Az a helyzet, hogy a párommal már elterveztük, hogy Zorka lesz a kisbabánk neve, de mikor az anyukája megtudta, azonnal felháborodott, mert, hogy náluk az a szokás, hogy a fiú gyermek az anyukája nevét adja a leány gyermekének... az anyósom Julianna, és nem nagyon szeretném ezt adni a gyerekemnek, de még második névként sem, mert egyáltalán nem szeretnénk második nevet a picinek, de anyósom veszettül harcol és fenyegetőzik. Félek, hogy a páromat is maga mellé fogja állítani valamivel. Mit kéne tennem ? :S
Én biztos nem adnám a Zorka nevet a saját gyermekemnek, de nem is az enyémről van szó. Meg nem is az anyósodéról. Úgyhogy ti döntitek el, mi legyen a neve.
2010. nov. 27. 19:09
2/55 anonim válasza:
Lehet velem van a baj de nálam ez nem kérdés. Azt a nevet adom a gyerekemnek ami nekem tetszik és nem érdekel más mit gondol. Kit érdekel az anyós? Mégis mivel fenyegetőzik ami olyan ijesztő?
2010. nov. 27. 19:11
3/55 anonim válasza:
Kedvesen,mosolyogva és határozottan közlöd,hogy Zorka lesz a neve.Mert nálatok az a szokás ,hogy a lányoknak az anyuka ad nevet,a fiúknak meg az apuka.
A szülőszobán meg Te vagy és Te döntesz.
2010. nov. 27. 19:11
4/55 anonim válasza:
Ahogy a mondás is tartja, a hagyományok azért vannak, hogy megszegjük (vagy vmi ilyesmi). Mivel nem az anyósod várja a picit, hanem ti, ezért nem sok köze van ahhoz, hogy hogyan fogják hívni. Biztos vagyok benne, hogy nem engedném senkinek sem, hogy megkösse azt, hogy én milyen nevet választok a gyermekemnek!!! Te se engedd neki!!!
2010. nov. 27. 19:12
5/55 anonim válasza:
Szerintem a Zorka nagyon szép név!:)
Mond meg az anyósodnak, hogy ezt neked és a párodnak kell eldönteni, mert a ti babátok lesz!
Hiába nem tetszik neki ez a név attól még az unokája a pici és idővel megfogja szokni a Zorkát:):)
2010. nov. 27. 19:12
6/55 anonim válasza:
Biztos nem adnám az anyósom nevét a gyerekemnek. Főleg, hogy nem is tetszik. Engedje már meg a világ, hogy én nevezzem el a gyerekemet, nem a férjem anyja! Még mit nem! Legyen csak Zorka. A szülőszobán úgyis Te/Ti mondjátok meg a nevet. Ha meg a párod előbbre sorolja az anyját Nálad és a babánál, akkor gyönyörű bizonyítványt ad magáról. Bízz a párodban, és Ti döntsetek! Sok szerencsét!
2010. nov. 27. 19:13
7/55 anonim válasza:
Jesszusom, hát nehogy már az anyósod döntse el! Ráadásul ennyire beképzelt nem lehet, hogy ha nem az ő nevét adjátok, akkor fenyegetőzik. Nem semmi, milyen anyóst fogtál ki! Minden elismerésem! Ne hagyd magad és a férjedet se hagyd, hogy befolyásolja!
Ti gyereketek, nektek kell elnevezni. Persze meghallgathatjátok mások véleményét is, de azért álljon már meg a menet!
2010. nov. 27. 19:14
8/55 anonim válasza:
Az anyósodnak semmi köze milyen nevet adsz a lányodnak.Ő már választott nevet a gyerekeinek,tehát most te választasz.Azt a nevet add ami neked tetszik,ő meg kénytelen elfogadni.Ne hagyd magad!
2010. nov. 27. 19:15
9/55 anonim válasza:
Igaza van a 3. válaszolónak!
Vagy inkább mondd azt, hogy nálatok meg az a szokás, hogy a szülők adnak nevet a babájuknak, méghozzá olyat, ami mindkét félnek tetszik. :)
2010. nov. 27. 19:17
10/55 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat.. háta szokásos, soha többet nem beszél velünk és a fia mától nem a fia, ha nem az ő nevétkapja a baba, és, hogy az örökségből is kitagadja, mert miaz, hogy mellém áll és nem mellé... párom meg nem szeretné elveszíteni az anyukáját, de juliannának sem szeretné nevezni a lányát... ezt a nevet őválasztotta.. Zorkát, nekem tetszett és beleegyeztem, de mégis rám pikkel az öreglány, páromat meg fenyegeti.. akkora butaság már ez. Meg mért ekkora egoista?:) Nem tudom mit tegyek.. és mivel a párom nagyon anyás félek, hogy engedni fog neki, de akkor elhagyom komolyan mondom... én anyukám meg apukám sem hisztériázik. amikor megtudták, örültek neki és közölték, hogy aranyos név.. anyukám annyit mondott, hogy a Borka neki jobban tetszik, de elfogadták, és szeretni fogják, akkor is ha Afrodité lesz vagy Eszmeralda.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!