Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Ha nincs pénze magándokira,...

Ha nincs pénze magándokira, akkor hogy lesz pénze a gyerekre?

Figyelt kérdés

Beszéd téma volt ismerősi-baráti körben pár napja. Többen vagyunk várandósak. Van egy kismama,aki állandóan panaszkodik az sztk-s ellátásra, meg,hogy mennyit kell ott várnia, alig foglalkoznak vele stb. Egy lány megkérdezte,hogy miért nincs magán dokija. Közölte,hogy nincs rá pénze. A lány utána megjegyezte nekünk,hogy ha nincs másfél havonta pénze dokira,akkor a gyerekre hogyan lesz.

Részben egyetértek vele! Nekem is furcsa,hogy ha nincs rá másfél havonta 7-10 ezer forint, akkor miből lesz a babára. Főleg,hogy minden alkalommal sz@rrá szidja az sztk-s dokit!

Én ajánlottam neki a dokim, ő tényleg 7 ezret kér. Nem muszáj nála szülni ettől függetlenül!

Ti mit gondoltok erről?

2011. szept. 9. 14:05
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 anonim ***** válasza:
18%

Szerintem nagyon fontos, hogy LEGYEN valakinek fogadott orvosa, olyan, akiben maximálisan megbízik, akire számíthat.

Aki ott lesz szüléskor és nem fogják minden más lehetőségek bevetése nélkül fájásgyengeség, lassú tágulás miatt megcsászározni és egyéb dolgok, "amik a senkihez sem tartozás" miatt vannak.

Én el seem tudom képzelni, hogy mindig más vizsgáljon, mindenkinek idegen legyek, ne tudjak őszintén, nyíltan beszélni, kérdezni, mert most látom előszőr az orvost.

Az én orvosom 4 babámat segítette világra (ikrek is vannak - természetes szüléssel), és nagyon sokszor az Ő jelenléte kellett, hogy biztonságban érezzem magam, mert állandóan meg akartak császározni, mert lassan tágultam 3 palack oxytocin ellenére

Szóval fontos, és kell orvos (szülésznő nem , babakocsi pláne nem, légzésfigyelő főleg nem)

Akinek nincs /sajnálja rá a pénzt, az vessen magára, tényleg nem látja át, hogy ez neki is jobb így, nem felesleges dolog. Ennél sokkal nagyobb kiadások is lesznak, amiket tudni kell vállalni.

Ja, és nem mentem havonta rendelésre, 9 hónap alatt 4x voltam általában (4x7.000,- )szülés 40.000 - 50.000 ,- et adtam általában. Milyen 200.000,- ről beszélt itt valaki???

2011. szept. 9. 14:46
 22/64 A kérdező kommentje:

Hát ez az ugyanaz az ellátás itt nálunk elég erős túlzás. Ha az, hogy a 12. heti, egyik lefontosabb uh-ot lerendezi 5 perc alatt, és csak elmondja az adatokat az asszisztensnek, neked meg annyit sem,hogy oké vagy nem, ugyan olyan ellátás,mint egy magán ellátás, akkor ott gondok vannak!

Köszönöm a véleményeket!

Én továbbra is részben úgy gondolom,hogy egy babához kell egy alap és ebbe 7 ezer forint bele kell,hogy férjen.

De ez én vagyok ,más máshogy gondolja!

2011. szept. 9. 14:48
 23/64 anonim ***** válasza:
18%

Teljesen egyetértek a kérdezővel. Általában ha nincs is rá pénze, vagy éppen csak orvosra nincs pénze, lehet, hogy másra többszörösét költi. Nekem személy szerint fontosabb volt és most is fontosabb az, hogy a babámat tudom, hogy szépen fejlődik, bármikor elérhető az orvosom, megbízok a szaktudásában. ( Amikor az elsőt szültem pont az volt az ügyeletes orvos, akinél egy olyan kolléganőm szült, aki utána sajnos meghalt, hát nem tudom, mennyire bíztam volna benne, ráadásul úgy, hogy a végén császározni kellett)Én inkább erre költök, mint színházra, mozira, szórakozni, kikapcsolódni másképp is lehet, nagy pocakkal meg már amúgy sem kényelmes a moziban végigülni egy 2 órás filmet, vagy színházban a 3 órás előadást, főleg ha a babád épp olyan pózt vesz fel a hasadban, hogy már csak arra tudsz gondolni, hogy mikor lesz vége a műsornak, hogy eljuthass a WC-re.

