Mit szólnátok ha a 17-18 éves lányotok azzal állna elő hogy terhes? Hogyan reagálnátok rá?
Érdekes, az senkinek nem tűnt fel, hogy egy 18 éves lány már nagykorú, tehát én nem kényszeríthetem abortuszra az anyjaként.
Egy 14-15 éves még nagyon fiatal, ott nem hiszem, hogy van választási lehetőség, de egy 17-18 éves már tud önállóan, vagy mások véleményét meghallgatva dönteni a jövőjéről. Én megbeszélném vele mit szeretne, és közösen döntenénk.
Én is ismerek olyat, akinek anyukája is fiatalon szült, ő meg 19 évesen, és az egyik legjobb anyuka akit ismerek.
Érdekes, az senkinek nem tűnt fel, hogy egy 18 éves lány már nagykorú, tehát én nem kényszeríthetem abortuszra az anyjaként.
Az egy dolog,hogy nagykorú,de amig aszülei tartanák el őt és a gyerekét is,addig szerintem van beleszólásuk.
Akkor nincs,ha a gyerek elköltözik,elmegy dolgozni és eltudja egyedül tartani és felnevelni,vagy az apukával együtt a gyereket.
"... Érdekes, az senkinek nem tűnt fel, hogy egy 18 éves lány már nagykorú, tehát én nem kényszeríthetem abortuszra az anyjaként.
Egy 14-15 éves még nagyon fiatal, ott nem hiszem, hogy van választási lehetőség, de egy 17-18 éves már tud önállóan, vagy mások véleményét meghallgatva dönteni a jövőjéről. Én megbeszélném vele mit szeretne, és közösen döntenénk..."
==========================
Ez nagyon szép, csak ott hibázik a gondolatmenet, hogy az a 18 éves, aki még nem rendelkezik önálló keresettel, és még őt is eltartják a szülei, vajon milyen jogon döntögetne más kárára?!...
Vagyis szerinted jogos, hogy az eltartott 18 éves egy újabb gyereket sóz a szülei nyakára az akaratuk ellenére?!
Erre a szülőket senki nem kötelezheti!!!
Önálló döntése csak annak lehet, akinek van önálló jövedelme (amiből el tudja magát és a gyerekét is tartani) és van önálló lakása!
18:20 vagyok
Az egyedül ne úgy értsétek hogy mikor megtudta hogy terhes anya akkor lehagyta hanem mikor 3-4 éves voltam de a mai napig nagyszerű apa.
ha elém állna,hogy terhes,akkor rábeszélném az abortuszra.Tanuljon,alapítsa meg a jövőjét,és utána alapítson családot..Ha ragaszkodik a babához..hát megteheti,de ne az én nyakamra...Így is kidolgozom a belem,hogy minden fizetve legyen,hogy ne kerüljünk ki az utcára..és ha tudja,hogy máról a holnapra élünk akkor ne csesszen így ki velem..Megszülheti ha akarja,de akkor a gyerek apjával együtt gondoskodjanak a gyerekről..
Azért ezek a lányok akik ilyen idősen terhesek,végig gondolhatnák,hogy a szülőknek is mekkora teher lenne,és az ő életüket is tönkre teheti,megváltoztathatja..
Ha valaki családot akar,akkor csakis magának akarjon...Akkor nevelje is fel,teremtse is meg a feltételeket hozzá..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!