Anyós probléma. Mi legyen a kislányom neve?
Az egyik kedvenc nevem a Zorka, de úgy hogy Zora és annak a becézése a Zorka.
A Lili is nagyon szép, de azt is úgy tudom elképzelni, hogy Lilien. Amíg kicsi Lili, ha felnőtt nő, akkor meg használhatja Liliennek. Uígy a Zora is felnőttesebb, de kicsinek meg nagyon édi a Zorka.
Szia
Szep nev nagyon a Zorka:)
Anyosom Katinka nevet akart, mert O Erzebet Katalin.
Anyukam hatarozottan megtiltotta, hogy az O nevet adjuk :D
O is a nagymamaja utan kapta es utalja (bar eszembe sem jutott az O nevet adni, mert nem tetszik).
Sokan azt hiszik, hogy ha azt a nevet adjak ami a nagyzuloe akkor ok jobban tisztelik mint azok akik nem adjak azt a nevet.
En a sajat nevemet sem adnam a lanyomnak, pedig annyira nem gaz szerintem.
Szegeny lanyomat Katalin Margitnak neveztem volna el tuti kinyirna 15 ev mulva :D
Masreszt ez a mi lesz ha 40 eves lesz....az lesz, hogy akkor mindenki Zselyke, Lili (Lilien), Fanni, Hanna, Panna, Manna, Kitti, Luca, Szofi, Dorka, Zorka stb lesz.Tehat nem fog fura kirivo stb lenni.
Ha Zorkát szeretnétek, legyen Zorka a kislány neve.
Remélem, nem lesz igazam, de állj ellen az anyósnak. Hidd el, ez csak az első lépése, az ilyen anyósok mindent megtesznek majd, hogy "átvegyék az irányítást" a baba felett ha megszületik. Szoktasd most hozzá a banyát, hogy ne akarjon mindenbe beleszólni!
A férjednek meg felnyílhatna a szeme, hogy egy ilyen anyát nem kellene isteníteni.
Szia!Az én kislányom is Zorka:-)Anyósomnak egyáltalán nem tetszett,állandóan mondogatta hogy mi legyen a neve szerinte,meg hogy Ő ezt nem fogja tudni megjegyezni.Mindig azt mondtuk,majd akkor felirja egy papira és megtanulja.
Szülés után kb 2 hónapig nem hivta a nevén,mindig mást mondott neki,utána beletörödött,és azóta nem kérdés a neve.
Hívd úgy ahogy Ti szeretnétek,majd megszokja,nem kell vele foglalkozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!