Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyós probléma. Mi legyen a...

Anyós probléma. Mi legyen a kislányom neve?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy a párommal már elterveztük, hogy Zorka lesz a kisbabánk neve, de mikor az anyukája megtudta, azonnal felháborodott, mert, hogy náluk az a szokás, hogy a fiú gyermek az anyukája nevét adja a leány gyermekének... az anyósom Julianna, és nem nagyon szeretném ezt adni a gyerekemnek, de még második névként sem, mert egyáltalán nem szeretnénk második nevet a picinek, de anyósom veszettül harcol és fenyegetőzik. Félek, hogy a páromat is maga mellé fogja állítani valamivel. Mit kéne tennem ? :S
2010. nov. 27. 19:07
1 2 3 4 5 6
 41/55 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Odáig sikerült jutnunk az ügyben, hogy Lili lesz a leve, mert vmi felmenőjük Lilien volt, és azért maradjon már a hagyomány, de a Lilien sem tetszik, viszont már anyakönyveztetni lehet simán a Lilit is, az pedig tetszett mindkettőnknek.. attól függetlenül nem kizárt, hogy a szülőszobán a zorkát fogom bediktálni, mert 31 hete Zozónak hívjuk a pocakomban a picit, az áll közel hozzánk... de legalább szülésig legyen boldog a Lilivel a banya:) köszi a válaszokat. Utolsónak: szerintem a Zorka nem csak 10 éves korig jó.. pl. ott a Fanni név.. képzelj el vele egy 40 éves nőt:) az is egy aranyos kislányos név.
2010. nov. 28. 10:07
 42/55 A kérdező kommentje:
bocs az utolsó előttiért, a nagyobbik gyermekem belepiszkált és nem tudtam végig írni :)
2010. nov. 28. 10:08
 43/55 anonim ***** válasza:
Ha őszinte akarok lenni, a Lili sokkal szebb név, mint a Zorka. Nekem legalábbis jobban tetszik.
2010. nov. 28. 13:51
 44/55 anonim ***** válasza:

Az egyik kedvenc nevem a Zorka, de úgy hogy Zora és annak a becézése a Zorka.

A Lili is nagyon szép, de azt is úgy tudom elképzelni, hogy Lilien. Amíg kicsi Lili, ha felnőtt nő, akkor meg használhatja Liliennek. Uígy a Zora is felnőttesebb, de kicsinek meg nagyon édi a Zorka.

2010. nov. 28. 13:58
 45/55 anonim ***** válasza:
A Zorka is szép név de a Lili szebb.Én is Lilit szerettem volna adni lányomnak de a férjemnek nem tetszik,de megbeszéltük a második gyermekünk Lili lesz.Addigra majd megszokja.
2010. nov. 28. 14:36
 46/55 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Szep nev nagyon a Zorka:)

Anyosom Katinka nevet akart, mert O Erzebet Katalin.

Anyukam hatarozottan megtiltotta, hogy az O nevet adjuk :D

O is a nagymamaja utan kapta es utalja (bar eszembe sem jutott az O nevet adni, mert nem tetszik).

Sokan azt hiszik, hogy ha azt a nevet adjak ami a nagyzuloe akkor ok jobban tisztelik mint azok akik nem adjak azt a nevet.

En a sajat nevemet sem adnam a lanyomnak, pedig annyira nem gaz szerintem.

Szegeny lanyomat Katalin Margitnak neveztem volna el tuti kinyirna 15 ev mulva :D

Masreszt ez a mi lesz ha 40 eves lesz....az lesz, hogy akkor mindenki Zselyke, Lili (Lilien), Fanni, Hanna, Panna, Manna, Kitti, Luca, Szofi, Dorka, Zorka stb lesz.Tehat nem fog fura kirivo stb lenni.

2010. nov. 28. 19:07
 47/55 anonim ***** válasza:
100%

Ha Zorkát szeretnétek, legyen Zorka a kislány neve.

Remélem, nem lesz igazam, de állj ellen az anyósnak. Hidd el, ez csak az első lépése, az ilyen anyósok mindent megtesznek majd, hogy "átvegyék az irányítást" a baba felett ha megszületik. Szoktasd most hozzá a banyát, hogy ne akarjon mindenbe beleszólni!

A férjednek meg felnyílhatna a szeme, hogy egy ilyen anyát nem kellene isteníteni.

2010. nov. 28. 20:07
 48/55 anonim ***** válasza:
100%

Szia!Az én kislányom is Zorka:-)Anyósomnak egyáltalán nem tetszett,állandóan mondogatta hogy mi legyen a neve szerinte,meg hogy Ő ezt nem fogja tudni megjegyezni.Mindig azt mondtuk,majd akkor felirja egy papira és megtanulja.

Szülés után kb 2 hónapig nem hivta a nevén,mindig mást mondott neki,utána beletörödött,és azóta nem kérdés a neve.

Hívd úgy ahogy Ti szeretnétek,majd megszokja,nem kell vele foglalkozni.

2010. nov. 29. 05:13
 49/55 anonim ***** válasza:
és Zorka Lilien esetleg?
2010. nov. 29. 12:07
 50/55 A kérdező kommentje:
Jól hangzik, de nem szeretnénk két nevet. Nem látjuk értelmét :) a Zroka is meg a Lili is tetszik, nem tudnánk választani, h melyiken szólítsuk. Beszéltünk az anyóssal, és megsértődve, de felfogta, hogy nem lesz Julianna a kislány. Kapott egy ultrahangos képet, aminek a hátulján volt egy felirat: "hamarosan érkezem nagyi! szeretlek , Zorka " aztán meghatódott és belenyugodott :D eltusáltuk, és köszönöm a válaszokat :)
2010. nov. 29. 21:43
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!