2 éves kislányom éjszakai alvásával sose volt
probléma, azonban nyaralás óta (ahol 1 szobában
aludtunk, látott minket az ágyából) minden éjjel
felkel, és 2-3 órán keresztül nem alszik vissza. Most
akkor egy nyaralással elrontottunk mindent?
Figyelt kérdés
2 hete jöttünk haza, s azóta majdnem minden nap hajnali 1-4 között felkel, s kiabál értem. Régen ha ilyen volt tisztába tettem, és visszaraktam, szépen egyedül visszaaludt. Most hisztizik, szinte rosszullétig, és végül átvisszük. Ott sem alszik, inkább játszik, kiabál, rugdosódik. Nem akarom rászoktatni, de akkor mit tegyek? Szerintetek ez korral jár, vagy a nyaralással romlott el minden. Mi a jó megoldás?
2010. aug. 13. 11:32
1/7 anonim válasza:
Remélem nem, mert kedden megyünk először egy 22 hóssal nyaralni, egy szobában leszünk:( azt hiszem figyelni fogok arra, hogy ne lássa az ágyat, ha meg tudom oldani. Kicsit össze van most zavarodva. De én csak bemennék hozzá, de nem venném ki az àgyból. Sírni fog, orditani, de akkor se vedd ki. Csak legyél ott. Ha a nyugi simogatás sem hat, ne szólj hozzà. Legyen teljesen sötét, ne kapcsolj lámpát és ne beszélj tul sokat hozzá. Pár nap alatt abba fogja hagyni, de ha minden éjjel játszhat és program van anyával, bajban leszel!
2010. aug. 13. 11:39
2/7 anonim válasza:
szerintem ne,nekünk is ez volt a helyzet de a nyaralásunk előtt elkezdte ugyanezt.de neki jön a foga.sokat sír éjjel,pedig eddig nem nagyon viselték meg a fogzások,most meg állandóan csak az anya,ott kell vele lenni amíg el nem alszik,pedig eddig egyedül aludt el,és sokat sír fel éjszaka.az 5.őrlőfoga jön hátul,és elöl is 2 szemfoga,az már olyan duzzadt és nagy,hogy már látni a fogat de még nem törte át,szóval én erre gondoltam.szerintem nálatok is ez lehet,csak összejött a nyaralással.ja 18 hóapos.
2010. aug. 13. 12:09
3/7 anonim válasza:
Ha a foga jönne, azt gondolom tudnád, mert nem az elsők jönnek...azért nem fogzásra gondolok, mert kétévesen kint szokott lenni mind a húsz, fiamnak 17-18 hósan kint volt mind. Ha viszont nincs meg mindegyik, akkor tényleg a hátsó fogak keltegetik. Első voltam.
2010. aug. 13. 13:46
4/7 anonim válasza:
Szia
Mi kórházban voltunk a kisfiammal 1 hétig, és az Ő alvási szokásai is megváltoztak akkor. Előtte egyedül aludt el, és végigaludta az éjszakákat, a kórházban pedig egymás mellett volt az ágyunk.
Amikor hazajöttünk nem volt hajlandó egyedül elaludni, nekem is a szobájában kellett lennem. minden éjjel legalább 3-4 alkalommal felébredt, és kiabált utánam. Amint bementem hozzá egyből elkezdett volna beszélgetni, de mondtam neki, hogy csend, alvás van. Bent maradtam amíg elaludt.
2 hónap után visszatért minden a régi kerékvágásba. Most már újra egyedül alszik el, és végig is alussza az éjszakákat.
2010. aug. 13. 13:51
5/7 anonim válasza:
13,46-os.hol olvastad,hogy 2 éves korára kint kell lenni mind a 20 fognak?
Nézz már utána mielőtt írsz.az,hogy a te gyerekednek mind meg volt 18 hónapos korára az nagyon klassz.de 3 évesen kell hogy az összes kint legyen.mi 18 hónaposak vagyunk,és 12 fogunk van.de amennyire szenvedünk lehet egyszerre jön ki mind és tényleg meg lesz 2 éves korára a 20,de egyébként nem ez a jellemző.
2010. aug. 13. 16:01
6/7 anonim válasza:
Kedves kérdező! Kint vannak már a fogai? Ha fogzik, akkor megvan a válasz, miért kel fel .
2010. aug. 13. 16:31
7/7 A kérdező kommentje:
13.51-es válaszoló. Két hónapba telt, hogy újra végigaludta az éjszakát, hát ez elég rossz kilátás. Már én is beültem a földre az ágya mellé, és vártam, hogy visszaaludjon. Persze először hisztizett, toporzékolt, de aztán lefeküdt. Két órába telt, míg elaludt. Folyamatosan fészkelődött, megszólítgatott. Teljesen kész voltam. Otthagyni nem mertem, mert folyamatosan próbálkozik kimászni a kiságyából, és félünk, hogy átbillen. Te is így tettél, mellé ültél, és egyszer csak átaludta az éjszakát újra?? Amúgy hány éves a gyermeked?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!