, iskola, sport, zeneiskola, jazzbalett, szép ruhák, parfüm, szórakozás, stb, stb.

Pedig nem volt magándokira pénzem. Kellett másra. Nem mindegy hogy "nincs, vagy "arra nincs". És nincs összefüggés a terhesség és a jövő között anyagi szempontból, hogy "miből lesz a babára, ha magánorvosra nem telik" ez hülyeség. Mi vagyunk rá a példa.

2011. szept. 9. 15:20
 34/64 A kérdező kommentje:

Köszi!

Egyet nem értetek! Ő nem teszi félre ezt a pénzt!

Ő azt mondja,hogy nincs és kész ennyi havonta nekik pluszban. Amit el is hiszek,hiszen ha lenne, akkor nem járna az általa mindig szidott sztk-s gondozásra.

Na én ezért nem értem,hogy hogy lesz pénz egy babára!

2011. szept. 9. 15:22
 35/64 anonim ***** válasza:

A szerencsétlen esetre: Magánorvos is hibázott már, vagy pl. elég felesleges pénzkidobás amikor nem érkezik meg a szülésre...

De ez megint más téma, azért mégiscsak ide tartozik. Én megvoltam nélküle. Más is szült ügyeleten -mondjuk mert a doki bácsi tojt sietni. Vagy éppen nyaralt, síelt, stb.

Vagy vicces, amikor a kismama a 10000.-forintos vizsgálatra vár az sztk-ban mellettünk, velünk 2 órát... Mert ilyen is van, sajnos.

2011. szept. 9. 15:25
 36/64 anonim ***** válasza:
89%

"Akinek nincs /sajnálja rá a pénzt, az vessen magára, tényleg nem látja át, hogy ez neki is jobb így, nem felesleges dolog. "

Én erre reagáltam, amit írtam. Jó hogy le nem lőnek, amiért feleslegesnek tartok százezret kidobni a dokira.

2011. szept. 9. 15:34
 37/64 anonim ***** válasza:

ha nem jön el / nem ér oda a doki a szülésre, akkor pénzt sem kap, szerintem ez egyértelmű.

Senkit nem kell lelőni, azért mert nem így csinálja, csak ugye később már nem lehet másképp dönteni...

Mellettem feküdt gyermekágyon egy kiscsaj, akinek nem volt orvosa, hajnali 3 kor jött be magzatvízelfolyással, 8 -ig adtak neki időt a tágulásra (tudom milyen ez, én 15 - 18 órákat vajúdtam, többedik szülésnél is). 8 - ig nem tágult megfelelő ütemben, irány a műtő- még oxytocint sem próbáltak nála, mondván, ebből úgysem lesz szülés...

2011. szept. 9. 15:40
 38/64 ava87 ***** válasza:
100%

Nekem meg sem fordult a fejemben, hogy magándokihoz járjak, ha egyszer ott van a terhesgondozás térítésmentesen. Tudtommal én azt már kifizettem, amikor a tb-t vonták a fizetésemből. Akkor miért ne vettem volna igénybe? Én se voltam elájulva a dokitól amúgy, sokat kellett várni, nem is volt nagyon kedves ember, de úgy voltam vele, hogy ez van, el kell viselni. Különben én sem adtam volna ki 7-10 ezer forintokat dokira alkalmanként, bár talán erre még futotta volna, de inkább félretettem a pénzt, és vettem rajta fontosabb dolgokat.

Nem olvastam végig a válaszokat meg a kommenteket, de nekem úgy jön le, mintha szerinted - azaz a beszólós barátnőd szerint - minden nő, aki nem magánrendelésre jár terhesgondozásra, az mind csóró, felelőtlen szülő. Miközben valószínűleg csak fontosabb dolgokra kell nekik a pénz. Jelenleg nekem például édes mindegy havonta/másfél havonta 7 vagy 10 ezer forint, de volt idő, amikor nagyon nem volt mindegy. És teljesen meg tudom érteni azokat, akiknek szintén nem mindegy.

2011. szept. 9. 15:44
 39/64 anonim ***** válasza:
87%
Én is azt mondtam, hogy nekem nincsen arra havonta kétszer 7000-10000Ft-om (táppénzen voltam a munkám miatt), hogy egy orvos megkérdezze, jól vagyok-e. Egyszerűen sajnáltam rá a pénzt. Az SZTK-s orvos is megcsinált minden vizsgálatot, igaz, hogy sokszor késett, mert szülése volt, de ez benne volt a pakliban. A szüléshez szülésznőt fogadtam, rá tényleg maximálisan számíthattam, orvost a szülés alatt kétszer láttam, egyszer megvizsgált (kiderült, hogy a szomszéd szobába akart menni, de eltévesztette és ha már ott volt, megnézete, hogy állok), egyszer meg amikor szólt a szülésznőnek, hogy lemegy a büfébe. A szülésznő csinált mindent, neki adtam 30000Ft-ot. Nem bántam meg a döntésemet. A fiacskánk pedig semmiben sem szenved hiányt. Tervezzük a kistesót. Vele sem fogok magán dokihoz járni, jó lesz nekem a megszokott SZTK-s orvos és szülésznő kombináció is.
2011. szept. 9. 15:45
 40/64 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Én akkor is máshogy vagyok kódolva. Egészen addig nem vállaltam volna babát, amíg nincs havonta 7 ezrem.

Annak örülök,hogy sokan ilyen jó tapasztalattal bírnak az sztk-s rendelésekről. Csakhogy ez nem mindenhol van így. Egyetlen egyszer voltam sztk-s terhesgondozáson.

Még a várakozás hagyján. Bár azért nézzük azt,hogy nem minden kismama van táppénzen, ergo dolgozik és van,akinek igenis számít az a 2 óra! De az ügyeletes doki kb. egy perc alatt megvizsgált, de akkor is úgy,hogy azt hittem kiesik a szemem. Két kérdést akartam feltenni,ha már ott voltam (véletlenül keveredtem oda,mindegy is), de közölte,hogy látom-e hányan ülnek kint és ahogy látom minden ok (értette ezt arra,hogy van szívhang)!

Na most ezt így leírva és visszaemlékezve, még jobban megerősödött bennem az érzés,hogy áldás az magán doki számomra!

2011. szept. 9. 15:53
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!