Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért vállalnak gyereket?

Miért vállalnak gyereket?

Figyelt kérdés
A kérdésem azokra a szegény párokra vonatkozik,akik még önmagukat is alig tudják eltartani,de mégis vállalnak gyereket a szegénységükbe. Nem gondolnak a jövőbe,hogy mit adnak neki ha felnő stb. Csak egy a lényeg,hogy gyerek legyen és kész. Sajnos vannak,akik nem állnak meg egynél. Az apósomék pont ilyenek voltak fiatalon. Gyártották a gyerekeket és négynél álltak meg,de olyan szegények voltak,hogy egyik gyereknek sem tudták egyengetni az útját,de az a fő,hogy négy gyerekük lett,mert ez a felfogásuk és a többi nem számít. Régebben is voltak ilyen emberek és ma is,hogy szegény mint a templom egere,mégis vállal gyereket megkeserítve a gyerek jövőbeli életét. Mert szegény családból nem huppan ki egy egyetemet végzett felnőtt ember!
2010. dec. 17. 13:10
1 2 3 4
 11/36 anonim ***** válasza:
94%
13.26-os vagyok. Sajnos úgy írsz a szegény emberekről, mintha azok valami alsóbbrendű söpredék lenne. És ez taszító.
2010. dec. 17. 13:28
 12/36 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Sógornőm unokatestvére pont ilyen sajna. Huszon éves fiatalok, annyira buták mint a föld. Sokszor enni nincs mit, ház hitelre van, kikötötték a gázt, villanyt egy 2 éves mellett. A pocakban van a második baba, de a csaj közölte a sráccal hogy vagy elmegy dolgozni / mármint nem ő hanem a srác/ vagy szül még egyet. Pénzért! Mert azt hiszi hogy a családi pótléktól annyival könnyebb lesz! Én teljesen kiakadok mikor róluk hallok, egyszerűen nem értem mit keres még náluk a kislány amikor nincs mit enni!! És mivel apuka nem talált munkát / hozzáteszem hogy a föld legnagyobb munkakerülője/ inkább pottyant még egyet. Nem is részletezem tovább.
2010. dec. 17. 13:29
 13/36 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem mindenki megértette a kérdésedet, csak nem mindenki ért veled egyet. Attól még a többi is értelmes válasz.
2010. dec. 17. 13:31
 14/36 A kérdező kommentje:
látom kár volt az iskolázottságról írnom. Koncentráljon sokatok arra a témára,hogy miért vállal egy olyan pár gyereket,akik önmagukat is alig tudják eltartani!
2010. dec. 17. 13:32
 15/36 anonim ***** válasza:
94%

Képzeld el ha ezek a szegény emberek sem szülnének...Sokan nem ülnének most a GY.K előtt és nem irkálnának.

Én 18 évvel ezelőtt szültem egy fiút..Nem voltam gazdag,és voltak nehéz éveink..Pontosan úgy gondolkodtam mint te..Minek szüljek ha ezt az egyet nehezen nevelem fel?Sok évnek kellett eltelnie mire rájöttem,hogy akkora barom vagyok,hogy az már kínos..Az igényeket én magam emeltem fel,és sok minden felesleges volt az életben..Ha ezeket nem vettem volna figyelembe akkor ma már 3-4 gyerekem is lehetne,és mindegyiknek ugyanúgy meglenne mindene..

Arra is rájöttem,hogy ahol 1 gyerek van és a szülők gazdagok az a gyerek soha nem fogja tudni értékelni a pénz fogalmát,mert minden a segge alá raknak..

Ma már nagyon bánom,hogy az anyagiakra hivatkozva csak egyet vállaltam be..Ha újra kezdhetném 3 gyermekem lenne..

Azt sem igaz,hogy szegény családból nem huppan ki egy egyetemet végzett ember...

Csak megjegyzem,hogy Nagymamám akik szegények voltak 11 gyereket hozott a világra..Van nagynéném aki a Klinikákon főorvos,és az egyik nagybátyám diplomás villamosmérnök.Van olyan rokonom akik szintén diplomás végzettséggel tolmács...Pedig szegény családból származnak..

Én sem voltam soha gazdag még a fiam Angliában érettségizett,és jelenleg is ott tanul..

Én egyke vagyok,és nincs diplomám...régen nem osztogatták csak úgy ,akkor még számított a tanulmányi eredmény és bizony hármas-négyes

átlaggal álmodni sem álmodhattam egyetemről..

