Hogy tudnék kilábalni ebből a szörnyű anyagi helyzetből?
Egyedül nevelem a kisfiam, most 17 hónapos. Havi 43 ezer forint GYED-et kapok, hozzá a 13.700 forint családi pótlékot. Gyerektartást nem kapok, mert az apa már több mint egy éve eltűnt az országból, húzódik a tárgyalás is mert nem lehet beidézni. A szüleim összesen havi 30 ezer forinttal támogatnak, így van összesen 86.700 forintunk egy hónapra. A lakbérünk rezsivel együtt kb. 50 ezer forint egy hónapra. Ezen kívül 6000 forint a bérletem és 3700 forint a net és a tévé együtt. Hónapról hónapra egyre nagyobb mínusz van a számlámon, most tartok mínusz 45 ezer forintnál, a héten ki kell fizetnem a kakbért, szóval ha megjönnek a pénzeim, megint ott tartok, hogy egy percig sem leszek plusszban. Már szinte alig költök bármire, egyedül a net meg a tévé, mert távos suliba járok és még tankönyvem sincs, helyette net van. De a kaja nagyon viszi a pénzt. Egyszerűen nem tudom, hol fogjam meg a pénzt, kb. teszkó gazdaságos kaján élünk.
Járkáltam az önkormányzathoz és a családsegítőkhöz, hogy esetleg kaphatnék-e valami támogatást, de semmit nem tudnak adni. Azt mondták, nem kötelező GYED-en lenni. Hát köszi szépen, de a bölcsiben csak szeptembertől van hely a kisfiamnak (már 5 hónaposan beirattam). De addig mi lesz velünk? Nem sok hiányzik hozzá, hogy átlépjem a 100 ezres hitelkeretem, ha majd megint lakbért kell fizetni úgy, hogy már mínuszban vagyok. Próbáltam lakásfenntartási támogatást kérni, de a főbérlő nem akar még ideiglenesre sem bejelenteni, mert attól tart, hogy akkor lebuknának, hogy nem fizetnek adót az után, amit én fizetek nekik.
Már kb. minden nélkülözhető cuccunk fent van a Vaterán, hátha bejön egy kis pénz, hogy a mínuszomat valamennyire le tudjam nyomni.
Kispénzű anyukák, ti hogy tudok spórolni?
Köszi nektek!
Munkát max itthonit tudnék vállalni, mert nem tudom napközben kire hagyni a picit... Pedig akár azt is megtenném, hogy visszamegyek 4-6 órába dolgozni (megtehetném), csak a gyereket nem tudom hová tenni. Anyukám meg... Szóval szeret minket meg minden, de igazából ő sem szeretné nagyon, hogy odaköltözzünk.
nem beszélsz anyukáddal,hogy költzzetek egy 2 1/2szobás lakásba.Annyival nem drágább,e´s neked is könnyebb lenne.Mert egy szobával nagyobb lakás nem 50000Ft tal drágább.Kb.20000Ft-ot dobna rá.
E`s a nagyidhoz nem tudsz odaköltözni??Biztosan nehéz.
Hát rajta vagyok, hogy legyen valami aranyos, gyerekszerető pasi, csak nem egyszerű így ismerkedni... Pedig az tényleg jó lenne, ha együtt élnénk meg minden és megoszlanának a kiadások. Csak ilyen szempontból meg elsietni semmit nem akarok.
Azon gondolkodtam, hogy kéne ide egy bérlő társ, csak nem nagyon találok olyan embert, aki hajlandó lenne ideköltözni, mert a világ végén lakunk szinte és hát sokan gyerekkel se szívesen laknak együtt. Én se engednék ide akárkit. Ráadásul anyukám meg azt mondta, hogy akkor sokkal kevesebbszer jönne ide vigyázni a gyerekre, mert nem szeret idegenekkel találkozni.
Jajj annyira nem tudom, hogy mit csináljak. Ki kell húzni valahogy őszig, de hogy hogyan...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!