Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyós probléma. Mi legyen a...

Anyós probléma. Mi legyen a kislányom neve?

Figyelt kérdés
Az a helyzet, hogy a párommal már elterveztük, hogy Zorka lesz a kisbabánk neve, de mikor az anyukája megtudta, azonnal felháborodott, mert, hogy náluk az a szokás, hogy a fiú gyermek az anyukája nevét adja a leány gyermekének... az anyósom Julianna, és nem nagyon szeretném ezt adni a gyerekemnek, de még második névként sem, mert egyáltalán nem szeretnénk második nevet a picinek, de anyósom veszettül harcol és fenyegetőzik. Félek, hogy a páromat is maga mellé fogja állítani valamivel. Mit kéne tennem ? :S
2010. nov. 27. 19:07
1 2 3 4 5 6
 31/55 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a Zorka, egy nagyon szép és nagyon különleges név. De ami a legfontosabb, hogy neked és a Férjednek tetszik. Az anyós meg majd belenyugszik.

Az enyém is nyaggatja a férjemet, mert ha a mi babánk fiú, János lesz , mint az apukám, meg az apósom. Anyós meg kézzel, lábbal tiltakozik ellene. De így járt. Én a férjemnek is megmondtam, hogy én engedtem a lány névben (Anna, én nagyon nem akartam), így nem engedek a fiúból. Majd megszokja anyós.

Kitartást! Ne engedj neki! A te lányod!

29 hetes Kismama

2010. nov. 27. 20:17
 32/55 anonim ***** válasza:
100%

nekem a Zorka név nagyon tetszik, szuper jó! viszont a Julianna is tetszik :)

de nem ez a lényeg! hanem hogy én a te helyedben biztos hogy ragaszkodnék az általam választott névhez, mert a te babád lesz, és te ill. a párod joga eldönteni hogy mi legyen a neve, nem pedig az anyósodé

persze lehet hogy én vagyok rossz természet, de nem hagyom beleszólni az anyóst még ennél kisebb dolgokba sem,

2010. nov. 27. 20:35
 33/55 anonim ***** válasza:
87%

két keresztnév csak bajjal jár, kinek az első tetszik kinek a második, aztán meg majd kutyulják, meg ő is a bölcsiben meg az oviban,csak baj van vele.Egy ismerősöm fruzsina mira nevet adta a gyereknek, aztán mégis mirácskának hivják,kérdem én minek a fruzsina akkor?

SEMMI KÉPPEN NEM adnám anyósom nevét neki,mert 1:inkább a sajátom 2:inkább anyámé 3: inkább nagymamádé akit nagyon szeretsz. Nade anyós neve???? ilyet...

2010. nov. 27. 20:35
 34/55 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a Zorka nagyon aranyos név! Anyósodnak meg mond meg, hogy nálatok meg más a hagyomány!

Hisztizzen, aztán ha nem tetszik, akkor a kislányt sem kell látnia. (én is ezt mondtam az anyósnak, csak ő minden áron azt akarta, h vetessem el a kisfiam) A te gyermeked, azt a nevet mondod a szülőszobán amit te szeretnél adni neki!

Nehogy már egy névválasztásból ekkora cirkusz legyen!

2010. nov. 27. 21:28
 35/55 anonim ***** válasza:
100%

Szia

Barátnőm volt ugyanilyen szituban, az Ő anyósa is mindenáron a saját nevét akarta ráerőltetni a babára. Ők úgy oldották meg, hogy beleegyeztek, legyen a kislány neve Katalin. Volt nagy öröm anyóspajtás részéről. aztán a szüléskor szépen bediktálták az általuk választott nevet, az anyós pedig csak a kórházban koppant iszonyat nagyot. Annyi tartás volt benne, hogy nem mert patáliát rendezni mindenki előtt, hanem fiának mondta napokkal később, hogy ez nem volt szép tőlük. De belenyugodott a megváltoztathatalanba, és a 2. kislány születésekor már meg sem próbált beleszólni a névválasztásba.

2010. nov. 27. 22:23
 36/55 anonim ***** válasza:
100%
Nem olvastam végig a válaszokat de anno az én anyosóm is elöjött az Ivett és Fanni névvel.Kérte,hogy legalább ezt teljesítsük.Megköszöntem a tippeket,majd ugy neveztem el a lányom ahogy én és a férjem akartuk.
2010. nov. 27. 22:58
 37/55 anonim ***** válasza:
100%

Egyetertek a tobbseggel. Nehogy mar anyospajti adjon nevet a TI gyereketeknek. Foleg a sajatjat..micsoda egoista.

Jo nev a Zorka!!! Tokeletes valasztas a lanykatoknak :)

2010. nov. 28. 06:23
 38/55 anonim ***** válasza:
100%
"Kérte,hogy legalább ezt teljesítsük" - besz@rás, nem elég neki, hogy kap egy gyönyörű unokát.
2010. nov. 28. 08:38
 39/55 anonim ***** válasza:
0%

Én szerintem is aranyos, szép név a Zorka kb 10 éves korig

utána már gáz...

2010. nov. 28. 09:07
 40/55 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Utolsónak: mért csak 10 éves korig?:) szerintem nem... van egy csomó ismerősöm, akik 20-25 évesek, és hasonlóan "aranyos" nevük van. De ennyi erővel a Fanni is kislányos név, képzelj el egy 4
2010. nov. 28. 10:03
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!