Amíg anyatejet csak kap a gyerek, addig tényleg elég a pelenkára, popsitörlőre és a krémekre, fürdetőkre a családi pótlék. De mi van akkor ha hirtelen beteg lesz, valamilyen allergiája van, vagy nem tudsz szoptatni? A tápszer havonta több ezer forint még támogatással is. (szerencsére nekem nem kellett, majdnem 1,5 éves koráig szopizott a nagy), nem beszélve egy orrspray, orrcsepp,esetleg antibiotikum, na meg a ruhák. Én is nagyrészt használt ruhákat veszek, nézem az akciókat, kuponokat, de jóval többe kerül egy gyerek, mint a családi pótlék.

Nekem az volt a kedvencem,egyik ismerősöm nyavalygott, hogy nincs pénze orvosra, közben mellette a férje havonta 30-40ezret költött cigarettára. Nekik az fontosabb volt.:-)

Persze, ha olyan kórházba szülsz, ahol megbízhatóak az orvosok és kedvesek a szülésznők alapból, akkor tényleg nem feltétlenül szükséges a fogadott orvos. Valaki írta, hogy 70-100e körül kell adni az orvosnak szülésnél. Hát az én orvosom osztályvezető főorvos, és "csak" 40e-t kapott, pedig éjjel jött be, műteni kellett sürgőssen és nem tette belém vissza a gyereket, most, hogy a másodikat várjuk, még sokkal figyelmesebb, körültekintőbb, mint az elsőnél volt, pedig arra sem volt panaszom.

Jártam terhestornára, több ember mondta, hogy nincs pénze magánorvosra 7-10e forint, de műkörmösre mindig volt, torna után mindig volt pénze beülni a kávézóba sütizni és még látszott rajtuk, hogy nagyon sok másra. Nem voltam /vagyok én sem trampli, de nekem nem az volt a legfontosabb, hogy szép körmeim legyenek havi 5-60ezerért :-)

Volt egy másik ismerősöm, aki szintén sajnálta a pénz magánorvosra, pedig lett volna Nekik, kiderült, a 18 hetes uh-n hogy beteg a baba, 20 hetesen kellett megszülnie sajnos.

Most ismét babát vár, már bejelentkezett az összes létező vizsgálatra, amivel ki tudják szűrni a terhesség korai szakaszában, hogy van-e valami baja a babának. Neki egy tragédia kellett hozzá... sajnos

Még sorolhatnék példákat, de aki eldöntötte hogy nem akar magánorvost, az nem is fog fogadni.

2011. szept. 9. 14:49
 24/64 anonim ***** válasza:
100%

Ha nekem nem érne be az orvosom, hiába tartaná a markát :-)

Mit tud csinálni?

2011. szept. 9. 14:55
 25/64 anonim ***** válasza:
11%

14. 46 vagyok

Még annyit, hogy jől látod, kedves Kérdező a dolgot, ne hagyd, hogy elbizonytalanítsanak azok, akik most magabiztosak, de a szülésnél nagyon el fognak anyátlanodni, ha nem tartoznak senkihez, és úgy hoz döntést a fejük fölött az ügyeletes doki, hogy Őket meg sem kérdezi.

2011. szept. 9. 14:55
 26/64 anonim ***** válasza:
100%

Ízlések és pofonok! Mondjuk én a 4-et kevesellem. Én a 10. héten járok és már kétszer voltam, úgy, hogy nincs (lekopogom, eddig) semmi komplikáció.

Nem magam feje után járkálok dokihoz, hanem a védőnő és a háziorvos kérte. Illetve a terhesgondozóba is mondták, hogy havonta egyszer el kell menni.

Tehát 9*7000, az máris 63000 plusz a szülésért ki mennyit gondol, szerintem 50000 körül, vagy az fölött és akkot már 113000. Jó nem 200000. De ez is csak akkor ha nincs semmi probléma.

Szerintem felesleges vitázni, a lényeg, hogy van aki szán erre pénzt van aki inkább félreteszi és majd a babájára költi. Én nem hiszem, hogy az aki nem szán erre pénzt kevésbé tudná biztosítani a baba számára a feltételeket. Én pl nem a pénz miatt nem fogadok orvost, hanem már mint írtam morális okokból.

2011. szept. 9. 14:56
 27/64 anonim ***** válasza:
84%

Mélységesen megdöbbentem a válaszokon.

Nekem is 4 gyerekem van, és EGYETLEN orvoshoz jártam SZTK alapon, mert nekem ELVI kérdés, hogy nem fizetek egy ellátásért duplán.

Nem ezren vizsgáltak, csak egy ember, és a szüléseimnél a szülésznő volt a legjobb támasz, a doki ugyan végig ott volt, de ő egy férfi, a szülésznő sokkal jobban tudta, mit mondjon, hogy megnyugodjak.

