Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nincs pénze magándokira,...

Ha nincs pénze magándokira, akkor hogy lesz pénze a gyerekre?

Figyelt kérdés

Beszéd téma volt ismerősi-baráti körben pár napja. Többen vagyunk várandósak. Van egy kismama,aki állandóan panaszkodik az sztk-s ellátásra, meg,hogy mennyit kell ott várnia, alig foglalkoznak vele stb. Egy lány megkérdezte,hogy miért nincs magán dokija. Közölte,hogy nincs rá pénze. A lány utána megjegyezte nekünk,hogy ha nincs másfél havonta pénze dokira,akkor a gyerekre hogyan lesz.

Részben egyetértek vele! Nekem is furcsa,hogy ha nincs rá másfél havonta 7-10 ezer forint, akkor miből lesz a babára. Főleg,hogy minden alkalommal sz@rrá szidja az sztk-s dokit!

Én ajánlottam neki a dokim, ő tényleg 7 ezret kér. Nem muszáj nála szülni ettől függetlenül!

Ti mit gondoltok erről?

2011. szept. 9. 14:05
1 2 3 4 5 6 7
 51/64 anonim ***** válasza:
100%
Azt kívánom, hogy ne kerülj olyan helyzetbe, ahogy nem szeretnél élni... Gondolom elég félre tett pénzed van ahhoz, hogy ha történik valami a pároddal vagy veled, vígan megéljetek. Különben nem vállaltál volna gyereket...
2011. szept. 9. 19:01
 52/64 ava87 ***** válasza:
100%
Még mindig nem értem, miért olyan nagy baj, ha valaki úgy vállal gyereket, hogy tudja, be kell osztani rendesen a pénzt, hogy jusson mindenre, ami SZÁMUKRA fontos. Bár szerintem valóban ott van a kutya elásva, hogy ki milyen mintát hozott otthonról. És ezt nem arra értem, hogy arra neveltek valakit, hogy mennyi félretett pénze legyen. De mindenki azt a szintet érzi még épp elviselhetőnek, amit gyerekként természetesnek megszokott. Én pl. azt még elviselhetőnek éreztem, hogy hónap végén nem jutott mindenre annyi, amennyit szerettem volna, mert ez gyerekkoromban is előfordult (pl. hónap végén ne kérjek már csokit vagy új játékot), de azt nem tudnám a "még épp belefér" kategóriába sorolni, ha hónap végén vajaskenyér lenne a reggeli, ebéd, vacsora. Van olyan ismerősöm, akinek volt ilyen időszaka is gyerekkorában, ő felnőttként is úgy gondolja, amíg van mit enni (legyen az bármi), addig nem érzi azt, hogy olyan hatalmas nagy a baj, bár persze nem ezen a szinten akar élni.
2011. szept. 9. 19:11
 53/64 anonim ***** válasza:

17.15-nek

Volt 20 ezer bevásárolni:élelmiszer,tisztálkodási szerek,pelenkák..stb ,és 18 ezer (napi átlag 600 ft) enni (kenyér,mellé való,friss főzni való)-ruházkodni,gyógyszerre. És képzeld,elég volt!

Ti varázslók vagytok, vagy támogatnak benneteket, vagy nem igaz amit leírsz. Nap 600 forintból mit lehet főzni ebédet? És nem beszéltünk arról, hogy kell reggeli, meg vacsora. A férjed dolgozik, gondolom Ő is visz ebédet, mindezt napi 600 ból

2011. szept. 9. 21:07
 54/64 anonim ***** válasza:
100%

El se hinnéd, hogy mennyi mindenre elég 600 forint, ha az ember ügyesen gazdálkodik vele.

Én épp tegnap vásároltam be, 800 forintot hagytam a boltban, és a vásárolt dolgokból megfőztem egy jó nagy adag paprikás krumplit. Az ehhez szükséges hozzávalók másik fele pedig bent figyel a hűtőben, szóval még egy adag kajára való maradt - de ennyivel csinálhattam volna mondjuk krumplifőzeléket rántott párizsival, lepcsánkát, krumplis tésztát, és még egy csomó dolgot.

És a párom paprikás krumplit vitt ma a munkahelyére, én is azt ebédeltem, és még így is maradt úgy két tányérnyi. (Pedig nem spóroltam ki belőle a hozzávalókat!)

