Hogy tudnék kilábalni ebből a szörnyű anyagi helyzetből?
Egyedül nevelem a kisfiam, most 17 hónapos. Havi 43 ezer forint GYED-et kapok, hozzá a 13.700 forint családi pótlékot. Gyerektartást nem kapok, mert az apa már több mint egy éve eltűnt az országból, húzódik a tárgyalás is mert nem lehet beidézni. A szüleim összesen havi 30 ezer forinttal támogatnak, így van összesen 86.700 forintunk egy hónapra. A lakbérünk rezsivel együtt kb. 50 ezer forint egy hónapra. Ezen kívül 6000 forint a bérletem és 3700 forint a net és a tévé együtt. Hónapról hónapra egyre nagyobb mínusz van a számlámon, most tartok mínusz 45 ezer forintnál, a héten ki kell fizetnem a kakbért, szóval ha megjönnek a pénzeim, megint ott tartok, hogy egy percig sem leszek plusszban. Már szinte alig költök bármire, egyedül a net meg a tévé, mert távos suliba járok és még tankönyvem sincs, helyette net van. De a kaja nagyon viszi a pénzt. Egyszerűen nem tudom, hol fogjam meg a pénzt, kb. teszkó gazdaságos kaján élünk.
Járkáltam az önkormányzathoz és a családsegítőkhöz, hogy esetleg kaphatnék-e valami támogatást, de semmit nem tudnak adni. Azt mondták, nem kötelező GYED-en lenni. Hát köszi szépen, de a bölcsiben csak szeptembertől van hely a kisfiamnak (már 5 hónaposan beirattam). De addig mi lesz velünk? Nem sok hiányzik hozzá, hogy átlépjem a 100 ezres hitelkeretem, ha majd megint lakbért kell fizetni úgy, hogy már mínuszban vagyok. Próbáltam lakásfenntartási támogatást kérni, de a főbérlő nem akar még ideiglenesre sem bejelenteni, mert attól tart, hogy akkor lebuknának, hogy nem fizetnek adót az után, amit én fizetek nekik.
Már kb. minden nélkülözhető cuccunk fent van a Vaterán, hátha bejön egy kis pénz, hogy a mínuszomat valamennyire le tudjam nyomni.
Kispénzű anyukák, ti hogy tudok spórolni?
én a helyedben összejönnék egy pénzesebb pasival, nem baj, ha nem jóképű, nem baj, ha nem fiatal, de ha kicsit jobb körülményeket tud teremteni nekem és a gyerekemnek, már megérné...
tudom, hogy nem szabadna így gondolkodni, de ebben a helyzetben én nem finnyáskodnék...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!