Miért ment ennyire tönkre az életem, miért nem tudom élvezni az anyaságot?! Járt így más is?!
Vedd a kezedbe az irányítást. Az kevésbé fontos, hogy mit teszel, inkább az érzés számít, hogy nem a körülmények irányítanak, hanem Te! Döntéseket kell hoznod. Dönthetsz úgy, hogy nem veszel tudomást a párod gorombaságairól, hogy boldoggá teszed a fiad, hogy ezentúl csak jó dolgokra gondolsz.
Mi az első lányunk másfél-két éves korában voltunk nehéz helyzetben és az ő viselkedésén is meglátszott ez. Úgy döntöttünk, hogy bármennyire nincs hozzá kedvünk, akkor is napi 1 órát csak a kicsire koncentrálunk azt játszunk vele, amit ő akar, csak rá figyelünk. Ez végül kihúzott a gödörből. Ha rosszalkodott, nem boszankodtam, nem veszekedtem vele, hanem megcsikiztem, mert úgy gondoltam, hogy hiányzik neki a figyelem és a közeli kapcsolat. Ez is sokat változtatott a magatartásán.
Keresd meg a fényt az alagút végén, mert lehet, hogy egyébként nem látod meg. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!