Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek jól átgondolták a...

Szerintetek jól átgondolták a szülők ezt a döntést?

Figyelt kérdés
A játszótéren megismerkedtem egy anyukával.A lányai Keserű Málna és Keserű Alma.
2011. máj. 14. 18:51
1 2 3 4
 1/36 anonim ***** válasza:
100%

Ez komoly???

Nem hiszem hogy átgondolták de jól megkeserítették a lányaik sőt még a leendő unokájuk életét is...

anyja neve: Keserű Alma!!!!

Durva!!!!!!

2011. máj. 14. 18:57
 2/36 anonim ***** válasza:
84%

Lehet, hogy jól átgondolták, de nyilván nem jó szempontok szerint... még szerencse, hogy Szőlő nevű gyerekük nincsen...

Nem ellenzem az egyedi neveket, de könyörgöm, annak a gyereknek felnőtt korban is érvényesülnie kell - és akárki akármit mond, én nem tudok elképzelni egyetlen Keserű Málna nevű managert, vagy ügyvédet sem...

2011. máj. 14. 18:59
 3/36 A kérdező kommentje:

Azt mondta az anyuka, hogy így soha nem fogják elfelejteni a lányaik nevét.... (és nevetett)

az tuti, de én nem így tennem emlékezetessé a gyerekeimet....

2011. máj. 14. 18:59
 4/36 anonim ***** válasza:
100%
Hát a Keserű Napsugár és Keserű Hajnal is hasonlóan jó döntés lett volna szerintem... Manapság nagyon szeretnének kitűnni... De pont a gyerek nevével????
2011. máj. 14. 19:00
 5/36 anonim ***** válasza:
100%

A második válaszoló vagyok.

Az anyuka hozzáállása még megdöbbentőbb... aztán majd legyint, meg sóhajtozik, mikor a gyerekek zokogva mennek haza az iskolából, mert gúnyolják őket.

Mellesleg nem a neve, hanem a tettei tesznek (vagy nem tesznek) valakit felejthetetlenné.

2011. máj. 14. 19:03
 6/36 A kérdező kommentje:

Szerintem az a nem hétköznapi, ha valaki Mária, Erzsébet vagy Katalin nevet kapja mostanában.

Azzal tuti felfigyeltek volna a lányokra!!

Szeretem a divatos neveket (lányom Boglárka 5 éves fiam Levente 3 éves).

2011. máj. 14. 19:05
 7/36 anonim ***** válasza:
100%

Ugyan, a gyerekek mindent kicsúfolnak, nem kell ahhoz béna nevet adni...ha nem a nevükért, akkor majd másért.

Ettől függetlenül én sem adnám ezeket a neveket, de ha pl. a Málna (ami egyébként szép név) lett volna a kedvenc nevem egész életemben, akkor biztosan nem tettem volna le róla azért, mert a választottam vezetéknevével hülyén cseng.

Ez legyen a legnagyobb gondjuk az életben.

2011. máj. 14. 19:08
 8/36 A kérdező kommentje:

Igazából, ha tudta egész életében, hogy ezt a nevet akarja, akkor adhatták volna az anyuka vezeték nevével is nem?

Nem hiszem, hogy olyan pechesek, hogy Édes vagy épp Savanyú az anyuka vezetékneve, hogy az ne lett volna jobb választás.

A gyerekek tény, hogy bárkit tudnak csúfolni, de nem marad mindig gyerek....ezzel a névvel, pedig felnőttnek sem lehet túl lenni....

2011. máj. 14. 19:13
 9/36 anonim ***** válasza:
B u zi Barbara, Major Anna,Kispunci Béla, Gagyi Pálma .Ezek szerintem rosszabbak.
2011. máj. 14. 19:14
 10/36 anonim ***** válasza:
50%

Egy felnőtt nevét max. megmosolyogják, de intelligens ember nem akad fent rajta. Sok érdekes név van, színfolt a napban, ennyi, másnapra elfelejtem, hogy összefutottam egy Keserű Málnával.

Egy férjnek, apának meg nem is kell nagyobb sértés, mint az, hogy ne adjuk a vezetéknevét a közös gyereknek, mert nem passzol az álomnévvel. Ki menne bele egy ilyenbe? Én biztos nem várnám el a férjemtől. Aki egy név alapján képes ítélni, az meg is érdemli.

Egyébként sem tudhatjuk, hogyan zajlott a névadás az említett családnál, nyilván mérlegelték a dolgot, úgyhogy jó okuk volt, hogy ezt a nevet adják. Tényleg ez legyen a legnagyobb gondjuk :)

2011. máj. 14. 19:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!