Miért érzem ennyire nehéznek az anyaságot?
A java még csak most ezután jön- nem rémiszgetés-
mindig az adott kor az adott probléma a legnehezebb és ezzel nem azt mondom hogy ne emlékezzetek vissza hogy régen milyen volt és ábrándozni se érdemes hogy egy fél év múlva milyen lesz.
2010. nov. 2. 10:58
2/11 A kérdező kommentje:
Szinte már az eleje óta az alvás körüli mizéria borít ki a legjobban. Hogy álmos-e, ha igen miért nem alszik, csak nyűglődik. Már várom, hogy ne kelljen ezen stresszelni, hogy hányszor alszik és mennyit, jó lenne már ha a napi 1-re beállna, vagy ha már valahogy jelezni tudná.
Napi egy alvásra úgy 15 hósan fog beállni de ha nem sikerül elaludnia mert teszem fel dudálnak az autók - még a lakásba is felhallatszik- vagy csenget a postás szóval ha nem jók a körülmények mert megzavarják akkor felébred és állati nyügös lesz.
a TI hangulatotok nagyban függ hogy Ő hogy alszik /vagy hogy nem...
ha csak az alvással van gond az idővel megoldódik.
de beszélni is leghamarabb 20 hós korban fog.
2010. nov. 2. 11:08
4/11 A kérdező kommentje:
Pl. este ha már fáradt, megy a fürdőszoba felé, akkor meg szoktam fürdetni, szerintem ő ezzel már azt jelzi, hogy fürödni akar. Ez kb. fél7-7 körül szokott lenni.
Szoktasd úgy, hogy minden nap ugyanabban az időpontban teszed le aludni. Eleinte tiltakozni fog, de majd megszokja. A legkisebb gyerkőcöm is kilenc hónapos, valóban sok energiát levesz, kis örökmozgó. :) De nagy boldogságot jelent figyelni, ahogy nyiladozik az értelme, játszani vele, megmutatni neki a világot. Amíg a testvérei picik voltak, ugyanígy élveztem, hogy most más dolgom sincs, mint babázni, főzőcskézni, együtt lenni a férjemmel, nincs értekezlet, munkahelyi mizériák, stb. Nem lehet, hogy depressziós vagy? Próbálj meg kikapcsolódni. Azon meg csodálkozom, aki azt írta, hogy 20 hónapos kor előtt nem beszél egy gyerek. Rengeteg gyerek beszél már érthetően másfél éves korára, egy kilenchónaposnak is vannak már jelzései, még ha nem is beszéd, csak oda kell rá figyelni.
2010. nov. 2. 11:22
6/11 A kérdező kommentje:
Én is gondoltam már a depresszióra, tegnap is annyira kész voltam, estére bőgni tudtam volna és olyan lehangolt voltam. (végül bőgtem is egy sort, épp egy ilyen filmet sikerült találni a tv-ben)
Szia! Én a fáradtságtól érzem ezt, de nem mindig,c sak vannak ilyen időszakok. 19 hónapos a kislányom, azt hittem hogy ahogy nő úgy könnyebb lesz de semmivel sem. Az első 6 hét valóban nehéz, nem véletlenül nevezik gyermekágyas időszaknak. Nem tudtok a férjeddel kikapcsolódni? Lehet ezzel van a baj.
2010. nov. 2. 12:38
Ha csak az alvás a gond, a legegyszerűbb, tanítsd meg egyedül elaludni. Nálunk ez minden problémát megoldott fél év nyűglődés után.
Lányom 10 hósna már egyszer aludt délben, és 16 hósan már beszélgetett a szomszéddal, szóval minden gyerek más...
Én nekem is nehéz sokszor, van időszak, mikor elrohannék, de vannak napok, hogy semmi gond. Ez ilyen. Szerintem hazudik, akinek csak habostorta az anyaság...
28 és 8 hós lányok anyja
2010. nov. 2. 13:50
Mert nehéz.Akinek még nincs el sem tudja képzelni micsoda türelemjáték!
Én azt hittem egy gyerekkel nehéz, de rájöttem most hogy van a 2 évesem mellett egy 8 hetes hogy márcsak két gyerekkel nehezebb.
Én is az alvással küzködök.A 2 évesem többször kel éjszaka mint a picurka.
Kitartás.Szerintem sosem lesz egyszerű!
Vicces gyerekként nem is tudtuk elképzelni milyen nehéz szülőnek lenni.
2010. nov. 2. 14:18
10/11 A kérdező kommentje:
Hát igen, gyerekként eszünkbe sem jutott, hogy a szüleinknek milyen nehéz lehet.
Kapcsolódó kérdések: