Ha nincs pénze magándokira, akkor hogy lesz pénze a gyerekre?
Beszéd téma volt ismerősi-baráti körben pár napja. Többen vagyunk várandósak. Van egy kismama,aki állandóan panaszkodik az sztk-s ellátásra, meg,hogy mennyit kell ott várnia, alig foglalkoznak vele stb. Egy lány megkérdezte,hogy miért nincs magán dokija. Közölte,hogy nincs rá pénze. A lány utána megjegyezte nekünk,hogy ha nincs másfél havonta pénze dokira,akkor a gyerekre hogyan lesz.
Részben egyetértek vele! Nekem is furcsa,hogy ha nincs rá másfél havonta 7-10 ezer forint, akkor miből lesz a babára. Főleg,hogy minden alkalommal sz@rrá szidja az sztk-s dokit!
Én ajánlottam neki a dokim, ő tényleg 7 ezret kér. Nem muszáj nála szülni ettől függetlenül!
Ti mit gondoltok erről?
17.15-nek
Volt 20 ezer bevásárolni:élelmiszer,tisztálkodási szerek,pelenkák..stb ,és 18 ezer (napi átlag 600 ft) enni (kenyér,mellé való,friss főzni való)-ruházkodni,gyógyszerre. És képzeld,elég volt!
Ti varázslók vagytok, vagy támogatnak benneteket, vagy nem igaz amit leírsz. Nap 600 forintból mit lehet főzni ebédet? És nem beszéltünk arról, hogy kell reggeli, meg vacsora. A férjed dolgozik, gondolom Ő is visz ebédet, mindezt napi 600 ból
El se hinnéd, hogy mennyi mindenre elég 600 forint, ha az ember ügyesen gazdálkodik vele.
Én épp tegnap vásároltam be, 800 forintot hagytam a boltban, és a vásárolt dolgokból megfőztem egy jó nagy adag paprikás krumplit. Az ehhez szükséges hozzávalók másik fele pedig bent figyel a hűtőben, szóval még egy adag kajára való maradt - de ennyivel csinálhattam volna mondjuk krumplifőzeléket rántott párizsival, lepcsánkát, krumplis tésztát, és még egy csomó dolgot.
És a párom paprikás krumplit vitt ma a munkahelyére, én is azt ebédeltem, és még így is maradt úgy két tányérnyi. (Pedig nem spóroltam ki belőle a hozzávalókat!)
Elég csak azt alapul venni, hogy nem minden kajához kell minden tételt megvenni - liszt, paprika, zsemlemorzsa, tészta, ilyesmik általában havi kétszeri-háromszori tételek, ha sütök valamit, akkor plusz egy csomag lisztet rászámolok, és még egy adag tojást.
Köszi Mindenkinek!
"Gondolom elég félre tett pénzed van ahhoz, hogy ha történik valami a pároddal vagy veled, vígan megéljetek. Különben nem vállaltál volna gyereket..."
Igen, van! Nem több millió, de van! Igen, azért mertem vállalni, mert ha véletlenül nem lenne munkám,vagy a férjemnek,akkor is ellennénk a picivel pár hónapig!
De még mindig nem azt mondom,hogy ez az alap. Van ismerősöm,akinek nincs félretett pénze, de hó végén mégsem kell számolgatni,hogy mennyi az annyi!
Szegeden szültem 3 éve, volt fogadott orvosom, aki majdnem kinyírt minket. A babám 7-es Apgarral született szilvakéken, mert nem vette észre, hogy baj van, és a kicsi nyakán van az egész köldökzsinór. Nekem szanaszét szakadt az egész gátam, hüvelyem, mindenem, mert a vákuumot nem rendesen állította be. Annyi vérem folyt el, hogy csak a második nap állhattam fel, nem tudtam megállni a lábamon, nemhogy megtartani a babámat. Császározni kellett volna, de valamiért nem ezt csinálta.
Mindemellett Szegeden (három éve biztosan így volt), függetlenül attól, hogy volt-e az embernek fogadott orvos, a kötelező vizsgálatokat, UH-kat, CTG-t mindig a klinikán kellett megcsináltatni. Ugyanúgy oda kellett ülni, és ki kellett várni a soromat.
Nem fogadnék orvost többé. Nem ezen múlik, hogy normálisan ellátják-e az embert.
Tegnapi 00:02-es vagyok.
Gondolkodtam az éjjel a kérdésen, és szerintem egy barom aki úgy gondolja, hogy kell lennie magándokidnak a terhesség alatt. Én pl. külföldön élek, ha magándokim lenne, akkor minimum millióba kerülne csak a terhesgondozás. Szerinted ezt ki tudná finaszírozni? Attól, mert nem megyek magándokihoz, még ugyanúgy meglesz mindene a gyerekemnek. Sőt, megkockázutatom sokkal többet fog kapni, mint az ilyen anyagias emberektől, mint te és a barátnőid.
Le lehet pontozni, de felháborítanak az ilyen fellengzős és másokat lenéző emberek.
Különben is azt írtad nem érdekel ki hogy csinálja, de még mindig eszed a kefét.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!