Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Pénzkérdés a gyerek? Nem...

Pénzkérdés a gyerek? Nem tudom, mit tegyek, a szívemre vagy az eszemre hallgassak?

Figyelt kérdés
Július 01-től csökkenni fog a fizetésem, az elmaradó 13. havi miatt. Közben az árak egyre feljebb mennek. Kettőnk fizetése elég a megélhetésünkre, nem mondom, hogy hú, de el vagyunk eresztve, de mivel odafigyelek mit vásárolunk és mennyiért, azért kijövünk a pénzből. Mivel már mindketten közelebb vagyunk a 40-hez mint a 30-hoz, nem nagyon érünk rá, hogy várjunk 8-10 évet, hátha jobb lesz. És mivel "idős" szülők leszünk - ha leszünk - szívem szerint 2 gyereket vállalnék, hogy majd, ha mi nem leszünk, legalább egymásra tudjanak támaszkodni. (Nem nagy a családunk és nem is túl összetartó.) Két gyerek viszont már szinte luxusszámba megy, ha az ember tisztességesen akarja felnevelni. Nem márkás cuccokra gondolok, egyszerűen csak a mindennapi életre: étel, iskola, ruha, néha állatkert, könyv, mozi, stb. Egyre durvul a körülöttünk lévő világ is, ez is aggaszt, mibe érkezik majd az a csöppség. Ha racionálisan végiggondolom, azt mondom, nem lesz gyerek. Viszont mégis folyton ott motoszkál bennem az a de...
2009. júl. 1. 17:54
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem élünk rosszul, a férjem szeretne tesót, de én a pénztől teszem függővé. Szeretném, ha a második is megkapná azt, amit az első babám. Természetesen semmi felesleges dolog, csak amire szükség van. Nem szeretném, ha fizetésig kell várni, h gyógyszert vegyünk neki, vagy hasonló. Most ennek a közelében sem járunk, de ki tudja, mi lesz jövőre...Én teljesen megértelek. Egy gyerek azért csak belefér, nem?
2009. júl. 1. 18:01
 2/8 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem az őskortől kezdve nem volt egy olyan időszak ezen a földön, amikor azt lehetett volna mondani, hogy bátran lehet gyermeket vállalni, mert minden rendben lesz. Szegénység, járványok, primitív létkörülmények, világháborúk...stb. Sohasem volt jó.

Csakis te döntheted el, hogy akarsz e annyira egy babát, hogy érte akár lemondj bizonyos megszokott dolgokról vagy életszinvonalról.

El tudod e képzelni, hogy neked sohasem lesz gyereked? Megbékélsz e vele, ha nem?

Az anyagi körülményeitek most jók, ahogy írod. Ha születni fog babátok, tény, hogy nehezebb lesz ilyen értelemben az életetek. Vállalod vagy sem? Akármit döntessz, senki nem fog elítélni, mert racionális (pénz)és érzelmes (baba) döntés közül kell választanod és minkettő nehéz kérdés.

Bár én nem bírnám elképzelni az életemet gyerek nélkül, a gyerek hozzá tartozik az élethez. De kinek mi a fontos.

Abban biztos vagyok, hogy legtöbben azt fogják neked tanácsolni, hogy vállaljatok gyereket, nem vagytok ti szegények, hogy abszolut ne engedhessétek meg magatoknak, sőt.

Valamilyen szinten kicsit önző hozzáállásnak tűnik nekem a részedről ez a bizonytalankodás ilyen anyagi körülmények mellett. Nem megbántani akarlak. Csak tény, hogy több felé kell majd azt a pénzt osztani, de az a boldogság, amit egy szülő érezhet, az megfizethetetlen.

2009. júl. 1. 18:08
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

számold össze hogy kb mennyi forint kell ahhoz, hogy majd ruhákat vegyél neki, pelenkát, stb.

végülis mindenből meglehet venni az olcsóbbat, de azzal számolj, hogy később ő is szeretne majd divatosan öltözködni, eljárni szórakozni, stb.

2009. júl. 1. 18:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
18:08-nak: nem önző, nem magáért aggódik, hanem hogy a gyereket eltudja e rendesen tartani
2009. júl. 1. 18:12
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat! Ez a jó ebben az oldalban, hogy mindenki leírhatja a véleményét, gondolatait és többféle szempontból lehet látni egy-egy kérdést/megoldást.
2009. júl. 1. 18:43
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Én is sok ismerősömtől kaptam ezt azt, használt ruhákat, pelenkázót, használtan vettünk babakocsit...

Csak akad valaki aki segítene????

Azt mondják a gyerek mindig rosszkor jön, ez tény, de azért megoldható minden.

2009. júl. 1. 20:02
 7/8 anonim ***** válasza:
Én semmi bántó vagy sértő dolgot nem írtam, vagy nem akartam írni. Azért nem kellett volna ennyire lepontozni.
2009. júl. 2. 15:12
 8/8 A kérdező kommentje:
Mindenkinek köszönöm a véleményét, hozzászólását. Senkit nem pontoztam le, éppen az a lényeg, hogy kíváncsi voltam mások véleményére. Számomra minden nézőpont hasznos volt.
2009. júl. 2. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!