Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Na most kire hallgassak? Az...

Na most kire hallgassak? Az orvosra vagy a túlbuzgó anyukámra és nővéremre?

Figyelt kérdés

Kisfiam éppen beteg, múlt héten volt hörghurut, most pedig már nátha és hasmenés.De a nővérem holnap megy kontrollra az asztmás kisfiával vissza a pulmunológushoz és itt erőszakoskodnak velem hogy Ők (anya + tesóm) már pedig elviszik a kisfiamat is magukkal és megnézetik.A gyerekorvosunkkal pedig azt beszéltük meg, hogy most csak időpontot kérjenek, pont a hasmenése miatt.. még nincs 1 éves a babám, a doki szerint eddig még felesleges, mert bár valószínűnek tartja Ő is az asztmát, de itt 1 év alatt nem vizsgálják a babákat, csak ha nagyon komoly a dolog.Viszont a kisfiamnak eddig még csak 3 hörghurutja volt ami arra utalhat.Értem ez alatt hogy nem fullad csak beteg lesz.

2. Had döntsem már el én , nem?

Oké vinni fogom , de milyen az már hogy levonatozok 80km-t egy hasmenéses babával, minimum 1 utazóval a ruhaváltások miatt, meg gyógyszer, diétás kaja, stb..Ráadásul nagyon anyás, és engem itthon szándékoznak hagyni a tesóm többi gyerkőcére vigyázni.

Rendben van, valahol igazuk van, hogy jobb előbb túl esni a dolgokon, mint utóbb, de megbeszéltem az orvossal, nincs 1 éves , nem hörög, szó szerint fosik.Most nekem legalábbis az az elsődleges hogy ne száradjon ki , mert alig iszik valamit, 10 percenként szívom az orrát, mert annyira tele van.És Ők meg csak rágják a fülemet.Most komolyan, mondjátok meg Ti hogy látjátok, mert én már az idegösszeomlás szélén állok tőlük.

2011. jan. 11. 16:13
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Én a magam részérő nagyon utálom,mikor kéretlenül osztják az észt.Hallgass az orvosodra és a megérzésedre.
2011. jan. 11. 16:24
 2/7 anonim ***** válasza:
*részéről
2011. jan. 11. 16:24
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem semmi kép ne engedd ,hogy ilyen betegen elvigyék!Ő a te gyereked és ne, hogy már ők döntsék már el mikor hova legyen víve!!Teljesen kiakadtam ahogy olvastam amit írtál felháborító ,hogy már bocs de ennyi eszük nincs, hogy 1 beteg babát hurcolni össze vissza :-(
2011. jan. 11. 16:25
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

1.Beteg gyerekkel nem lehet szakrendelésre menni kivétel a fül orr gége és a fogászat és a labor.Az összes többi szakrendelésről haza küldik.

2.Igaza van a dokidnak!Kérj időpontot.Az én fiam is kicsi kora óta hörghurutos mindig és kb. 4 éves kora óta járunk pulmóra.

Úgysem tudnak vele mit kezdeni!Vesznek majd vért vagy kiíratják rá és megnézik az Ig szinteket.Ebből is csak arra tudnak majd következtetni hogy allergiára hajlamos vagy sem.

3.A folyamatos hörghurut nem alapfoka az asztmának!!!

Az én fiam kb.6 éve hörghurutos a komolyabb felsőlégúti fertőzésektől, mégsem asztmás,pedig még allergiás is!

Viszont van akinél kialakul az asztma.

Hozzá kell szokni, oda kell figyelni és amennyire lehet meg kell előzni a fertőzéseket.

Adj időt a babádnak had gyógyuljon fel a betegségből!!!A te gyereked, a te felelősséged!Hörghurutba még senki nem halt bele, viszont az erős hasmenéstől komolyan ki száradhat.Adj neki Smecta port és pro+kid-et reggel és este is.Mind kettőt lehet 3hónapos kortól adni!

Jobbulást!!

3 gyerekes anya

2011. jan. 11. 16:40
 5/7 A kérdező kommentje:

Mit ne mondjak, felhúztak rendesen!

Ha még mindig a hörghurut lenne a baja, egy szavam sem lenne vinném azonnal, de így??Mert hogy szerintük hogy beteg most úgyis hallani lehet hogy csinál a tüdeje.A t@@@@ ki van már komolyan mondom , mindjárt 30 vagyok.Arra elég érettnek látnak hogy én vigyázzak meg pesztrálkodjak a tesóm gyerekeire, arra ezek szerint nincs elég sütnivalóm hogy a saját beteg gyerekemmel mit kell/lehet csinálni?

2011. jan. 11. 16:41
 6/7 A kérdező kommentje:

Bocsi, csak megírtam a kommentemet még a kérdés után, csak orrot szívtunk és nem küldtem el:

Köszönöm a válaszaitokat!

Ez az hogy szerintem is "odázható" most a pulmo a hasmenés miatt, és nem bírják megérteni hogy ha azt mondom hogy nem akkor az nem.Mert hogy Ők hány gyereket felneveltek és csak tudhatják már.Én meg úgy gondolom hogy ezt az egy gyermeket szeretném megkímélni minden felesleges zargatástól és betegségtől.

Meg aztán ennyi erővel a szomszéd Pista bácsival is elküldhetném a z orvoshoz, tök mindegy lenne nem igaz?!Mi a fenét csináljak már velük hogy megértsék?????Az én gyermekem, én viszem, az orvos ezt mondta ez lesz.Hasmarssal meg soha sehova csak az ágyba?

2011. jan. 11. 16:47
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Nekem pont most magyarázta el egy gyerekorvos a Bethesdaban, hogy a babák azért lesznek gyakrabban hörghurutosak, mert még szűk nekik a hörgőjárat, és a váladék jobban nehezíti a légzésüket, de megfelelő kezeléssel hamar elmúlik nekik, csak akkor okoz gondot, ha gyulladásba lép át, és nem kezelik.

És nem feltétlen kell asztmára gondolni, persze lehet valaki asztmás, ha nem kezelik megfelelően, mostanában nagyon felkapott dolog, hogy minden légúti megbetegedés asztmához meg allergiához vezet.

Amúgy nálunk az volt szép, amikor a fiam már szürkült, annyira nem kapott levegőt a hurut miatt, és közölték ahhoz nem kell orvos, meg mivel erőlködött visszahányta a felszakadt váladékot, na okos telefonáló rokon közölte az biztos kalici vírus, azzal meg pláne minek megyek dokihoz nem kell azt kezelni. Szóval én bevittem a kórházba...

Amit javaslok, amikor a kicsi már jobban lesz akkor beszélsz a dokiddal, és szépen ahová beutal elmész. Addig meg a pattogó rokonokat csukd ki a lakásból...

2011. jan. 11. 17:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!