Ennyit a felfogásodról..

2010. dec. 17. 13:33
 16/36 A kérdező kommentje:
A legtöbb hozzászóló buta és csak egy jár a gondolatai között. Bármi áron gyereket vállalni! Hát hajrá! Csináljon sokatok akár 10-20 gyereket! Sok sikert a felnevelésükhöz és majd mindegyiknek vegyél egy házat stb.
2010. dec. 17. 13:36
 17/36 anonim ***** válasza:
55%
teljes mértékben igazat adok a kérdezőnek. Nekem akkor forr fel a legjobban a vérem, amikor a csupasz s@ggre vállalják sorra a gyerekeket, egy napot nem dolgoztak még, és jönnek itt a nagy kérdésekkel, hogy mi JÁR nekik azért mert gyereket vállaltak. Jó nagy büdös pofon járnak ha rajtam múlna, nem havi cirka 40 ezer FT 1 gyerekre csak azért mert alanyi jogon JÁR....
2010. dec. 17. 13:37
 18/36 anonim ***** válasza:
50%
és igen, totális felelőtlenség úgy gyereket vállalni, hogy nem látod előre, hogy tudsz majd nekik viszonylag biztonságot teremteni anyagilag. És nem kell egyből arra gondolni, hogy házat kapjanak 20 évesen.... elég csak arra, hogy tisztességben fel tudod majd nevelni őket, nem kell minden hónap 20-a után már krumplit enni, mert nem futja másra...
2010. dec. 17. 13:39
 19/36 anonim ***** válasza:
100%

Még mindig 13.26-os. Lehet, hogy félreértettem a kérdést? Na mindegy. De tényleg úgy hangzott, mintha a kérdés arról szólna, hogy az aki szegény, dögöljön meg. Annyira nem vagyok érintett, mert viszonylag jól keresünk a férjemmel. (annak ellenére, hogy nem gazdag családból származunk) Egy gyerekünk van, nem vállalunk másikat, mert ez az egy is nehezen sikerült.

De azért azt nem hiszem, hogy sok értelme van pénzért bevállalni egy gyereket. Vagy sokat. Milyen pénzért? A családi pótlékért? Na abból nem lehet megélni. Szerintem lehet szeretni a gyerekeket anélkül is, hogy lenne pénz (mármint sok pénz). Persze kell a pénz, de azért Nem minden az sem. Régen rengeteg ember élt szegénységben, de boldogságban. Bízom benne, hogy ez ma is így van.

2010. dec. 17. 13:40
 20/36 anonim ***** válasza:
54%

Lehet hogy le leszek pontozva (sőt tuti:)) de én értem hogy miről beszélsz...Egyébként én is nem gazdag családból végeztem főiskolát a férjemről nem is beszélve akik 4en vannak tesók és borzasztó körülmények között éltek, a férjem mégis orvos lett. De azt ne mondja senki,hogy ha valaki szegény akkor jut MINDENRE a gyereknek...rengeteg plusz foglalkozás, plusz élmény pénzbe kerül és nem 3 éves korára gondolok, hanem iskolás éveikre. Ahol szegénység van, konkrétan sokszor nincs mit tenni az asztalra, ott 3-4 gyereknek hogy jut tanulmányi kirándulástól kezdve a színház látogatáson át a nyelvtanulásra vagy különórára? Jó persze vannak ZSENIK akiknek semmi szüksége plusz órákra vagy segítségre, de lássuk be az a ritkább. És igenis sokat számítanak továbbtanuláskor ezek a plusz dolgok.

Meg szerintem a kérdező nem úgy értette hogy aki szegény az HÜLYE ergo nem lehet diplomája, hanem azért egyetemre járni komoly pénzekbe kerül, még ha államira is veszik fel a gyereket. Persze dolgozhat mellette szegény (meg most lehet ezzel jönni hogy nem hal bele) de azért jobb lenne, ha a tanulmányaira koncentrálna ha valóban meg is akarja tanulni azt amiről a diplomája szól, nem csak átbukdácsolni kettesekkel.

Illetve szerintem minden szülőben van egy erős igény rá hogy a gyerekeinek jobb legyen mint neki, ne szenvedjen annyit, és ne kelljen élére állítania a garast.

2010. dec. 17. 13:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!