Mi a véleményetek az új javaslatról, hogy adózzanak azok, akik nem vállalnak gyereket?
Ha jól tudom 30 és 60 éves kor között, azok is, akik egyedülállóak vagy éppen meddők...
Szerintetek jogos, hogy fizessen az, akinek így "több marad a zsebében"?
Aki ezt kitalálta az egy s.ggfej volt és tuti jól meg fogják verni párszor. Ilyent nem lehet tenni, azért ez már túlzás lenne. És hidd el,hogy aki meddő,annak nem biztos,hoyg tele van a zsebe pénzzel,mert lehet hogy sok százezreket költenek arra,hogy legyen kisbabájuk. Inkább azt kéne kontrollálni,hogy ne kapjon segélyt és támogatást az aki önszántából szül 6 gyereket a nagy semmibe, úgy hogy egyik szülőnek sincs munkája(!), ne adjanak minden olyan embernek segélyt aki nem becsüli meg... ezt még lehetne sorolni.
És tudod mit kéne? Hogy fizessen adót az a férfi aki nem csinál gyereket, nem alapít családot, vagy csinált gyereket csak elhagyta, vagy hasonlók. Fizessenek ők adót!!! Akkor járna jól a társadalom.
Teljesen szembemegy az emberi szabad akaratnyilvánítás lehetőségével. Én nagyon ellene vagyok. Senkinek semmi köze hozzá, hogy akarok-e vagy sem gyereket. Az én döntésem, az én életem. Ez nem olyan, mint a nagyteljesítményű autó vagy a yacht.
És persze aggályos is, hisz mit tegyen, aki:
-szingli? (még, már, stb)
-eü okból nem tud nemzeni/szülni?
-meleg (homoszexuális)
Annyira nem hülyeség ez a dolog csak épp nem ilyen formában. Az embereknek meg kellene hozni a kedvüket a gyerekvállaláshoz és nem elvenni. Nem mellesleg ne azért szüljön valaki, hogy ne kelljen fizetnie. Én inkább olyat vezetnék be, hogy a cigányok ne szülhessenek 3-4gyereknél többet mert csak 4gyerek után fizetne az állam.
Vagy minden születendő gyerek után fizetne az állam 30-40ezer ft-ot, persze ez ahhoz lenne kötve, hogy a nőnek előtte dolgoznia kellene és nem járna alanyi jogon. Így kiszűrhető lenne az, aki csak azért vállal gyereket hogy pénzt kapjon.
De sajna ez Magyarország.Panaszkodnak, hogy fogy a népesség, de semmit nem tesznek azért hogy az ember merjen gyereket vállalni. Egészen addig amíg az állam minden döntése az anyák ellen van, addig a magyar népesség csak fogyni fog, a cigányok meg szaporodnak....
Én tegnap azt hittem, hogy csak jó öreg Boros Péterünknek az öregség elvette az eszét. De ma volt egy banya a reggeli műsorban, és azt bizonygatta, hogy ő ezt a javaslatot már évekkel korábban benyújtotta. Rákérdeztek, hogy mi lenne azokkal, akik meddők. Válasz: A meddőség az abortusz következménye, tehát igenis adózzanak.
És tudjátok még, mi az elszomorító? Hogy ez nem csak néhány elmebeteg agyszüleménye, tegnap a Naplóban valami 21% ember egyetértett a javaslattal!
Azzal én is egyetértek, hogy a gyermekvállalási kedvet kéne növelni, de ezt ne már büntetéssel fenyegetőzéssel akarják elérni!!!Ezzel csak még több fiatalnak lesz kilátástalan a családalapítás, pont azokban a rétegekben, ahol azért picit gondolkodnak is gyermekvállalás előtt. Ha adózniuk kell mondjuk 24-25 éves koruktól (én valami ilyesmi korhatárt hallottam), ugyan miből jutnának lakáshoz, miből kezdenének önálló életet?
Szerintem a legtöbb család csak az anyagiak miatt nem vállal be több gyereket (másodikat, harmadikat)Ne jöjjenek már a nemzettudatos szövegükkel, mikor nekem egyedül kell biztosítanom a gyerekeim felneveléséhez a forrásokat.
Én is teljesen ledöbbentem rajta, hogy ilyen akár csak megfordul valakinek a fejében...
meg azért szerintem a legtöbben akarnak valamikor gyereket. persze manapság már nem az az átlag, hogy 20 év körül szülnek, hanem inkább a 30-hoz közel. és pont azért, mert meg akarják teremteni a leendő gyereküknek az anyagi biztonságot.
a cigányoknál azért van ennyi gyerek, mert lesz*rják, hogy hova születik szerencsétlen.
és tényleg ezen kellene változtatni valahogy.
Gondolom, most sokan megköveznek, de szerintem ez nem hülyeség. A befolyt összeget viszont családtámogatásra kellene fordítani!
Az adó szerintem töredéke lenne annak az összegnek amit egy gyerekre kell fordítani, viszont a befolyt összeggel szépen fel lehetne lendíteni a támogatási rendszert.
Amikor valaki gyereket vállal, akkor rögtön meg is szűnik ez az adónem. Aki nem akar, vagy nem tud gyereket vállalni az valóban lényegesen kevesebbet költ élete nagy részében. Szerintem ez nem büntetés lenne, hanem egyfajta családtámogatási rendszer. Persze ez csak akkor működne, és talán többen vennék jó szívvel, ha a befolyt összeget valóban visszavezetnék a családoknak. Erről persze szó sem volt:(
"Az adó szerintem töredéke lenne annak az összegnek amit egy gyerekre kell fordítani"
de van aki szeretne gyereket, de pont azért nem vállal, mert nincs miből...
és ha mondjuk jövőre 2x ennyi gyerek születne, akkor mi lenne velük? nincs hely a bölcsikben, óvodákban, kórházakban (ha ne adj isten baja lenne) stb.
erre is kéne gondolni.
Ilyen formában, ahogy be akarják vezetni felháborító és követhetetlen. Az a férfi, akinek van ugyan gyereke, de egy forintot sem költ rá, hogyan bizonyítható?
Én értem, hogy mit akarnak elérni vele (15 évig tanultam közgazdaságtant, társadalombiztosítást, nyugdíjrendszert...). de nem így kellene. Sajnos annyira lecsökkent a gyermekek száma, hogy nem fogják tudni majd eltartani a mostani 30-40 év körüli korosztályt (nyugdíj tekintetében). A Fókuszt ha nézte valaki, akkor látta, hogy milyen nagylábon élő gyermektelen szinglik vannak, akiknek természetesen szuverén joguk, hogy vállalnak e gyereket, de 30 év múlva óriási nyugdíjat fognak majd igényelni, mivel karrieristák és jó fizetésük van.
Tehát egyetértek, hogy serkenteni kellene a gyermekvállalási kedvet, de ezzel nem fogják, csak felháborodást keltenek. Ez agyban dől el többnyire vagy egészségügyi dolgok befolyásolják. akinek nem lehet, ettől nem fog rendbe jönni a dolog, aki meg nem akar, ettől nem fog akarni gyereket.
Inkább azokat kellene inspirálni, akik akarnak,de anyagilag nem tudnak többet(mint mi:) a férjemmel. Ha lenne lehetőségünk, akkor nem állnánk meg 2-nél,(még csak egy van) de sajnos eü-s fizuból, meg "alig gyed"-ből nem megy) illetve azokat segíteni, akik akarnak de nem lehet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!