Elég csak azt alapul venni, hogy nem minden kajához kell minden tételt megvenni - liszt, paprika, zsemlemorzsa, tészta, ilyesmik általában havi kétszeri-háromszori tételek, ha sütök valamit, akkor plusz egy csomag lisztet rászámolok, és még egy adag tojást.

2011. szept. 9. 21:18
 55/64 anonim ***** válasza:
45%
mondjuk azt én sem értem, hogy akinél kis gyerek van, hogy hoz ki egy napi kaját 600 forintból, nagyon irreális. Mert a gyereknek nem lehet mindig tésztát és krumplit adni, ezen kívül minden zöldség nagyon drága.
2011. szept. 9. 21:39
 56/64 anonim ***** válasza:
100%
Egy problémamentes terhességnél 1.5 havonta 7-10 ezer Ft. Tudod hányszor voltam én dokinál ezalatt a 35 hét alatt? Ha minden alkalommal fizettem volna érte, akkor most nem lenne se ágya, se babakocsija a babának.
2011. szept. 10. 00:02
 57/64 A kérdező kommentje:

Köszi Mindenkinek!

"Gondolom elég félre tett pénzed van ahhoz, hogy ha történik valami a pároddal vagy veled, vígan megéljetek. Különben nem vállaltál volna gyereket..."

Igen, van! Nem több millió, de van! Igen, azért mertem vállalni, mert ha véletlenül nem lenne munkám,vagy a férjemnek,akkor is ellennénk a picivel pár hónapig!

De még mindig nem azt mondom,hogy ez az alap. Van ismerősöm,akinek nincs félretett pénze, de hó végén mégsem kell számolgatni,hogy mennyi az annyi!

2011. szept. 10. 07:03
 58/64 anonim ***** válasza:
100%

Szegeden szültem 3 éve, volt fogadott orvosom, aki majdnem kinyírt minket. A babám 7-es Apgarral született szilvakéken, mert nem vette észre, hogy baj van, és a kicsi nyakán van az egész köldökzsinór. Nekem szanaszét szakadt az egész gátam, hüvelyem, mindenem, mert a vákuumot nem rendesen állította be. Annyi vérem folyt el, hogy csak a második nap állhattam fel, nem tudtam megállni a lábamon, nemhogy megtartani a babámat. Császározni kellett volna, de valamiért nem ezt csinálta.

Mindemellett Szegeden (három éve biztosan így volt), függetlenül attól, hogy volt-e az embernek fogadott orvos, a kötelező vizsgálatokat, UH-kat, CTG-t mindig a klinikán kellett megcsináltatni. Ugyanúgy oda kellett ülni, és ki kellett várni a soromat.

Nem fogadnék orvost többé. Nem ezen múlik, hogy normálisan ellátják-e az embert.

2011. szept. 10. 07:20
 59/64 anonim ***** válasza:
100%

Tegnapi 00:02-es vagyok.

Gondolkodtam az éjjel a kérdésen, és szerintem egy barom aki úgy gondolja, hogy kell lennie magándokidnak a terhesség alatt. Én pl. külföldön élek, ha magándokim lenne, akkor minimum millióba kerülne csak a terhesgondozás. Szerinted ezt ki tudná finaszírozni? Attól, mert nem megyek magándokihoz, még ugyanúgy meglesz mindene a gyerekemnek. Sőt, megkockázutatom sokkal többet fog kapni, mint az ilyen anyagias emberektől, mint te és a barátnőid.

Le lehet pontozni, de felháborítanak az ilyen fellengzős és másokat lenéző emberek.

Különben is azt írtad nem érdekel ki hogy csinálja, de még mindig eszed a kefét.

2011. szept. 10. 11:28
 60/64 anonim ***** válasza:
100%
Hú, mekkora figyelmet kapott a kérdésed, tegnap még nem hittem volna (amikor válaszoltam). Azóta gondolkodtam még ezen a kérdésen. Szerintem a két dolog nem függ össze: mármint hogy valakinek van e fogadott dokija, és hogy van/lesz e pénze a gyerekre.Csupán ennyi az egész szerintem.
2011. szept. 10. 12:31
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!