Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Beszélnétek arról, miért nem...

Beszélnétek arról, miért nem örülnek szüleitek gyermekeiteknek? Abortuszra rá akartak beszéni? Engedelmeskedtetek neki (k)? Kilátástlan helyzetből hogyan tudtok fölállni? Elküldtek otthonról? Mi lett a Babával s Veled?

Figyelt kérdés
2011. júl. 21. 18:20
1 2 3
 1/25 A kérdező kommentje:
Hány évesek vagytok? Első gyermek?
2011. júl. 21. 18:21
 2/25 anonim ***** válasza:
84%
Szia! 24 vagyok, férjem 28, külön házban élünk, szülők más városban. 8 hetes terhes vagyok, de még csak az én szüleim tudják, anyósomék szerint túl fiatal vagyok egy gyerekhez, úgyhogy nekik majd csak a 12.hét után mondjuk meg, amikor már hivatalosan is "felvállalom" (munkahelyen is bejelentem). Gondolom nem ilyen sztorikra voltál kíváncsi, de engem a saját helyzetem is felháborít, mert anyósomék reakcióját igazán nem értem, miért lennék én fiatal 24 évesen egy gyerekhez??? (Megjegyzem, ő 18 évesen szülte a férjemet). Mindig azzal jön, hogy jajj, ráérsz még, mert olyan kis fiatalnak nézel ki stb.
2011. júl. 21. 18:29
 3/25 anonim ***** válasza:
78%
*a "külön házban"-t úgy értettem, hogy külön a szülőktől...
2011. júl. 21. 18:29
 4/25 A kérdező kommentje:
Minden válasz érdekel!
2011. júl. 21. 18:31
 5/25 anonim ***** válasza:
80%

Sok éve, amikor terhes lettem, örültem és nem is volt kérdés, hogy megtartom-e...

Ez az állapot addig tartott, amíg el nem mondtam anyukámnak. Ő nem örült és ahogyan érvelt, kétségeket keltett bennem is. Úgy kezdtem érezni, hogy már én sem örülök és inkább meg akarok felelni a szüleimnek, elbizonytalanodtam. Csak akkor lett volna teljes az örömöm, ha ők is velem örülnek. Így tényleg "tehernek" kezdtem érezni és megszakítás lett a vége. Nagyon nehezen tettem túl magam rajta, sokat sírtam. Egy év múlva a kapcsolatnak is vége lett.

Most 8 hónapja várok arra, ami akkor az ölembe hullt és az első clostis hónapomat töltöm.

Sokszor úgy érzem, nem érdemlem meg még egyszer a gyermekáldást és bánom. Máskor arra gondolok, hogy szörnyű, ami történt, de tanultam belőle és ha mindez nem így alakul, akkor nem lehetnék most ilyen boldog a jelenlegi párommal és nem tervezhetnénk a közös életünket.

2011. júl. 21. 18:57
 6/25 A kérdező kommentje:
Hány éves voltál? Bébi hány hetes volt? Most hány éves vagy? Szüleid megbánták?
2011. júl. 21. 19:02
 7/25 anonim ***** válasza:
63%

18:57-es vagyok

25 voltam most 30 vagyok. A szüleimmel nem beszéltünk erről soha többet, szóval nem tudom, hogy megbánták-e.

Nagyon korán megtudtam, hogy terhes lettem, ezért úgy alakult, hogy a fogantatástól számított 4. héten mentem megszakításra.

2011. júl. 21. 19:12
 8/25 A kérdező kommentje:
Jóban vagy velük? Semmi negatívat nem érzel irántuk?
2011. júl. 21. 19:21
 9/25 anonim ***** válasza:
40%

Jóban vagyunk, szeretem a szüleimet.

Sokszor gondolok viszont a múltra és ilyenkor van bennem némi neheztelés, de nem hibáztathatok senkit, hiszen az én döntésem volt.

Te is ilyen helyzetbe kerültél?

2011. júl. 21. 19:53
 10/25 anonim ***** válasza:
94%

Szia. Én 18 éves voltam, amikor őrült szerelembe estem egy idősebb férfival, aki könyörgött egy gyerekért. Második próbákozós hónapban terhes lettem. Amikor a család megtudta, mindenki kiborult! Meg akartak győzni, hogy vetessem el, de nekem eszembe sem jutott rájuk hallgatni! A terhesség alatt szétmentünk az apával, így nagyon nehéz volt! A családom még a szülés előtt is győzködött, hogy ne is nézzem meg a babát, adjam örökbe! Persze, megint nem hallgattam rájuk! :) A szülés után anyaotthonba vettem, ami életem egyik legnehezebb időszaka volt, de a legszebb is, hisz kisbabám lett. :) A család lassan megenyhült! Ma már 8 éves a lányom, és a cslaád szeme fénye! :)

Az elején nagyon nehéz volt, hisz lemaradtam a fősuliról, egyedül maradtam egy babával, de ma már minden oké! Hozzámentem egy férfihez, aki imádja a lányomat és engem, és most a közös babán dolgozunk. :)

2011. júl. 21. 20:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!