Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az új...

Mi a véleményetek az új javaslatról, hogy adózzanak azok, akik nem vállalnak gyereket?

Figyelt kérdés

Ha jól tudom 30 és 60 éves kor között, azok is, akik egyedülállóak vagy éppen meddők...

Szerintetek jogos, hogy fizessen az, akinek így "több marad a zsebében"?

2010. szept. 13. 18:44
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
82%

Sajnos nekem egyszer egy házi partin volt egy nagyon rossz tapasztalatom. egy gyermektelen tipp-topp (minden héten 3-szor fodrász, manikűr, pedikűr...), állandóan utazgató házaspár, drága kocsival, karrierrel...kikarikírozott egy olyan házaspárt, akik 3 gyerekkel érkeztek (6, 4 és 1,5 évesek voltak:)))Késtek és az anyukának össze volt kenve csokival a nadrágja... Amikor megjegyezte a tipp-topp hölgy, hogy ő ilyen igénytelenül be sem tette volna a lábát (és a barátnőjével pusmogtak, hogy mit keresnek ezek itt ennyi "kölökkel!!"). Na akkor kinyílt a bicska a zsebemben. akkor még nem volt gyerekem, de átláttam a gondjaikat, nem is maradtam sokáig.

Ne értsétek félre, nem általánosítani akarok, isten ments, csak azt szerettem volna leírni, hogy sokszor hihetetlen szakadék van gyerekesek és gyerek nélküliek között (ÉS ITT CSAK AZOKRÓL BESZÉLEK, AKIK NEM IS AKARNAK), hosszú távon viszont a gyerekek biztosítják a gyerektelenek jövőjét is. Ők miért ne vegyék ki a részüket valahogy belőle? Ne feltétlenül így, ahogy elképzelték, valami emberségesebb módon és támogatva az egészségügyi okokból gyermektelenek törekvéseit. Le lehet pontozni, de véleményt kérdezett a kérdés kiírója és nem hiszem, hogy ez megfelelőségi verseny lenne:))

2010. szept. 13. 20:16
 12/27 A kérdező kommentje:

minden véleményt szívesen fogadok.

és igaza van azoknak, akik azt írják, hogy a mostanában született gyerekek fognak minket "eltartani". de! akkor sem lehet rákényszeríteni valakire, hogy szüljön! és azoknak, akiknek van akár egy, akár több gyerekük, nem azoknak kell "eltartani" akinek nincs, hanem az államnak kellene olyan feltételeket teremtenie, hogy aki akar és az egészsége is megengedheti, az MERJEN gyereket vállalni.

még egyszer mondom, ez az állam feladat lenne, nem azoké, akik valamilyen okból nem vállalnak gyereket.

szerintem adózunk így is eleget.

2010. szept. 13. 20:29
 13/27 anonim ***** válasza:
68%

Engem főleg az a banya hozott ki a sodromból, aki ma volt a Mokkában. Komolyan mondom be tudtam volna verni a tévét, pedig aztán engem nem érintene a dolog, 20 éves korom óta nevelek gyereket. Csak egyszerűen vérlázító volt a stílus is, ahogy előadta magát, de maga a téma is.

Akárhogy is vesszük, ha valakinek külön adót kell fizetnie azért, mert valamit NEM csinál (ami amúgy sehol nincs leírva, hogy kötelessége), akkor azzal megbüntetik. Milyen jogon büntetnek meg bárkit azért, mert nincs gyereke? Hogy jön ahhoz bárki, hogy azon az alapon szedjen le pénzt az emberektől, mert nem akarnak/nem tudnak/nincs módjuk gyereket vállalni? Bárkinek szíve joga úgy dönteni, hogy nem szeretne gyereket.

Jönnek itt azzal a szöveggel, hogy fogy a magyar... Most őszintén, még ennyinek sincs elég munkahely. Akarunk második Ratkó korszakot? Hiszen a mostani fiatalok igazából ezért szívnak, amikor nem találnak munkát (oké, más okai is vannak, de azért lássuk be, az akkor születettekkel vannak tele a munkahelyek).

Meg jöttek itt azzal a dumával, hogy majd ha mi nyugdíjasok leszünk, ki fog minket eltartani? Hát engem biztos nem az állam bácsi, mostmár minden minden munkavállalónak kötelező belépni magánnyugdíj pénztárba, arra sokkal inkább alapozom a nyugdíjas éveimet, mint arra, amit az állam ad.

2010. szept. 13. 20:43
 14/27 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem járható út. Túlságosan sok lehetőség van. Van, aki például nem talál párt, apát a gyereknek. Akkor mégis hogyan szüljön? Azért azt nem várhatják el senkitől, hogy az első jött-mentnek szüljön gyerek azért, hogy ne kelljen annyi adót fizetni. Ez pedig ellenőrizhetetlen, hiszen azoknak a pároknak a száma elenyésző akik házasok és nincs gyerek. Manapság inkább a gyerek szokott előtt jönni, aztán esetleg házasság, de sok olyan pár látok, akik csak együtt élnek. Ezenkívül aki meddő, az ugye megint nem azért nem szül, mert nem akar. Harmadrészt pedig vannak melegek is, akik megint csak nem tudnak szülni. Szóval ez az egész szabályozhatatlan. Nem hinném, hogy bármi lesz ebből.

