Az a helyzet, hogy a párommal már elterveztük, hogy Zorka lesz a kisbabánk neve, de mikor az anyukája megtudta, azonnal felháborodott, mert, hogy náluk az a szokás, hogy a fiú gyermek az anyukája nevét adja a leány gyermekének... az anyósom Julianna, és nem nagyon szeretném ezt adni a gyerekemnek, de még második névként sem, mert egyáltalán nem szeretnénk második nevet a picinek, de anyósom veszettül harcol és fenyegetőzik. Félek, hogy a páromat is maga mellé fogja állítani valamivel. Mit kéne tennem ? :S
meg ha az anyosom neve lenne a vilag leggyonyorubb noi neve akkor sem adnam a gyerekemnek! meg akkor sem ha ez lenne az egyetlen nev a vilagon. semmikeppen sem! allj ki amellett amit te szeretnel! (hasonlo problemaval en is szembeneztem. anyosom maria, az anna maria nevet szerette volna az unokajanak. csak szerette volna:D) ne hagyd magad! nm az o gyereke! te sem szoltal bele hogy keresztelje a gyereket:))ez hulyeseg, de en szoktam mondogatni...
2010. nov. 27. 19:18
12/55 A kérdező kommentje:
hát igen.. sikerült ilyet kifognom... párom is, meg párom estvérei is rokonok után kapták a nevüket... hát mi most újítunk.. ez a 21. szd sajnálom
2010. nov. 27. 19:20
13/55 anonim válasza:
Ez a Zorka név gusztustalan. Slussz passz, ezen én is fel lennék háborodva. Szerintem a gyerekkel cseszel ki, ha ilyen nevet adsz neki. Zolinak fogják csúfolni, ne legyél önző, gondolj az ő életére is. Inkább a Zorkát add második névnek neki, és valami lágyabb hangzású nevet válassz helyette.
Az anyós meg menjen a fenébe, fogja fel, hogy ebben a játékban ő már réges rég mellék szereplő, állj a sarkadra. Az anyósok, lévén hogy szülök, és sokáig voltak feljebb valók, nem mondanak le egykönnyen egykori pozíciójukról. Mond meg a férjednek is, hogy ne legyen ilyen alamuszi.
U.i.: lécci, tényleg ne a Zorkát válaszd!
2010. nov. 27. 19:20
14/55 anonim válasza:
A te gyermeked, te nevezed el. Szerintem is szép név a Zorka.
Ha meg emiatt képes lenne kitagadni a fiát, hát én mondanám neki hogy mesélje el a sértődés okát mindenkinek, hagy röhögjék körbe.
2010. nov. 27. 19:22
15/55 anonim válasza:
Én is elhagynám a párom, ha ilyen kérdésben nem mellettem állna. Innentől kezdve minden esetben Melletted kell, hogy álljon, még akkor is, ha nincs igazad. (Persze ebben a témában abszolút jogos a felháborodásod). Téged választott, jön a baba, Ti vagytok a családja. Ha meg az anyósod meglátja édes drága gyönyörű Zorkát azt is elfelejti majd, mi a saját neve ;) Sok sikert!
2010. nov. 27. 19:23
16/55 A kérdező kommentje:
nekünk nagyon tetszik a zorka.. mindenkinek más tetszik, nem lehetünk egyformák:) ha mindenkinek ugyan az tetszene, akkor mindenkinek ugyan az lenne a neve a világban. Nem maga a Zroka ellen tiltakozik... ha zsófia lenne vagy orsolya az ellen is tiltakozna, mert nem julianna...:)
2010. nov. 27. 19:24
17/55 anonim válasza:
"Lehet velem van a baj de nálam ez nem kérdés. Azt a nevet adom a gyerekemnek ami nekem tetszik"
Bizony veled is van a baj mert arra egy percig se gondolsz hogy a gyereknek viselni kell azt a nevet. A kérdezőnél is ez a baj, nem gondol előre hogy a gyerek hogy viseli majd.És ha meg akarja változtatni tízezrekbe kerül.
18/55 anonim válasza:
Egy ismerös pár EZÉRT nem mondta meg senkinek elöre, hogy mi lesz a baba neve, mert mindig van valaki a családban, akinek nem tetszik, mást szeretne - igy meg amikor meglett a baba, akkortól kezdve az volt aneve, amit kapott a szülöktöl, igaz, hogy volt, akinek nem teszett, de már késö volt kifogásokat emelni, a gyereknek a neve nem változhat.
19/55 anonim válasza:
Kedves utolsó!
Nem az volt a kérdés, h NEKED tetszik-e a Zorka név.
Ez egy olyan név, ami nekik tetszik, nem hiszem, h érdekli őket, h számodra gusztustalan, vagy sem....
Kedves kérdező!
Adj olyan nevet, ami tetszik, az anyós majd megnyugszik, nyugodtan kérdezd meg tőle, h miért olyan nagyon fontos neki, h ezért ki is tagadná a fiát. Próbáld meg rávenni, h maga lássa be, h ez butaság.
2010. nov. 27. 19:25
20/55 A kérdező kommentje:
nem tudom mért támadja mindenki zorkát:) szerintem édes név.. nekem meg a most divatos zétény és társai nem jönnek be. szerintem azért mert egy név nekünk nem tetszik azért nem kéne leszólni... Nem az a kérdés, hogy a zorka jó név e vagy nem..:) csak nem tudom mit kezdjek a vénasszonnyal... de szerintem az lesz, hogy annyiban hagyjuk, és majd ha megszületett akkor elfogadja, hogy az lett és kész. szerintem meg zorka nem olyan név amivel mindenki csúfolná és megbélyegezném vele a gyerekem...
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!