A doki nénire vagy a védőnénire hallgassak inkább?
A doki nénink egy aranyos,mi kértük fel őt hogy legyen a dokink.(Apuka gyerekorvosa) A védőnéni a lakhely szerint illetékes,ő is aranyos. De teljesen más véleményen van mint a doki. Mikor terhes voltam az elején hozzájártam,majd összeköltöztünk az apukával igy védőnő váltás volt,de most 7hós korában vissza költöztünk a körzetébe igy ujra ő a védőnénink.(Nem veszi figyelembe pl azt h jártunk DÉvény tornára) S nem tudom melyikükre hallgassak. A dokinéni puhatalput javasol,védőnéni kemény talpút.(Még nem megy a lányunk,csak lépked az ágy mellett) Dévény doki is puhatalpút mond. S nehéz eldönteni,mert ugye mikor mi kicsik voltunk akkor kemény talp.. most puhatalp a "menő"... Más:
Védőnéni adna már neki tejet,babatejet(de bolti uht-s tejet) Doki néni szerint ráér ,hisz még szopizik; de ha kapna kkor is kizárólag házi tejet(s azt forralva)Napi 4-5 szopi van még neki...
Barátnőm a cipőr azt mondja h kérdezzük meg majd az ortopéd dokit,ha elkezd menni akkor kell visszamenni hozzá. Mert ő is puhatalpazott,de befordult a lánya bokája igy nekki keményet mondott a doki! Segitsetek! Nagymamám is a keményre esküszik,anyum meg puhát mond...
Párom is a puhát mondja!Ti mit gondoltok???
Érveket,ellenérveket szeretnék kapni! (13hós a lányunk,lassan lehet elindul;én 18hósan indultam el )
Cipőből nem a talpa lényeg, hogy milyen, hanem a sarka, hogy jól tartsa a bokáját, "kérges" legyen. A talpa legyen kemény, de kézzel enyhén hajlítható, hogy a járás közben ne maradjon mereven. Ilyenek a Supi+ és a Salus cipők. Ezek szupináltak (ferde a sarkuk), a boka befele dőlését is korrigálják.
Tej ügyben meg nehogy 7 hónaposan kezdj neki tejet adni! Ha szopizik, mostanában kellene elkezdeni bevezetni a tejtermékeket, ilyen sorrendben: joghurt, túró, sajt, tejföl. 1 éves korában pedig a bolti vagy házi tej forralva. Jó zsíros, legalább 2,8-as, és nem tartós, mert annak nem sok köze van a tejhez.
Ha szoptatod még akkor, higítani sem kell neki, először 0,5 dl-t adj neki,utána szoptasd meg, pár naponta növeld 0,5 dl-el a mennyiséget. Ha allergiás lenne, azt egyből látod rajta így, akkor próbáld meg pár hónap múlva újra.
Mintha én írtam volna, minden sorával egyetértek!
Egy valamit olvasott csak el az előttem író, nem 7, hanem 13 hónapos a gyerek, így szépen lassan el lehet kezdeni a tejtermékek bevezetését, tehát először sajt, majd túró vagy joghurt, és ha ezekkel semmi gond, akkor mehet a tej. Ne higítsd, ne adj neki "feles" tejet (fele víz, fele tej), annak semmi értelme nincs, ha allergiás volna rá, akkor attól is kijönne.
Igen, köszi a javítást! :)
Az elején olvastam, hogy "most 7hós korában..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!