Ezeket mind úgy írtam, hogy nekem már van gyerekem.

2010. szept. 13. 20:44
 15/27 anonim ***** válasza:
Teljesen igazad van, de aki kicsit is ért hozzá és nem az egyén érdekeit nézi, tudja, hogy mekkora terhet ró egy gyermektelen idősebb ember a társadalomra. (Természetesen beszélhetnénk arról is, hogy egy bizonyos népcsoport gyermekvállalási kedvét meg csökkenteni kellene, mert ők azok, akik minél többen vannak, annál több pénzt visznek, de nem ez volt a kérdés). Érdekes módon ez bizonyos társadalmakban úgy működik, hogy azok az emberek (házaspárok) akik nem szeretnének gyereket, tudják, hogy "egyedül" maradnak idősebb korukra ezért előre takarékoskodnak valamilyen formában (ez Németországban, Svédországban, Svájcban...nagyon jól működik, és nincs benne kényszer. Így vannak nevelve)
2010. szept. 13. 20:49
 16/27 anonim ***** válasza:

20:49-es vagyok, a kérdező kommentjére reagáltam.

Egyébként tényleg megfoghatatlan. Hányan vannak az országban, akinek van ugyan gyereke, de gy felet sem nevel/tart el, és hányan vannak akiknek nincs gyereke, mégis eltartja pl. a párja gyerekeit évek óta...(én nem is egy ilyet ismerek), Az egészségügyi okokból gyermekteleneket teljességgel ki kellene ebből hagyni, de sajnos van az a pénz amennyiért és van az az orvos, amelyik igazolást ad meddőségről. Ha kihagynák őket, ez egy új iparággá nőné ki magát...(meddőségi igazolás) Szerintem nem lesz belőle semmi!! Ilyen formában pláne nem lehet!

2010. szept. 13. 20:57
 17/27 anonim ***** válasza:

Felháborító, hogy valakinek ilyen törvény megfordul a fejében... Nem láttam a Mokkát, de jól is tettem, mert csak felhúztam volna magam.

Egy ilyen törvényt olyan 70 évvel ezelőtti Németországban el tudnék képzelni...

Senkinek semmi köze ahhóz, hogy van-e gyereke valakinek, akar-e vállalni vagy sem. Még akkor sem, ha az illető szingli és tele van pénzzel, JOGA van ahhóz, hogy döntsön.

Amúgy, a tehetős szinglik vagy házaspárok csak töredéke azoknak, akik nem akarnak gyereket vállalni. Mert igen is a megélhetéssel van a probléma. Sokan azért nem válallnak gyereket, mert félnek a jövőtől, mert nincs pénzük. Ha jobban élne az átlag, sokkal többen vállalnának gyereket.

2010. szept. 16. 17:37
 18/27 anonim ***** válasza:
Sztem ez baromság
2010. szept. 16. 17:50
 19/27 Vilcsianyuja ***** válasza:
Én egy kicsit elelmélkedtem ezen a "meddőadón". nem láttam ezt a banyát a mokkában, de jobb is, mert ahogy írjátok, vérlázító lehetett az előadása. mindamellett, már most is pozitívan diszkriminálja a magyar adórendszer a gyerekes családokat, hiszen jár a családi pótlék, és 3 gyerek felett az adókedvezmény. Tehát a gyerekesek kapnak pénzt, a gyermektelenek meg nem. Most még ezt tetézik azzal, hogy a gyermektelenektől elvesznek valamit, amit a gyerekesektől nem. Ez persze sokkal rosszabbul hangzik, mintha azt mondanák, a gyerekesek még többet kapnak vissza. de akkor háborognának a gyerektelenek? Pedig valszeg akkor is az ő adójukból lenne finanszírozva a plusz támogatás, csak épp nem lenne így tételesen megnevezve. a nyugdíjrendszer pedig akkor lenne jó, ha végre elérkeznénk az öngondoskodáshoz, és akkor nem lenne gond, ha a gyerektelen karrieristának magas lenne a nyugdíja, hisz a saját korábbi megtakarításából kapná, nem mások gyerekeitől. de mivel ettől még igen messze vagyunk, így tényleg van elméleti létjogosultsága ennek az elképzelésnek, függeltenül attól, hogy valaki szándékosan maradt-e gyermektelen vagy nem. hogy a gyakorlatban hogyan lehetne ezt igazságosan megvalósítani? valszeg sehogy...
2010. szept. 16. 19:01
 20/27 anonim ***** válasza:
Amúgy már jó pár éve minden új munkavállalónak kötelező a magánnyugdíjpénztári tagság, szóval a mostani fiatalokat nem igazán az állam fogja öreg korukban eltartani, azaz nem a mi gyerekeink.
2010. szept. 16. 19:21
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!