Melyik "énemre" hallgassak második gyerek ügyben?
Van egy 1,5 éves gyerekem és nem tudom melyik énem legyen a domináns. Az egyik:tök jó , hogy már ilyen nagy, jár beszél, eszik amit mi, nincs különösebb gond, a szurikat megkapta nem lesz lázasság csak ha beteg...stb szóval értitek, hogy a gond nagy része már elmult, persze kisgyerek kisgond nagy meg nagy ahogy mondják de mégis azért már most csak nagy és okos és egyre azabb is lesz szóval elég ez a gyerek, most örüljünk hogy már el lehet menni akár 2000kmre is kocsival nyaralni vele, meg szinte semmiben nem akadályozza az életünket.(ezeket jóértelemben vegyétek, nehogy azt higyjétek szörny vagyok)
A másik:imádtam terhes lenni, jó lenne még egy baba, tök jó szülni meg kihordni, meg nincs annál jobbmint mikor megölel és én megölelem,buha bőrét megpuszilom, ahogy azt mondja anya..stb, azaz ujra teherbe esni és szülni.
Melyik énemre hallgassak?
Csak én érzek igy?
Hú, nekem is ilyen érzéseim vannak (vagyis lennének, ha szóba jöhetne most egy második baba). Bár én terhesnek lenni nem imádtam, de annak más okai voltak. Nekem két és fél éves fiam van, és olyan jó hogy már ilyen okos, önálló, lehet mellette mindenfélét csinálni, mert mondjuk én azt is élvezem, hogy 2-3 napot is elvan a nagyival (mondjuk ilyen hosszú időt nagyon ritkán van ott, de 1-1 estét azért szokott), mert ő még ott született, vagyis persze kórházban, de még a nagyinál laktunk, neki az olyan, mint a második otthona. Meg mostmár bölcsis, tanulok meg minden, és ha lenne mégegy baba, akkor ezt megint be kéne szüntetni egy időre. Viszont olyan jó egy pici babával összebújni, ellátni, gondozni, szeretgetni...
Én mindenesetre megvárom, amíg a fiam iskolás lesz, mert kell nekem az a rohadt diploma, és így is 27 leszek, mire megszerzem, nem akarom ezt tovább csúsztatni. Utána még dolgozni is akarok legalább 2-3 évet, hogy ha a második után visszamegyek dolgozni, legyen valami szakmai múltam is, ne akkor kelljen a nulláról kezdeni. Szóval nálam most egyenlőre az van, hogy 23 évesen szeretnék most jó értelemben véve a karrierre is koncentrálni, illetve először a tanulásra, vagyok abban a szerencsés helyzetben, hogy van már egy gyermekem, így nem hajt a tatár, hogy most annyira akarjak mégegyet, de majd annak is eljön az ideje.
Viszont nem tudom, hogy te hány éves vagy, és hogy milyen terveid vannak a jövőre nézve. Mert ha mondjuk te nem vagy olyan fiatal mint én, akkor azt mondanám, hogy 1-2 éven belül bevállalhatod simán, ha neked a munka is rendben van, meg minden ilyen. Ha viszont még fiatal vagy, és esetleg szakmailag is lenne még hová fejlődnöd, és erre igényed is van, akkor azt mondom, hogy kicsit várj még a második picurral, egy már úgyis van, és élvezd ki, hogy már kicsit nagyobbacska, és napról napra okosodik, növekszik, és kicsit tudsz másra is koncentrálni.
De a döntés persze a tiéd, illetve a tiéd és a párodé.
Ezt a te énednek kell kiválasztani is:)
Ne hallgass külső tanácsra.Biztos tudod legbelül, hogy mi az igazi, amit szeretnél, ezt próbáld felszínre hozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!