Normális dolog hogy egy cseppet sem élvezem az anyaságot?
Teljesen ugyanígy voltam, mint te.. mintha magamat hallanám.. már minden megfordult a fejemben.. az összeomlás szélén álltam. Nem volt se éjszakám, se nappalom. Ha elaludtam, arra ébredtem, hogy egész testem remeg. Enni nem bírtam. Csak sírtam. Nem láttam kiutat. nálunk kb. 5 hetesen kezdett változni a helyzet. Annyival könnyebb volt, hogy mi a legelejétől tápszeresek vagyunk, mert a komplikált szülésem után, és az idegeskedéstől nemigen volt tejem. (és ugye a tápszeres babák tudomásom szerint nyugodtabban is alszanak, valószínű jóllaknak, és nem ébreszti őket az éhség). Szóval, 5 hetesen elmúltak a hasfájások, és átaludja az éjszakát. Nem lehet, hogy fáj a babád hasa? Nálunk a Gripe Water vált be, próbáld meg, hátha... Előtte nálunk is egész napos ordítás volt, főleg este.
Akik az én ismerősi körömben szültek, kivétel nélkül mindenki azt mondta nekem négyszemközt, hogy jópár hétig nem élvezte az anyaságot, sőt... Persze ezt nem meri az ember bárkinek bevallani. Ez egy tök új helyzet, teljes embert kíván, és ránk, nőkre hárul.. Vannak kivételek, de ahhoz nagyon nagyon igazi kitartó anyatípusnak kell lenni. Kitartás, ahogy kevésbé lesz sírós a picid, elkezdesz hozzá kötődni, és már teljesen másképpen fogod megélni!!! Imádom a picim!
Ó bizony ezen sokan átesünk. Én mindig azt mondtam, a férjem sokkal jobb, mint én, nyugodt volt stb. én meg csak azt éreztem, hogy feszült vagyok. Mondjuk a szeretet érzésem megvolt a gyerek iránt, de láttam már olyat, hogy nem érezte, de elmúlt, vagyis megjött az érzés.
A nőknek sokkal nehezebb, mert érzik a nyomást, hgoy nekik kell megfelelniük, míg a férfiak "csak"amolyan segítő szerepük van. Ne aggódj, próbálj relaxálni amikor tudsz kicsit pihenj le, és gondolj pozitív dolgokra, amik megnevettettek, ha több a soknál, akkor orvoshoz, nem szégyen oda menni, segíteni vannak !
Szia!
Teljesen megértelek! Én sem vagyok egy ősanya típus, nekem is kellett pár hónap, amíg belejöttem az anyaságba, pedig nekem könnyebb volt, mert a szüleim is segítettek és volt a lakótelepen 2 anyuka, akikkel pár héten belül szültünk, így volt kivel beszélgetnem és kicsit kikapcsolódnom.
Úgyhogy ne szégyelld, amit érzel, próbáld higgadtan megbeszélni a pároddal, hogy szükséged lenne egy kis babamentes időre, ő pedig legalább kettesben ismerkedhetne a kicsivel.
A szoptatást pedig nem muszáj feladnod! Azt is lehet, hogy egy ideig szopi után megkínálod tápszerrel a kicsit, hátha tényleg az a baj, hogy kevés neki a tejed (amit nem csodálnék, ha ennyire kivagy idegileg) és akkor jóllakna és nem ordítana.
Nálunk is ez volt a baj, 4 hónapos kora körül majdnem elapadt a tejem, de én nem akartam feladni, ezért inkább 1 hétig kapott kiegészítést, én lenyugodtam és minden rendbe jött.
Persze, ha nagyon tehernek érzed a szoptatást, akkor hagyd a francba, nem csak attól lehetsz jó anya!
De az tény, hogy ezt a pár hónap nagyon gyorsan elszáll és soha többé nem pótolhatod.
Remélem nemsokára túl leszel rajta, minden jót kívánok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!