Szerintem NEM KELL, HOGY LEGYEN fogadott orvos, és kikérem magamnak, hogy azért tartson valaki felelőtlen, rossz anyának, mert nem járok magánrendelésre.

Uramisten, mégis mit képzeltek ti magatokról? Kik vagytok, ISTENEK, hogy ítélkeztek BÁRKI felett? Szégyelljétek magatokat, de nagyon.

2011. szept. 9. 14:59
 28/64 anonim ***** válasza:
100%

Ha már nagyon az anyagiakon lovagolunk, és hogy hogyan lesz pénze a gyerekre, ha most nincs havi-kéthavi 7000...

A gyerek születése után ott a családi pótlék, az még valamivel több is. Szóval gyerekre havonta ennyivel több pénz jut majd.

Aki meg írta, hogy egész terhessége alatt 4-szer volt magándokinál vizsgálaton, őszintén csodálkozom, mert a köztes - elég hosszú időszakokban simán lehetett volna valami gond, amit a doki nem vesz észre, hiszen nem lát.

Mindenki maga dönti el, fontos-e neki a magánorvos vagy sem, fontos-e neki a szülésznő, vagy nem, babakocsiban akarja-e sétáltatni a gyerekét vagy kendőben (ami nem mellesleg majdnem annyiba kerül, mint egy olcsó babakocsi).

Ha meg az anyagiak gátat szabnak, akkor sajnos hiába akar a kismama magánorvost, megy szépen az SZTK-ba, ha tetszik, ha nem. Jó esetben ott is megkapja a megfelelő, alapos ellátást. Van példa és ellenpélda is mindenre.

2011. szept. 9. 15:00
 29/64 anonim ***** válasza:
100%

Volt anno magándokim, azon túl, hogy alkalmanként 8ezreket ott hagytam neki...:S

Se szívhangot se manuális vizsgálatot se se se. Recepten kívül mást nem írt, beutalókért az sztkba rohangálhattam. Plusz mikor megemlítettem, hogy nem szeretnék a szétbombázott szülészeten szülni, úgy vizsgált meg, azt hittem a szemem kiesik, mert nem az ő kórházába megyek szülni, nem fogok neki fizetni.

Duplájára emelte a tarifát, messze is van, maradt az sztk, a popim tisztára nyalta a doki minden hónapban, szívhangot kereset minden alkalommal, lelkiismeretesen vizsgált, 2tenyésztésem is volt a terhesség alatt bővebb sűrű folyás miatt, és nem én kértem magától, csak látta és csinálta, Ő se abban a kórházban dolgozik, mint ahol szültem, az utolsó percig lelkiismeretesen dolgozott, amikor mondtam neki, hogy nem nála szülök, csak annyit kérdezett miért, amikor elmondtam, hogy jobban tetszik a kórház maga megjegyezte, hogy én tudom, és ennyiben is maradt... Egyedül számolni nem tud.

És utólag én is sajnálom azt a pénzt amit az ablakon kidobáltam. Plusz ha már magánrendelésre jársz akkor nála is kell szülni-sokan így vannak vele, az meg tényleg már egy vagyon, amit inkább elkölt az ember másra.

És rengetegen szülünk sztks-ügyeletes dokinál... Én is szidhatom az sztk rendelést úgy összeségében, volt amikor nekem is fogóval kellett kiszedni a dokiból, hogy most mi van, ne csak latinul halandzsázzon az asszisztensnek, mégis 100szor inkább Ő, mint a magándokim anno.

Szerintem rettentő csúnya dolog azt mondani, hogy ha a dokira nincs pénze, akkor a gyerekre se lesz

2011. szept. 9. 15:04
 30/64 anonim ***** válasza:
29%

Hát szülésnél sajnos nem szabad abban bízni, hogy majd úgyis megkapom a megfelelő, EGYENLŐ ellátást, mert nem így van.

Akkor, amikor kiszolgáltatott vagy nagyon szar lehet még azon is idegeskedni, milyen ügy. dokit fogok ki (itt nem a szakmai hozzáértését kérdőjelezem meg, hanem az emberségét, ami ezekben az órákban a legfontosabb)

Ezt a pénzt, amit kifizetünk visszakapjuk azzal a nyugalommal, hogy bízhatok abban az emberben aki mellettem lesz, nem fog a fejem fölött döntést hozni, tiszteletben tartja amit én szeretnék.

Nagyon sok császár van azért mert nem várnak, nem tesznek meg mindent az ügyeletes dokik, egyszerűbb a mútét!!!

2011. szept. 9. 15:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!