Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mondjak le az anyaságról,...

Mondjak le az anyaságról, vagy hallgassak a szívemre és ne az emberekre?

Figyelt kérdés

30éves vagyok, így nincs sok időm várni.

Nincs munkám és a közeljövőben nem is várható (Nógrád megye..), örülhetek, ha minimálbérrel valahová fölvesznek.

Szeretnék tanulni még egy szakmát, de ezt baba mellett is megtehetem.

Ha gyereket vállalnék és GYES-t kapnék, férjemmel az összes bevételünk 110ezer Ft lenne havonta, ebből albérlet+rezsi havi 50-55 ezer.

Mostanában azon vagyok, lesz ami lesz, abbahagyom a gyógyszert, hisz mire várjak és azt elképzelni sem tudom, hogy ne legyen gyermekem, hisz ez a női lét legnagyobb értelme!

Másrészről viszont félek, hogy megkapnám a rokonoktól ( mondjuk jogosan ), hogy a semmire vállaltunk babát.

De szétszaggat a fájdalom ha csak meglátok egy babakocsit, annyira vágyom már saját gyerekre.

Volt valaki hasonló anyagi helyzetben mikor kisbabát vállalt?

Azt ne írjátok, hogy várjak, míg találok munkát és meglesz az 1 évem GYED-re, hisz itt minden bizonytalan, legutóbb is 3 hónap próbaidő után elküldtek minket egy helyi cégtől. Azóta fél éve csak várok az újabb lehetőségre, vagy ingyenes tanfolyamra amit támogat a munkaügyi.

2011. febr. 23. 19:31
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

Menj el orvoshoz megnézetni magad:) Mondd, hogy már x ideje próbálkoztok, nem jön a baba.

Nyugi, minden megoldható:)

2011. febr. 23. 22:09
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Én is azt tanácsolom, menjetek el orvoshoz (te és a férjed is)!Sok sikert és mielőbbi babázást kívánok nektek!
2011. febr. 23. 22:15
 13/21 anonim ***** válasza:
Végül is segélyből is fel lehet nevelni a gyereket...
2011. febr. 24. 08:46
 14/21 anonim ***** válasza:
Szia! Én is hasonlóan érzem magam, bár én 27 éves vagyok. Nincs munkám, itt nem is könnyű találni és én is fiatal anyuka szerettem volna lenni. Az a baj, hogy mások azt mondták, hogy gyedet egyáltalán nem kapnánk, ami 2 éves időszak. Csak utána a 3. évben a 28.500 Ft gyest.
2011. febr. 24. 09:20
 15/21 anonim ***** válasza:
Akinek nem volt munkaviszonya az rögtön gyest kap, azt hiszem 3 évig kapja + családi, + egyszeri anyagási ami 65000 körül van.
2011. febr. 24. 09:43
 16/21 anonim ***** válasza:

Én is pont ugyanilyen helyzetben vagyok, 29 évesen, párommal sok éve együtt vagyunk, itt lenne a a baba ideje. Sajnos már a munkaadók is úgy állnak az ember lányához, hogy ha még nincs gyereke, akkor lesz, és az ne náluk történjen meg :( És könnyű azt mondani, hogy "vállalj el bármit", mikor még takarítónőnek is rokkantnyugdíjast és helybelit keresnek!

Ugyanígy foglalkoztat az is, hogy ha pár év múlva kezdenénk próbálkozni, és akkor derülne ki, hogy gond van, az még rátesz időben. Anyukám fiatalon szült, én is mindig úgy gondoltam, így lesz.

Szerintem mi belevágunk, aztán lesz ami lesz. Külön dokira nem lesz pénz, de rengeteg olyat hallani, hogy az sem jobb néha, mint ügyeleten szülni. A babaholmikat be lehet használtan is szerezni, és gondoljunk bele, mennyit is használta őket az előző pici, néhány hetet? A tisztálkodási szerekből sem feltétlenül jobb annyival egy márkás, mint amennyivel drágább.

Max. jobban szét kell nézni, lehetőségeket keresni, és sajnos erre van időnk, hisz nincs munkánk:(

2011. febr. 24. 10:55
 17/21 anonim ***** válasza:

Szia!

Jaj, de nehéz kérdés!

Ne haragudj, hogy ezt mondom és tudom, hogy nem ezt szeretnéd hallani, de albérletbe, munkanélküliként én biztosan nem vállalnék gyereket.

A gyes és a csp. kb. 40.000 Ft, ez nagyon kevés. És ha ne adjisten a párodnak sem lesz munkája, akkor nagyon nagy kakiban lesztek! Ha mondjuk max. gyed-et kapnál, az 90e körül van, akkor abból legalább az albit ki tudjátok fizetni.

A költözés nem jöhet szóba?

2011. febr. 24. 14:58
 18/21 A kérdező kommentje:

Költözni nem tudunk, mivel férjem BAR listás, nem kapnánk hitelt.

Pont 2 hete voltam állásinterjún, a vezető rákérdezett, hogy van-e gyerekem, vagy mikor tervezem...pedig úgy tudom, ilyet illegális kérdezni, hisz diszkriminatív.

Azt hazudtam könnyedséget színlelve, hogy még 1-2 évig nem szeretnénk biztosan. Így sem vettek fel, bár lehet, más oka volt.

Szerintem én is abbahagyom a gyógyszert jövő hónaptól, hisz úgyis tudom, hogy ha a baba eljön hozzánk, akkor az azt jelenti, hogy a fentiek is úgy gondolják jó helye lesz, ha meg nem esek teherbe, legalább nem 35 évesen derül ki.

A szüleim is tudnak segíteni ha másban nem, hát élelmiszerrel és én bízom a jobb jövőben.

Ráadásul szidjatok, de két babát mindenképp szeretnék, testvér nélkül borzalmas felnőni.

2011. febr. 24. 19:35
 19/21 anonim ***** válasza:

Bocsi, hogy értetlenkedek, de a költözéshez minek hitel?

Ha albérletben laktok, akkor simán elköltözhettek máshová, nem?

Falun laktok amúgy vagy egy nagyobb városban?

Mondjuk az tény, hogy pl. Bp-en csak az albi 50ezer és erre jön rá a rezsi, ami min. 30.

Na mind1, lehet, hogy én csak azért beszélek ilyen lazán a költözésről, mert elég sokat költöztünk már sajnos :(

Szerintem akkor is felelőtlenség így gyereket vállalni, de ez természetesen a te (ti) döntésetek.

Minden jót kívánok!

2011. febr. 25. 07:33
 20/21 anonim ***** válasza:

Sok szerencsét a babához:)

Igen fennáll a veszély, hogy a másik szülő is elvesztheti a munkáját (reméljük nem történik meg),de egy férfinak általában könnyebb egy "bármilyen" fizikai munkát találnia átmenetileg, amíg nem lesz újra megfelelő. Nőknek csak a takarítás marad, vagy varrás, betanított operátor...Jó esetben, ha egyáltalán van, de ilyen helyekre sem szeretnek felvenni "túlképzetteket"(már az érettségi is az), mert azokat nem lehet bábuként rángatni és elhitetni velük, hogy nincs szabadság...De nem akarok negatív lenni, fel a fejjel:)))

tegnapi 10:55-ös voltam

2011. febr. 25. 09:02
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!