Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyós probléma. Mi legyen a...

Anyós probléma. Mi legyen a kislányom neve?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy a párommal már elterveztük, hogy Zorka lesz a kisbabánk neve, de mikor az anyukája megtudta, azonnal felháborodott, mert, hogy náluk az a szokás, hogy a fiú gyermek az anyukája nevét adja a leány gyermekének... az anyósom Julianna, és nem nagyon szeretném ezt adni a gyerekemnek, de még második névként sem, mert egyáltalán nem szeretnénk második nevet a picinek, de anyósom veszettül harcol és fenyegetőzik. Félek, hogy a páromat is maga mellé fogja állítani valamivel. Mit kéne tennem ? :S
2010. nov. 27. 19:07
1 2 3 4 5 6
 21/55 anonim ***** válasza:
100%

Annó nekem is mondta anyósom, hogy gondold meg...mikor megtudta, hogyha lány lesz,akkor Szilvia lesz.Lány lett, és Szilvia.Én annyit mondtam neki, hogy már jól meggondoltam.Slussz...kit érdelet tovább?!?!

Azóta eltelt 17 év...

Nagyon csúnya dolog amit művel.És azt gondolom, ha most ebben az esetben engednétek akkor így lenne szépen sorbsn mindennel.

Ha akar majd megbékél, ha meg nem, akkor maradjon egyedül a hülyesége miatt.

2010. nov. 27. 19:28
 22/55 anonim ***** válasza:
100%
Dejó, hogy sok embernek ebből csak annyi jött le, hogy megint van egy név (amit egy pár örömmel választott), amit fikázni lehet. Csak gratulálni tudok. Hogy tetszik-e a Zorka név, senkit nem érdekel! Tök nem erről szól a kérdés. Kötekedni, azt tudtok! Ezért érdemes ide járni. Jaj de fel tudom magam húzni az ilyen bunkókon!!!!! (elnézést)
2010. nov. 27. 19:28
 23/55 anonim ***** válasza:
100%

Mivel értelmes érveket nem fogad el ezek szerint a kedves anyós, mond meg neki szépen, hogy a vita elkerülése végett,azaz hogy egyik nagyszülő se sétődjön meg , ezért nem kapja egyik mama nevét sem, pedig te kacérkodtál a gondolatal , hogy anyád nevét kapja:) Na ekkor majd jól elkezd forrni benne az öröm, hogy nem kapja anyád nevét, már meg se orudul a fejében, hogy nem az lett a neve mint neki,hanem majd annak örül, hogy nem anyád nyert a névcsatában:)))

Sztem mond ezt. Ha ekkora hülye akkor kaja csak ami neki jár:)

2010. nov. 27. 19:29
 24/55 A kérdező kommentje:
19:28 egyetértek:) és köszönöm az épeszű és hasznos válaszokat:)
2010. nov. 27. 19:30
 25/55 anonim válasza:
100%
Szép és különleges név.Anyának is azt mondták,hogy az a hagyomány,hogy az a gyerek az anyja,ill.az apja nevét kapja.Szerencsére nem így lett.így szerencsére szép nevem lett.Ha nekem is lesz gyerekem biztos különleges neve lesz.Szívetek joga eldönteni,elvégre a ti gyereketek.
 26/55 anonim ***** válasza:
100%
amugy szep nev a zorka!
 27/55 A kérdező kommentje:
Igen ez nem rossz ötlet.. hogy anyukám nevét sem kapja meg az övét sem.Hát az szépen nézne ki... szerintem akkor b..sznék ki a gyerekemmel, ha Katalin Julianna vagy Julianna Katalin lenne, nem pedig Zorka:)
2010. nov. 27. 19:31
 28/55 anonim ***** válasza:
100%

A baba nevét tőled kérdezik majd, nem anyósodtól szerencsére.

Egyébként mond neki, hogy inkább a saját neved adnád neki mint az övét.Szerintem ne is beszélj vele többet a név témáról. Főleg hogy a fia választotta a nevet. Én nem adnám az anyósom nevét a lányomnak.

2010. nov. 27. 19:36
 29/55 anonim ***** válasza:
42%

Miért nem akartok semmiképpen második nevet? Szerintem az egy szép kompromisszumos megoldás lenne, a kislány pedig soha nem használná...

Egyébként a nagymamám anyukája akarta mindenképpen, hogy az első lányt utána nevezzék el, egészen pontosan a családban generációk óta Magdolnának hívták a legnagyobb lányokat, így a nagymamámat és az ő anyukáját is. Így aztán ragasztodott a dédmamám ahhoz, hogy az első lány szintén Magdolna legyen. A mamám pedig Zsuzsannát akart. De engedett az anyukájának, és a nénikém Magdolnának született. A dédmamám pedig a pici unokát egyszercsak elkezdte Zsuzsikázni... Nem ez volt a neve, akkoriban senkinek eszébe nem jutott volna második nevet adni. A nénikém felnőtt koráig hivatalosan Magdolna volt, de mindenki Zsuzsinak hívta. 18 évesen megváltoztatta a nevét, azóta hivatalosan is Zsuzsanna. Jaj, hányszor elmesélte a mamám:))

2010. nov. 27. 19:38
 30/55 anonim ***** válasza:
100%

Hihetetlen az anyósod. Kit érdekel, hogy náluk mi a hagyomány? Meg hány éves szinten ragadt meg? Ilyen hülyeségekkel fenyegetőzni komolyan mondom.

Ne is legyen kérdés benned, azt add neki, amit közösen az apával választottatok. Ha apuka meg annyira anyámasszonykatonája, hogy az anyuci pártját fogja holott neki sem tetszik az a név meg az amit csinál akkor elmehet a tudod hova már bocsánat.

Ne hagyd magad! És tudom, hogy nem ez volt a kérdés, de a Zorka gyönyörű név.

2010. nov. 27. 19:42
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!