Miért vállalnak gyereket?
A felemelkedés szerintem nem köthető egyértelmüen anyagi vonzathoz vannak diplomás emberek a szabolcsi nyirségi régióból sőt a romák között is.
Lehet hogy még törlesztik a diákhitelt lehet hogy dolgoztak mellette de elvégezték.
sok olyan huszonévest ismerek látásból akinek alátolták a kocsit a feneke alá és a szakiskolából is kibukott pedig volt zsé... csak nem mindegy mire. Lett volna az egyetemre lett volna a lakásra lett kocsira meg drogra.
"Mert szegény családból nem huppan ki egy egyetemet végzett felnőtt ember."
Ez a legnagyobb tévedés, olyan téves sztereotípia, mint hogy aki szegény, az több gyereket vállal be, mint a gazdagabbak.
Pont azért vállalnak be a szegények gyereket a nyomorba is, mert így is - úgy is robotol az ember, gürizik, mint egy állat egész életében, akkor legalább ez az öröme meglegyen.
Ezt csak a háttérhatalom szajkózza, hogy a családalapítás a gazdagok privilégiuma, a szomorú az, hogy sokan be is dőlnek neki.
Én a szocializmusba születtem bele, mind a 4 testvéremmel együtt. A szüleim nem voltak felelőtlenek, mindenünk meg volt, ami csak lehetett. Soha nem éreztem azt, hogy nélkülöznünk kellett volna. Biztos, hogy nagyon nehéz olt a szüleimnek, de mi nem éreztünk semmit sem belőle. Nagyon tisztelem őket, hogy tisztességgel felneveltek minket, még diplománk is van, s segítenek, ahol csak lehet!
Gyermekvállaláshoz pedig mindenkinek joga van. Nem köti senki sem anyagi feltételhez, sem pedig érettségi (értelmi szint) feltételhez. Senki sem korlátozható abba, mennyi gyermeke legyen. Mindenkinek a józan belátására van bízva. Van, aki tisztességesen, nagy nélkülözések nélkül kívánja felnevelni a gyermeket, lehetőleg mindenféle segély nélkül. Szerény véleményem szerint nem a gyermekek után járó juttatások miatt kell a gyermekeket vállalni, mert az addig jár, amíg egyszer csak el nem vonják. Utána pedig lehet az asztalt csapni, abból nem lesz étel! A gyermeket mindenki maga vállalja, ne pedig az állam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!