Normális dolog hogy egy cseppet sem élvezem az anyaságot?
Hát, azért ez szerintem már közelít a szülés utáni depihez.
Segítséged nincs, aki kicsit tudna foglalkozni a babával, amíg Te pihensz?
Az állandó sírás oka lehet a hasfájás, erre nagyon sokféle szert lehet már kapni, amik könnyíthetnek a helyzeten (espumisan, infacol, greap water)
Szoptatni meg szerintem nincs értelme, ha fáj, és csak kínlódás. Ezt szoptatós anyukaként írom pedig. Próbáld ki a tápszert nyugodtan, nem az ördögtől való az, hátha ennyitől is kicsit könnyebb lenne az életed. És íg pl apukára hagyhatnád fél napra a babát, elmehetnél kicsit kikapcsolódni...
Anyának lenni nagyon jó, erre te is rá fogsz jönni, ha túl jutsz az első nehezebb időszakon. Kitartás!
Szerintem is depresszió lehet a háttérben. Mielőbb kérj segítséget szakembertől, mielőtt még súlyosabbá válna a helyzet.
És még annyit fűznék hozzá, hogy sok helyen olvastam, és tapasztaltam is, hogy a baba 3 hónapos korára kezdi sok anya azt érezni, hogy kicsit könnyebb a napi rutin, akkorra rázódnak össze. Remélem nálatok is bekövetkezik ez az összerázódás.
17:42-es!
Legyél is büszke magadra meg a párod is, hogy ekkora bunkó tahó vagy!!! Belegondolsz te abba, hogy nem mindenki tud szoptatni?! Különben meg a tápszerek vetekednek az anyatejjel, ugyanazok a fontos vitaminok, ásványi anyagok vannak bennük mint a tejben. Megérdemelnéd, hogy elapadjon a tejed!
Atyám! Mennyi rosszindulat van az emberekben. Elképesztő. eddig csak olvastam, de ez, amit itt műveltek, borzasztó. Egyikőtök sem jobb egy fokkal sem a "szoptatós-csodánál".
Kedves Kérdező! Szerintem fordulj szakemberhez, mert nagyon csúnyán el tud durvulni egy ilyen helyzet. Nem lenne az jó se neked, se a párodnak, de a legnagyobb baj, hogy a kicsi babádnak lenne a legrosszabb.
Pont ezt akartam írni amit az utolsó!
Semmivel sem jobb ember, aki azt kívánja, hogy "apadjon el a tejed", mint aki csodának tartja magát.
És a kérdés most nem arra irányult, hogy szoptassunk, vagy tápszerezzünk! Ezer meg egy vita volt már erről, és ez nem a legmegfelelőbb kérdés ezeknek a folytatására.
A kérdező szerintem is a depresszióhoz közelít! Nagyon összecsaptak a fejed fölött a hullámok, nem tudod magad kipihenni, nem leled semmiben sem örömöd, és erre a párod csak rátesz egy lapáttal. Először vele próbálj meg beszélni. Mond el neki, amit itt leírtál, mond el neki az érzéseid, és ne félj segítséget kérni! Először tőle, ha az nem megy, akkor szakembertől!
Hű, én még terhes vagyok, de már kivagyok a nemalvástól, és még ez vár ránk... Mi lesz itt:D
Nem lehet hogy kicsit depis vagy? Ki kéne mozdulnod, nekem az segíteni szokott.
Légyszi ne itt veszekedjetek azon hogy szopi vagy tápszer. Én amúgy szoptatás párti vagyok és szeretném is szoptatni csak nem gondoltam hogy ennyire nehéz lesz. Valaki itt felvetette hogy kamu a kérdés mert nem kommenteltem azonnal. Hát nem kamu csak sajnos nincs időm egész nap a gép előtt ülni.
Köszönöm szépen a sok biztatást, kicsit jobban érzem magam attól hogy nem vagyok egyedül és nem tartotok szörnyetegnek. Olvastam itt valakinél hogy azt gondolja én utálatot vetítek ki a babámra. Ez nagyon nem igaz, egyáltalán nem utálom csak a kötődést nem érzem még elég erősnek. Nagyon akartam ezt a babát, úgy éreztem ez az ami még hiányzik az életemből és teljes lesz a boldogság de nem így lett. Nagyon lelkiismeretfurdalásom van, csalódott vagyok. Magamban csalódtam hogy ennyire alkalmatlan vagyok a feladatra. A páromnak úgy érzem hiába mondok bármit is, meghallgat, de nem igazán érzi át a problémámat.
Ezen vagy teljesen, vagy félig meddig mindenki átesik, teljesen normális.
Én most is néha el tudnék itthonról roohanni, pedig az enyémek már nagyobbak 811 és majdnem 2 éves)
Hú kérdező, annyira sajnálom, hogy így éled meg...remélem javulni fog a helyzet! a párodat tedd helyre, nem normális, hogy így áll hozzá.
Annak a szoptatáspárti fejőstehénnek meg: annyira gyűlölöm a fajtádat...lusta, mi? véresre fejtem a mellem, igy is 4 hónapig tápszer mellett szopott. Na ERRE büszke vagyok, meg a férjem is. NEked szerencséd volt, ennyi. Normális vagy? hogy lenne egyszerűbb orvoshoz, meg gyógyszertárba rohangálni, vizet forralni meg hűteni, kavarcolni, ahelyett, hogy mellre teszem???
Fulladj bele a fene nagy büszkeségedbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!