A szívemre vagy az eszemre hallgassak?
Sziasztok!
Elmesélem röviden a történetet. Van két gyerekem egy 4 éves lány és egy 2 éves kisfiú. Imádom őket, ők a mindeneim. A férjemmel már régóta nem jó a viszonyom ezért el is fogunk válni. Fél évvel ezelött jött valaki az életembe akiről úgy éreztem, hogy a világon mindennél jobban szeretem és azt mondta, hogy ő is engem. Feladta az eddigi életét munkát keresett itt és idejött hozzánk. Azt gondoltam végre egy olyan emberrel nevelhetem a gyerekeimet akit imádok és végre boldog lehetek. Ez így is volt egészen eddig amig ki nem derült, hogy terhes vagyok. A párom hallani se akar a gyerekről. Azt mondta ha a baba marad akkor ő megy és többet hallani se akar rólunk. Nem volt megtervezve majd késöbb csinál nekem másikat. Ennyit a nagy szerelemről,egy világ omlott össze bennem :( Véletlen baba, de akkor is ő már itt van és napról napra fejlődik és dobog a kis szivecskéje, nem úgy van az, hogy majd csinálunk másikat. Úgy érzem nem birnék feldolgozni egy abortuszt. Neki könnyű, ő visszamegy és folytatja az életét ott ahol abbahagyta, na de velünk mi lesz és egyáltalán ha abortuszra megyek ezek után hogy maradjak egy ilyen emberrel. Na és persze még mindig azt állitja, hogy mindennél jobban szeret engem. Nekem kell ez a baba :( Amikor megláttam az uh-n le se birtam venni róla a szemem, főleg így hogy már van két gyerekem és tudom mit veszíthetek. Nagyon szomorú vagyok és nem értem, hogy lehet hogy ennyire összeomoljon körülöttem minden. Nem vagyok az a panaszkodós típus így inkább csendben sírok és közbe fogalmam sincs mit csináljak. Kérlek adjatok tanácsot, hogy ilyen esetbe mit lehet tenni!Ha az eszemre hallgatok akkor az abortuszt választanám, de ha a szívemre ami erősebb, akkor én nagyon szeretném ezt a babát.
Előre is köszönöm.
Ez valóban egy rettenetes és nehéz döntési helyzet, de mi nem dönthetünk helyetted.
Az a gond, hogy a jelenlegi párod nem akarja a gyereket, és most nagyot csalódtál benne.
Később szinte biztos, hogy szakítani is fogtok.
Nem tudom, mit tegyél.
Azt tudom, hogy én a helyedben megpróbálnám őt meggyőzni, hogy tegyünk egy próbát, hagyjuk meg a babát, ez nem úgy megy, hogy majd csinálunk másikat. Ha boldogtalan lesz, később még mindig szétmehettek, élheti az életét.
De nagyon sanszos, hogy abból tudsz csak választani, hogy három gyerekkel maradsz egyedül, vagy két gyerekkel, kicsit később.
Sajnálom.
Ha mindennél fontosabb vagy a párodnak, és szeret, akkor nem hagy el, ha teherbe esel, ő is pont úgy megcsinálta azt a gyereket, mint te!
Olyan nincs, hogy megy tovább, és éli az életét: ha megtartod a gyereket, akkor fizet gyerektartást, és apa lesz. Ha tetszik neki, ha nem.
Közös döntésre kéne jutnotok, de úgy nézem, te nagyon szeretnéd ezt a gyereket, ő meg nagyon nem.
Ez nagyon szomorú történet.
Én is kétszer szültem, ezek után az élmények után képtelen lennék abortuszra.
Viszont az eszemre hallgatva tudom azt is, hogy egyedül képtelen lennék 3 gyereket nevelni - főleg anyagilag...
Amit innen névtelenül tanácsolhatok, az csak a beszélgetés a pároddal...
És azt már csak zárójelesen jegyezném meg, hogy ha engem a párom abortuszra "készerítene", akkor addig tartott a kapcsolatunk.
Első vagyok.
Akkor nincs más, mint tisztázni a pároddal, hogy ha szeret, akkor kell neki a GYEREKETEK, mivel nem a tiéd, hanem a tiétek.
Ha nem kelletek neki, akkor nem szeret, ez csak duma.
Szerintem ő még mindig nem érti, mekkora megrázkódtatás lenne neked egy abortusz, és úgy gondolja, hogy utána az élete megy tovább, mint eddig.
De a legnagyobb nehézség, hogy "szorít a határidő", mivel ha eltelik a 12. hét, már nem lesz választásod.
Én úgy érezném, hogy egy olyan törés következett most be, hogy azt nem javíthatja meg semmi... itt már akármi történik, a párod kimondta ezeket a borzasztó szavakat, nehéz döntés elé állított...ha bevállalod egyedül a babát, és úgy döntesz, nem kell a támogatása, segítsége, lehet, hogy egy idő után megbékél a helyzettel, szeretni fogja, de benned akkor is megmarad ez a tüske, az biztos. Ha nem tartod meg a babát, lehet, hogy életed végéig bánni fogod. De gondolom, ha nem tartod meg, akkor a pároddal is szakítasz, mert képtelen leszel ránézni. Nagyon nehéz helyzet, de tudni kellene, hogy MIÉRT nem akar gyereket? Anyagi okok, esetleg van már neki?
Ha úgy gondolod, hogy a te lelki békéd, anyai ösztönöd miatt megtartod a kisbabát, és a párod elhagy mégis, ám Te így is tudod vállalni, akkor vállald!
Utolsó vagyok.
Ne haragudj, hogy megkérdezem, de védekeztetek? Vagy tudta, hogy bármikor terhes lehetsz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!